
Ben je op zoek naar een heerlijke zomerse salade die alles behalve standaard is, dan moet je zeker deze fantastisch lekkere salade met quinoa, spinazie, mango, meloen en halloumi eens proberen! Het is zeker niet moeilijk om te maken, maar echt verrassend lekker. Het is een ware smaaksensatie in de mond door de verschillende structuren, maar ook het zoete van de mango en meloen en het zoute van de halloumi.
Quinoa is de ideale basis voor je salade
Quinoa is natuurlijk hartstikke gezond, voedzaam en je krijgt er een vol gevoel van. Een salade vind ik altijd heerlijk, maar vaak heb ik daarna toch weer snel honger omdat ik een beetje vullende ingrediënten mis. Door de toegevoegde quinoa aan deze salade krijg je een heerlijk vol gevoel waar je een hele tijd op kan teren. Het fijne is ook dat de quinoa perfect bij de rest van alle ingediënten past!
Halloumi in je salade
Deze salade is helemaal vegetarisch, maar de halloumi maakt het helemaal af. Wist je dat deze kaassoort echt heerlijk is in salades? Je grillt deze kaas kort even in de pan waardoor het een heerlijke zoute smaak krijgt en een lekkere bite heeft. Mocht je van vlees houden en dat missen in dit recept, de halloumi vervangt zeker dit gemis! Halloumi kun je heel gemakkelijk even in de pan bakken, maar je kunt ook voor een grillpan kiezen als je mooie bruine steepjes op de halloumi wil!


Quinoa salade met mango, meloen en halloumi
Ingrediënten
Salade
- 200 gram quinoa
- 400 milliliter water
- 1 kippenbouillon blokje
- 225 gram halloumi
- 100 gram spinazie
- 1 avocado
- halve mango
- halve galia meloen
- halve granaatappel
Dressing
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels dijon mosterd
- 3 eetlepels appelazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels honing
Instructies
- Kook de quinoa in het water met een kippenbouillon blokje blokje gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Pak een grote kom en doe hier de afgekoelde quinoa in. Doe hier de bladeren spinazie bij. Snij de mango, meloen en avocado in grove stukken en voeg ook toe. Roer alles goed door elkaar heen.
- Snij de halloumi in plakken en grill deze even kort in de pan tot dat ze een mooi kleurtje krijgen.
- Maak de dressing door de geperste knoflook, mosterd, appelazijn, olijfolie en honing met elkaar te mengen.
- Top de salade af met de granaatappelpitjes, halloumi en giet de dressing er over heen.

4 reacties
Verrassend lekker recept, heel makkelijk te maken.
erg lekkere salade
verrast door de smaakcombinaties. erg lekker. aanrader.