Recensie: De wraak van Prada

 photo Prada_zps812efdac.png

Als een klein meisje zo blij was ik toen ik kon beginnen in dit boek. Ik vond de film The Devil Wears Prada echt geweldig, dat ik het vervolg echt moest weten en lezen. Hopelijk zijn mijn verwachtingen van dit boek niet te hoog, want ik ben – denk ik – nog nooit zo enthousiast vooraf voor een boek geweest. Ik ben benieuwd of Andy me met haar verhaal kan boeien, jij ook?

 photo Prada1_zpsd2da53ec.png

Het is inmiddels alweer 8 jaar geleden dat Andy het blad Runway vaarwel had gezegd op niet zo een nette manier. Maar al die jaar heeft Andy niet stilgezeten met haar inmiddels BFF Emily, je weet wel haar vervelende collega bij Runway. Samen met Emily runt ze nu het meest succesvolle bruidstijdschrift The Pluge. Wat een zakenpartner wel zag zitten en hielp The Pluge van de grond af komen, en toevallig is die zakenpartner Max nu haar man. Helaas wordt ze nog steeds achterna gezeten door enge nachtmerries over Miranda Priestly. Helaas wordt ineens op een dag die nachtmerrie werkelijkheid, ze krijgen een telefoontje van een uitgeverij van Miranda… Ineens hun succes aan een zijden draadje, waar ze samen privé en zakelijk zo hard voor hebben gevochten kan ineens verdwijnen.

 photo Prada2_zpsd9dd7940.png

Lauren Weisberger is de auteur van het boek, ze begon met schrijven van De Duivel Draagt Prada, na dit succesnummer heeft ze nog veel meer vergelijkbare boeken op de markt gebracht. Onder andere Gossip & Gucci, Chanel Chic en Champagne in Chateau Marmont.

 photo Prada4_zps8daaf386.png

Het boek begint meteen leuk, alleen je moet wel eventjes in je geheugen graven hoe en wat allemaal. Maar de inleiding vind ik goed, het is meteen weer duidelijk wat er in het vorige deel zich allemaal heeft afgespeeld. De schrijfstijl is goed en de vertaling vind ik ook erg goed moet ik zeggen, erg up-to date en de Engelse uitspraken zijn goed vervangen door duidelijke Nederlandse gezegdes. Maar toch gaat het verhaal ineens in een vogelvlucht en van de hak op de tak. Het verhaal wordt verteld door een buitenstaand persoon, niet door Andy zelf. Waardoor ik het zelf soms wat minder fijn vind lezen.

 photo Prada3_zps4752786d.png

De hoofdstukken vind ik duidelijk en hebben een leuke titel. Maar toch is het eventjes zoeken, omdat je ineens 8 jaar verder bent valt er nog veel te vertellen over de afgelopen jaren. Zonder dat je het merkt zit je ineens in een flashback van bijvoorbeeld de bruiloft of hoe Andrea en Emily vriendinnen zijn geworden of hoe ze Max heeft leren kennen.

Maar toch leest het boek als een trein, je wilt verder en weten wat er gaat gebeuren. Waarom deze twee meisjes zo bang zijn voor Miranda en of het Miranda lukt om wraak te nemen of toch niet. Het is naast een leuk boek een best een hilarisch boek, ik heb vaak moeten lachen. Omdat het eigenlijk best wel een boek is gebaseerd is op twee bange vogeltjes die bang zijn voor de vijand. Het is natuurlijk wel een beetje overdreven, want veel andere mensen hadden zich na 8 jaar allang overheen kunnen zetten, maar bij hun is de angst voor Miranda nog steeds erg aanwezig.

 photo Prada5_zps31699502.png

Ik had het boek echt ontzettend snel uit. Het leest lekker weg en het verhaal is leuk en vermakelijk. Het is niet het boek geworden waar ik zo enthousiast over zou zijn, maar toch heeft het me zeker niet teleurgesteld. Het is zeker een aanrader om te lezen. De wraak van Prada is te koop voor € 19,95 bij de boekhandels.

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Sofie
  13 september 2013 at 07:14

  Klinkt als een leuk boek!

 • Reply
  Annasophia
  13 september 2013 at 08:30

  Ik ben niet zo aan dit soort boeken. Dit is eerder een boek voor op vakantie, die nu jammergenoeg gedaan is.

 • Reply
  beautyforgirls
  13 september 2013 at 08:36

  Dit lijkt mij wel een leuk boek om te lezen. Nu lees ik zelden omdat ik vrij weinig tijd heb, maar in de vakantie vind ik het heerlijk om te lezen.
  Liefs, xxx

 • Reply
  Hester
  13 september 2013 at 08:44

  Ik hoor er wisselende reacties over maar hij lijkt me best prima. Gossip & Gucci heb ik zelf van haar in de kast staan en die vind ik ook erg leuk. Wel jammer om te horen dat ze niet is getrouwd met de vriend die ze in de film had! Dat doet dan toch weer af aan het happy end van de film, haha.

 • Reply
  femketje
  13 september 2013 at 08:45

  hij lijkt me wel leuk :D

 • Reply
  Aranka
  13 september 2013 at 08:47

  Ik moet zoveel lezen voor school dat ik al jaren geen leuke boeken als deze meer kan lezen :(

 • Reply
  Jewelyz
  13 september 2013 at 09:03

  Toch ben ik wel erg benieuwd geworden naar dit boek. Misschien moet ik eerst de verfilming van het vorige boek weer zien om mijn geheugen te trainen ;-)

 • Reply
  Tineke
  13 september 2013 at 09:32

  Klinkt erg leuk! Zodra ik het boek uit heb waar ik nu in bezig ben, denk ik dat ik het boek zeker bestel!
  LIefs

 • Reply
  iscreambeauty
  13 september 2013 at 09:39

  Hier ben ik erg benieuwd naar! Ik heb de film denk ik wel 5 keer gezien, als het niet meer is.

 • Reply
  martinaa89
  13 september 2013 at 10:06

  klinkt als een fijn vakantie boek :)

 • Reply
  heartshapedrosepetals
  13 september 2013 at 11:01

  Leuk! Die wil ik ook echt lezen :D

 • Reply
  Janine
  13 september 2013 at 11:22

  Hmm, ik ben wel erg nieuwsgierig. Ik heb tot nu toe al haar boeken gelezen en vond ze allemaal fantastisch!

 • Reply
  beautycasebycaro
  13 september 2013 at 13:40

  Lijkt me een leuk boek, ook fijn dat ie lekker wegleest, daar hou ik altijd wel van! :-)

 • Reply
  Marissa
  13 september 2013 at 14:05

  Klinkt leuk! :)

 • Reply
  Kiss & Make-up
  13 september 2013 at 14:41

  Ik vond het eerste boek echt geweldig en ik ben dan ook erg benieuwd naar de opvolger :-)

 • Reply
  Ashleey
  13 september 2013 at 18:28

  Lijkt me een geweldig boek!

 • Reply
  Anne Solveig
  13 september 2013 at 22:08

  Klinkt spannend!

 • Reply
  Vienna
  14 september 2013 at 08:47

  Ik ken de serie wel, en wil ze ook gaan lezen! Heb er al zoveel op mijn leeslijst staan :o

 • Reply
  Wendy
  14 september 2013 at 12:31

  Lijkt me een leuk boek. Ik vond de eerste boek ook fijn om te lezen, dus ik ben benieuwd naar het vervolg :)

 • Reply
  youniqueblog
  15 september 2013 at 15:46

  Je hebt me we echt enthousiast gemaakt! Ik wil dit boek zeker nog een keer lezen. Al moet ik eerlijk zeggen, dat ik het eerste boek zelf niet-zo vond. Om de een of andere reden haha. X

 • Laat een reactie achter