Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ravioli met mozzarella en basilicum

Vandaag weer een heel makkelijk en lekker recept online! Gisteren maakte ik een heerlijk pasta van ravioli, basilicum pasta saus en met kleine mozzarella bolletjes. Ik twitterde een paar foto’s en kreeg meteen de vraag of ik het recept online wou zetten, nou dat wil ik natuurlijk wel en het is enorm simpel en echt in een paar minuten klaar. Benieuwd naar dit heerlijk recept? Kijk dan snel eventjes met me mee!

Wat heb je nodig?

  1. Ravioli (ik heb een volkoren genomen met spinazie, maar je kan doen wat je het lekkerste vind)
  2. Pastasaus met basilicum
  3. Mozzarella
  4. Eventueel gehakt en verse basilicum blaadjes

Je kan het natuurlijk met elk soort pastasaus maken wat je wilt, maar ik vind persoonlijk deze erg lekker. Heeft een goede subtiele smaak en smaakt heerlijk in combinatie met de ravioli en de mozzarella.

Hoe gaan we te werk?

Als eerst zet je een pan met water op het vuur en wacht tot deze kookt. Als het water kookt voeg je de ravioli eraan toe en laat je dit 3 minuten doorkoken en dan is de ravioli klaar.

Als je de ravioli in het water hebt gedaan doen we de pastasaus in een pan, warmen dit op en voegen ondertussen de mozzarella bolletjes toe aan de pasta zodat ze lekker zacht worden. Als de ravioli klaar is gieten we dit af in het vergiet zodat al het water eruit is.

Daarna voegen we de ravioli toe aan de pastasaus met mozzarella en roeren het goed door, zodat alles goed gemengd is met elkaar. En klaar is kees! Dit recept is trouwens net genoeg voor 2 personen (denk aan hoeveelheid mozzarella en ravioli, ben je met meer mensen dan moet je daar meer van aanschaffen).

En eetsmakelijk, het is echt een heerlijk en makkelijke pasta ideaal voor studenten of als je thuis eens een keer niet zo veel zin hebt om een uitgebreide maaltijd te maken. Ik heb trouwens wel dure producten gebruikt maar je kan ook gewoon een goedkoop stukje mozzarella in stukjes snijden en een goedkopere pastasaus gebruiken, dat ligt er maar net aan wat je persoonlijk lekkerder vindt.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Jum, precies een gerecht waarvan ik hou! De Bertolli pastasaus met Oregano is trouwens ook zeker aan te raden. Of je giet dit geheel in een ovenschaal, bestrooit het met kaas en bakt het nog kort af! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *