Real Techniques Your Eyes Starter Set

 photo Real_zpsd78cffb6.png

Na zoveel over deze kwasten gehoord te hebben was ik echt heel erg benieuwd naar deze kwasten. Ik wilde ze al een hele tijd bestellen maar in de Nederlandse webshops vond ik ze wel heel erg duur. Ik wist dat ze ze ook verkochten op iHerb.com, een Amerikaanse webshop voor veel minder geld. Helaas kan je daar alleen maar met een creditcard betalen, dat is dus wel eventjes lastig. Uiteindelijk mocht ik die van mijn vader lenen en kon ik ze voor echt veel minder geld bestellen!

 photo Real1_zps8ae072d4.png

Ik heb onder andere deze Your Eyes Starters Set gekocht. In deze set zitten 5 kwasten. Een gewone oogschaduw kwast, een crease kwast, accent kwast, eyeliner kwastje en een wenkbrauw kwast. Een hele basic set dus die je voor je ogen kan gebruiken. Zelf had ik er denk ik ook nog een blending kwast en een pencil kwast in gedaan, maar aan de andere kant zijn de accent kwast en eyeliner kwast, kwasten die ik nog niet in mijn stash heb zitten. Ook zit er nog een handige etui bij om je kwasten in op te bergen en eventueel mee te nemen.

 photo Real2_zps70676d69.png

Dit zijn de kwasten dan. Ze zijn allemaal heel erg fluffy en erg zacht. Ik vind het mooie kwasten en ook van goede kwaliteit. Maar of ik ze persé beter vind dan die van Zoeva weet ik niet, je kan ze niet echt met elkaar vergelijken. De zachtheid en kwaliteit lijkt hetzelfde maar de vormen van de kwasten zijn zo anders, ze hebben beiden een totaal ander assortiment. Leuk dus om ze met elkaar te combineren om meer soorten kwasten te hebben.

 photo Real3_zps9f25fbb4.png

Het etui, leuk dat ze het erbij hebben gedaan, alleen ik denk niet dat ik het zou gaan gebruiken. Ik doe de kwasten lekker in mijn eigen bakje.

 photo Real4_zps09314ac4.png

Dit zijn ze dan de kwasten. Ze zien er mooi uit niet?

Accent Brush:

Dit vind ik zelf echt een super handige en fijne kwast. Ik had nog geen kwast die zo klein is! Hier kan ik overal heel erg makkelijk bij en dan vooral op de plekjes waar je met een grote kwast niet komt. Zoals in de ooghoeken en onder de wimperrand om wat oogschaduw aan te brengen. Dit vind ik dus echt een topper!

Brow Brush:

Eerst dacht ik dat het een eyeliner kwast was, maar daar is hij veel te dik voor. Maar je moet hem dus voor je wenkbrauwen gebruiken om ze daarmee in te kleuren. Daar vind ik hem wel fijn voor. Hij past precies en neemt lekker veel pigment op zodat je hem goed en strak bij kan tekenen. Maar als je hele dunne wenkbrauwen hebt zou ik toch voor een andere kwast gaan, want hij is wel een beetje aan de dikkere kant.

Base Shadow Brush:

In tegenstelling tot ik dacht is deze kwast helemaal niet echt plat maar een beetje ovaal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik toch meer fan ben van een platte kwast die iets harder is maar deze kan je ook goed gebruiken. Ook fijn is dat je met deze kwast kan blenden. Het is dus maar net wat je fijner vind werken, want hij doet wel goed zijn werk!

Pixel-Point Eyeliner Brush:

Dit vind ik een beetje een rare kwast en ik kan er ook echt niet meer overweg. Eyeliner hiermee aanbrengen is niet voor mij weggelegd. Ik snap ook niet waarom er zo een dikke en flexibele kwast in zit. Nee, deze hadden ze er wel uit mogen laten van mij.

Deluxe Crease Brush:

Deze kwast vind ik dan weer heel erg fijn. Hij is misschien wel een beetje aan de grote kant maar hij werkt super in de crease en blend de kleur mooi met de andere kleur. Hij is ook heel erg zacht en laat een prachtig effect achter. Deze moet er dus ook zeker in blijven zitten.

 photo Real5_zps6a3eba94.png

Op de kwasten staat ook nog heel erg duidelijk aangegeven wat voor een kwast het is. Als je het dus eventjes niet meer weet kan je daar altijd naar kijken. Handig voor de beginners die goede kwasten willen hebben maar er nog niet al te veel verstand van hebben. Ook hebben ze een rubberen onderkant zodat ze niet uit de handen glijden en goede grip hebben.

 photo Real6_zpsf76fc10b.png

Ik ben heel erg blij met deze set, maar ik had hem misschien zelf iets beter verwacht omdat hij zo overhyped is. Het zijn gewoon erg fijne kwasten maar niet zó bijzonder. Ik kocht deze set op iHerb.com voor $ 17,99 wat ongerekend € 13,90 is, dat is zeker niet veel geld. Helemaal als je er in Nederland € 25,99 voor betaald. Helaas kan je er alleen maar met creditcard betalen, maar je hebt vast wel iemand in de buurt waarvan je die mag lenen. Ik heb trouwens de verzendwijze van DHL gekozen en kostte me $ 10,00 en ik had ze binnen 2 dagen thuis! Had geen invoerrechten en ander gezeur, dus dat was echt helemaal top!

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

 • Reply
  Esther
  29 mei 2013 at 15:04

  Ik had het zelf ook beter verwacht ivm de hype. Ik vind de wenkbrauwbrush niet fijn, de eyelinerkwast vind ik net niks en de grote deluxe crease brush kan ik ook nog niet heel veel. :P jammer.

 • Reply
  femketje
  29 mei 2013 at 15:20

  erg mooie set :D

 • Reply
  Amy
  29 mei 2013 at 15:25

  Ik snap de hype eerlijk gezegd ook niet zo. Ik ben nog altijd blij met al mijn Zoeva/Sigma brushes dus ik heb er niet echt nood aan. De Deluxe Crease Brush lijkt me trouwens ook wel erg fijn voor concealer, ik ga eens zien of ik die ergens apart kan vinden.

 • Reply
  martinaa89
  29 mei 2013 at 15:25

  de deluxe crease brush lijkt me het fijnste!

 • Reply
  Sofie
  29 mei 2013 at 15:27

  Mooie kwasten!

 • Reply
  Alyssa
  29 mei 2013 at 15:34

  Mooie kwasten! Jammer dat ze niet roze zijn, maar ze lijken me wel erg fijn :-)

 • Reply
  Melanie
  29 mei 2013 at 15:38

  Lijken me fijne kwasten!

 • Reply
  Tim Bunink
  29 mei 2013 at 15:45

  Hoe zien ze er uit na een paar keer wassen? Nog steeds netjes?

 • Reply
  Tara
  29 mei 2013 at 15:51

  Het lijken me fijne kwasten! Maar misschien dat andere kwasten toch een stukje beter zijn :)

 • Reply
  Kimberley
  29 mei 2013 at 15:54

  Ik ben ook echt super benieuwd naar deze kwasten! Wel jammer trouwens van de in verhouding dure verzendkosten… ik ga op zoek naar een vriendin die samen een bestelling wil plaatsen haha :)

  • Reply
   Aranka
   29 mei 2013 at 16:24

   Op zich valt het wel mee hoor! Omgerekend is het iets minder dan 8 euro en in Nederland betaal je voor de pakket post ook al € 6,75

 • Reply
  Axelle
  29 mei 2013 at 15:54

  ze lijken me erg goed!

 • Reply
  Ingeborg
  29 mei 2013 at 15:56

  Hele fijne review, wel jammer dat ze zo duur zijn in NL..

 • Reply
  Kirsten
  29 mei 2013 at 16:02

  Wat een fijne kwasten! Die site ga ik ook maar eens bekijken.

 • Reply
  Danielle Springer
  29 mei 2013 at 16:29

  Dat ziet er goed uit. Ik ben ookblij met mijn nieuwe RT kwasten. Heb die Limited Edition kwasten gister binnen gekregen

 • Reply
  Moniek
  29 mei 2013 at 16:44

  Ik vind het mooie kwasten. Ik ga er nog wel even naar kijken als ik in Engeland ben! :)

 • Reply
  annelie
  29 mei 2013 at 16:47

  Ze lijken me zo fijn. En wat zien ze er mooi uit!

 • Reply
  Tedje
  29 mei 2013 at 16:57

  Ooh deze set wil ik zo graag ;)

 • Reply
  Primrose beauty
  29 mei 2013 at 17:08

  Ik ben ook erg benieuwd naar de kwasten van Real Techniques! Ik zou wel liefst de Core collection kopen ;)

 • Reply
  whatevergivesjoy
  29 mei 2013 at 17:31

  Klinkt super hé (:

 • Reply
  Maxime
  29 mei 2013 at 18:02

  Niiice, ze zijn mooi!

  XO

 • Reply
  beamingbeauty
  29 mei 2013 at 18:10

  Ziet er goed uit! Lijken me erg fijn.

 • Reply
  Dionne
  29 mei 2013 at 19:18

  Ik wil ze graag een keertje proberen, ze lijken heel fijn!

 • Reply
  Jhemyla
  29 mei 2013 at 19:30

  Ik hou het bij mijn Zoeva kwasten ;)

 • Reply
  Sophie
  29 mei 2013 at 19:33

  Ik vind het mooie kwasten, maar ik zou het merendeel niet gebruiken, wil zelf voor de Coral set gaan, en anders losse kwasten (:

 • Reply
  MySimplySpecial
  29 mei 2013 at 21:47

  Ik ben wel benieuwd naar dit merk inderdaad door al die reviews.

 • Reply
  melanie
  29 mei 2013 at 22:00

  mooie set ik weet nog niet of ik ze ga aanshaffen

 • Reply
  Jana
  29 mei 2013 at 22:22

  Ik denk niet dat ik voor een set zou gaan maar ik ga wel eens kijken welke kwasten ze apart verkopen!

 • Reply
  Marloes
  30 mei 2013 at 07:17

  Ik ben erg benieuwd naar de kwasten van real techniques. Ik ga zeker wat setjes inslaan als ik in Amerika ben! Scheelt veel zeg!

 • Reply
  Nienke
  31 mei 2013 at 21:28

  Ik heb deze set bij boozyshop gereserveerd, ben erg benieuwd hoe ze me gaan bevallen!

 • Reply
  xx_Patries_xx
  12 juni 2013 at 18:07

  klinkt goed hoor

 • Laat een reactie achter