Search
Close this search box.

Quiche met prei, champignons en brie

Quiche met prei, champignons en brie

Ik hou van quiche en ik hou van brie en daarom dacht ik, waarom combineer ik beide niet? Het maken van een quiche is super simpel, maar wel heel erg lekker. Ik koos dit keer voor een quiche met champignons omdat ik daar gek op ben en ik dacht dat de combinatie van champignons met brie heel erg lekker zou zijn. Hier komt het recept!

Quiche met prei, champignons en brie
Quiche met prei, champignons en brie
Quiche met prei, champignons en brie
Automatische concepten

Quiche met prei, champignons en brie

Een quiche met een verassende combinatie met prei, champignons en brie. Drie ingrediënten waar ik gek op ben, maar dan gecombineerd in een quiche. Smullen!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 5 plakken hartige taart deeg
 • 250 gram champignons
 • 125 gram spekreepjes
 • 1 prei
 • 3 eieren
 • 100 gram crème fraise
 • 100 gram geraspte kaas
 • 5 plakken brie
 • peper + zout

Instructies
 

 • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en ontdooi de plakjes hartige taart deeg. Pak een koekenpan en bak daarin de spekreepjes uit en doe er vervolgens de grof gesneden champignons en preiringen bij.
 • Ondertussen bekleed je de bakvorm met het deeg en druk je de randen goed tegen elkaar aan. Pik in de bodem een aantal gaatjes met een vork
 • Wanneer de groentes en spekjes ongeveer 5 minuten hebben gebakken stort je ze op de bodem en verdeelt hier nog de kaas overheen. Die hier ook wat peper en zout naar smaak overheen.
 • Doe de eieren en crème fraîse in de kom en klop dit goed door elkaar. Schenk het daarna over de vulling van de quiche heen. Snijd daarna nog een aantal plakken brie af en verdeel die over de quiche.
 • Vervolgens gaat de quiche voor 30-35 minuten in de oven op 180 graden. De quiche is gaar wanneer die een mooi bruin korstje heeft gekregen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Quiche met prei, champignons en brie

De quiche is vrij basic om te maken, maar de toevoeging van brie maakt het juist zo lekker. Je hebt geen speciale brie nodig, ik heb gewoon de goedkoopste brie van de supermarkt gebruikt. Ik zou zeggen eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *