Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pick Three – zo haal je het beste uit jezelf

Pick Three – zo haal je het beste uit jezelf

Jullie weten dat ik struggle met productief werken en mijzelf echt tot dingen zetten. Ik begin de dag met tig dingen op mijn to-do lijstje maar aan het eind van de dag is de helft maar af. Ik vind het lastig de juiste dingen te kiezen en wil soms ook gewoon teveel op een dag. Randi Zuckerberg schreef het boek Pick Three met haar hele ‘pick three’ methode en dat klonk best interessant. Ik was benieuwd of het ook wat voor mij zou zijn.

Pick Three – zo haal je het beste uit jezelf

Pick Three – zo haal je het beste uit jezelf

Volgen jullie mij al op Instagram?

Over het boek Pick Three

We willen graag alles uit het leven halen en volop genieten. We weten allemaal wat we echt belangrijk vinden – familie, gezondheid, vrienden, werk, een goede nachtrust – maar waar halen we de tijd vandaan om overal voldoende aandacht aan te besteden?

In Pick Three onderzoekt Randi Zuckerberg de mythe van perfectie. Ze laat je zien waar mensen het gelukkigst van worden, hoe social media mensen kan kwetsen en hoe je ze op een positieve manier kunt gebruiken. Bovenal moedigt ze de lezer aan het beste uit zichzelf te halen zonder alles perfect te willen doen.

Een eigen bedrijf oprichten, kinderen opvoeden, ruim vijftig Broadwayvoorstellingen per jaar zien, lezingen geven, hardlopen, tv-programma’s produceren, schrijven, investeren in ondernemingen, optreden… Voor Randi Zuckerberg is dit heel gewoon. Door haar Pick Threemethode blijkt ze tot veel meer in staat dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Ze heeft meer tijd over en is gefocust.

In Pick Three bewijst Randi Zuckerberg dat je veel gelukkiger en succesvoller bent als je geen balans nastreeft, maar je elke dag focust op drie zaken die voor jou belangrijk zijn.

Pick Three – zo haal je het beste uit jezelf

Het boek is geschreven door Randi Zuckerberg en zij is een actrice, spreker, moeder, producer, presentator én ja, ook het zusje van. Door haar drukke en succesvolle leven lukt het haar niet altijd alle ballen hoog te houden en hierdoor heeft ze de Pick Three methode bedacht wat heel goed schijnt te werken en ik Amerika is het al een grote hit. In dit boek vertelt ze haar persoonlijke verhaal, de weg er naartoe maar natuurlijk ook hoe je de Pick Three methode toepast. Het is echt een eyeopener vond ik zelf want zoals ze zegt: “Je kan het allemaal hebben, alleen niet elke dag.”

Pick Three – zo haal je het beste uit jezelf

Ik ga je natuurlijk niet uitgebreid vertellen hoe dat nou allemaal werkt, daarvoor moet je het boek lezen. Maar ik kan je wel een tipje van de sluier doen oplichten en mijn persoonlijke ervaringen vertellen. De Pick Three methode is een methode waaruit je uit drie dingen kiest per dag en je kunt kiezen uit:

  • Werk
  • Slaap
  • Familie
  • Gezondheid
  • Vrienden

Je maakt voorafgaand van de dag een planning met wat ga je doen, ga je voor Werk, Slaap of Familie of heb je een dagje vrij en kies je voor Slaap, Vrienden en Gezondheid (hier hoort sport en dergelijke onder). Ik ben iemand die eigenlijk het liefst alle vijf op een dag doet en dat deed me beseffen dat ik dat eigenlijk ook altijd probeer. Ik werk thuis, dus eigenlijk werk ik iedere dag en iedere dag ben ik ook wel met werk bezig. Dan wel niet van 9 tot 5, maar wel elke dag een beetje. Slaap is ook zo een ding, ik neem me iedere dag voor vroeg te gaan slapen maar eigenlijk lukt dat nooit. Gevolg? Dat ik de volgende ochtend weer veel te lang in bed lig terwijl ik afspraken met vrienden heb of moet werken. Familie en Vrienden komen bij mij ook altijd tussendoor en vaak ook impulsief. Iedereen woont in Zwolle dus een afspraak is zo gemaakt, het schuift dus weer zo tussen mijn planning terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is. En dan hebben we nog Gezondheid, iets waar ik niet zo van hou en dat neem ik me altijd voor, maar omdat ik geen tijd heb komt het er niet van.

Het idee hierachter is dat je van te voren je dag uitstippelt met deze drie gegevens en hier ook echt wat mee doet. Dus ik koos vandaag bijvoorbeeld voor Slaap, Werk en Vrienden. Ik ga vroeg naar bed, heb de hele dag werkt en een vriendin kwam over de vloer waar ik tijd voor vrij maakte. Familie en Gezondheid heb ik vandaag niet en dat geeft me ook wel rust, die komen een andere dag wel weer. Sinds ik dit boek heb gelezen en hier in mijn achterhoofd mee bezig ben heeft mij dat best veel ‘rust’ gegeven, hoe gek het ook klinkt.

Pick Three – zo haal je het beste uit jezelf

Het boek heeft 300 bladzijdes maar doordat het zo vlot geschreven is ben je daar zo doorheen. Je wilt gewoon weten hoe het werkt en hoe je het op jezelf kan toepassen dus je gaat maar door. Het boek heeft een mooie vormgeving maar maakt het stiekem wel een beetje vrouwelijk, terwijl het ook een methode is wat voor mannen zou kunnen werken. Maar goed, het boek is ook erg vrouwelijk geschreven met vaak voorbeelden van moeder zijn en dergelijke.

Pick Three – zo haal je het beste uit jezelf

Ik vond het Pick Three boek echt een eye opener. Je denkt over de methode na en het blijft hangen waardoor je er onbewust mee aan de slag gaat. Of je kunt het bewust doen en schrijft meteen de drie dingen op in je agenda waar je die dag mee bezig gaat. Het boek is vanaf nu te koop voor € 19,99 bij de boekhandels en online. Als je via deze website het e-book met de kortingscode ARANKA30 besteld, krijg je 30% korting. Kenden jullie de Pick Three methode al of zijn jullie nu nieuwsgierig geworden?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen + affiliate links

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Ik ben wel heel nieuwsgierig geworden hoe dit precies in zijn werk gaat! Zelf wil ik ook het liefst alle vijf op een dag doen, maar bij mij loopt vrienden en familie wat in elkaar over waardoor het maar net is hoe je het wil indelen. Slaap is er wel één die ik te vaak niet goed doe op een dag haha.

  2. ik ken de methode niet en ik blijf toch steken aan mijn eigen routine en methode hahah, gewoon gas op die lolly en als aan het einde van de dag mijn zakelijke dingen niet gedaan zijn doe ik dat snachst afmaken

  3. Klinkt als een interessante boek dat ik wel zou lezen. Al betwijfel ik wel of het daadwerkelijk zou werken bij mij als er veel vaste dingen op de agenda staan. Ik moet inderdaad wel toegeven dat het heel ”vrouwelijk” is vormgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *