Recept: Quiche met spinazie, pesto en kip

Quiche met spinazie, pesto en kip

Laatst waren de quiches bij de Albert Heijn in de aanbieding en daar kocht ik onder andere de kip pesto quiche, lekker makkelijk! Ik moest zeggen dat ik hem verrassend lekker vond en dat inspireerde mij om er zelf eentje te maken met een aantal kleine toevoegingen. En een zelfgemaakte quiche smaakt sowieso lekkerder natuurlijk. Benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram verse spinazie
  • 200 gram (gerookte) kipfilet
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 ui
  • 4 el pesto
  • 5 bladeren hartige taart bodem
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • peper/zout

Voor dit recept gebruikte ik een quiche vorm met een doorsnede van 28 cm.

Quiche met spinazie, pesto en kip

Hoe maak je de quiche?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontdooi de hartige taart bladeren (ik kocht die van Koopmans uit de vriezer).
  • Mocht je verse kipfilet gebruiken, bak deze dan gaar en kruid naar wens.
  • Versnipper de ui en bak ondertussen de spinazie, ui en de zongedroogde tomaatjes in een pan tot dat de spinazie geslonken is.
  • Bekleed de vorm van het deeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
  • Besmeer de bodem met pesto en verdeel daarna de kipfilet over het deeg.
  • Voeg daarna de gebakken spinazie, ui en tomaatjes toe.
  • Klop in een schaal de 4 eieren los met de melk en wat peper en zout.
  • Giet dit over de ingrediënten heen in de springvorm.
  • Zet de quiche voor 30 minuten in de oven op 180 graden.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Quiche met spinazie, pesto en kip

En klaar is je quiche! Ik vind het echt een verrassend lekkere quiche en de zongedroogde tomaten passen er echt perfect bij! Wij vonden hem echt super lekker en gaan hem zeker vaker maken. Ik vind het ook leuk dat een quiche maken helemaal niet zoveel werk is. Ik zou zeggen eetsmakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reply
    Bettie
    26 mei 2020 at 10:50

    Dit ziet er super lekker uit. Helaas mag ik geen pesto hebben maar dat is natuurlijk makkelijk te vervangen door iets anders

  • Reply
    Mieke Duijsens
    18 september 2020 at 10:08

    Voor hoeveel personen is dit recept geschikt?

  • Laat een reactie achter