Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Quiche met spinazie, pesto en kip

Quiche met spinazie, pesto en kip

Laatst waren de quiches bij de Albert Heijn in de aanbieding en daar kocht ik onder andere de kip pesto quiche, lekker makkelijk! Ik moest zeggen dat ik hem verrassend lekker vond en dat inspireerde mij om er zelf eentje te maken met een aantal kleine toevoegingen. En een zelfgemaakte quiche smaakt sowieso lekkerder natuurlijk. Benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder!

Quiche met spinazie, pesto en kip
Quiche met spinazie, pesto en kip

Quiche met spinazie, pesto en kip

Quiche vind ik één van de leukste dingen om te maken. En ik moet toegeven, deze quiche met spinazie, pesto en kip is wel één van mijn favorieten.
4.89 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

 • 150 gram verse spinazie
 • 200 gram (gerookte) kipfilet
 • 100 gram zongedroogde tomaatjes
 • 1 ui
 • 4 eetlepels pesto
 • 5 bladeren hartige taart bodem
 • 4 eieren
 • 50 mililiter melk
 • peper + zout

Instructies

Voor dit recept gebruikte ik een quiche vorm met een doorsnede van 28 cm.
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Ontdooi de hartige taart bladeren (ik kocht die van Koopmans uit de vriezer).
 3. Mocht je verse kipfilet gebruiken, bak deze dan gaar en kruid naar wens.
 4. Versnipper de ui en bak ondertussen de spinazie, ui en de zongedroogde tomaatjes in een pan tot dat de spinazie geslonken is.
 5. Bekleed de vorm van het deeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
 6. Besmeer de bodem met pesto en verdeel daarna de kipfilet over het deeg.
 7. Voeg daarna de gebakken spinazie, ui en tomaatjes toe.
 8. Klop in een schaal de 4 eieren los met de melk en wat peper en zout.
 9. Giet dit over de ingrediënten heen in de springvorm.
 10. Zet de quiche voor 30 minuten in de oven op 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Quiche met spinazie, pesto en kip

Volgen jullie mij ook op Instagram?

En klaar is je quiche! Ik vind het echt een verrassend lekkere quiche en de zongedroogde tomaten passen er echt perfect bij! Wij vonden hem echt super lekker en gaan hem zeker vaker maken. Ik vind het ook leuk dat een quiche maken helemaal niet zoveel werk is. Ik zou zeggen eetsmakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *