Quiche met prei, champignons en brie

Quiche met prei, champignons en brie

Ik hou van quiche en ik hou van brie en daarom dacht ik, waarom combineer ik beide niet? Het maken van een quiche is super simpel, maar wel heel erg lekker. Ik koos dit keer voor een quiche met champignons omdat ik daar gek op ben en ik dacht dat de combinatie van champignons met brie heel erg lekker zou zijn. Hier komt het recept!

Wat heb je nodig?

 • 5 plakken hartige taart deeg
 • 250 gram champignons
 • 125 gram spekreepjes
 • 1 prei
 • 3 eieren
 • 100 gram crème fraîse
 • 100 gram geraspte kaas
 • 5 plakken brie
 • peper en zout

Volgen jullie mij ook op Instagram?

De verhoudingen voor een ronde quichevorm zijn hetzelfde. Alleen ik zou dan 4 eieren in plaats van 3 eieren gebruiken en een plakje hartige taart deeg (deze liggen in de vriezer bij het bladerdeeg in de supermarkt) extra.

Quiche met prei, champignons en brie
Quiche met prei, champignons en brie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en ontdooi de plakjes hartige taart deeg. Pak een koekenpan en bak daarin de spekreepjes uit en doe er vervolgens de grof gesneden champignons en preiringen bij.

Ondertussen bekleed je de bakvorm met het deeg en druk je de randen goed tegen elkaar aan. Pik in de bodem een aantal gaatjes met een vork.

Wanneer de groentes en spekjes ongeveer 5 minuten hebben gebakken stort je ze op de bodem en verdeelt hier nog de kaas overheen. Die hier ook wat peper en zout naar smaak overheen.

Doe de eieren en crème fraîse in de kom en klop dit goed door elkaar. Schenk het daarna over de vulling van de quiche heen. Snijd daarna nog een aantal plakken brie af en verdeel die over de quiche.

Vervolgens gaat de quiche voor 30-35 minuten in de oven op 180 graden. De quiche is gaar wanneer die een mooi bruin korstje heeft gekregen.

Quiche met prei, champignons en brie
Quiche met prei, champignons en brie

De quiche is vrij basic om te maken, maar de toevoeging van brie maakt het juist zo lekker. Je hebt geen speciale brie nodig, ik heb gewoon de goedkoopste brie van de supermarkt gebruikt. Ik zou zeggen eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 48 - 2020 | byAranka.nl
  30 november 2020 at 09:59

  […] mijn moeder te komen lunchen en ik maakte deze heerlijke quiche met brie, champignons en prei. Ik deelde het recept op mijn […]

 • Laat een reactie achter