Zoek
Sluit dit zoekvak.

Purpuz Planner

Purpuz Planner

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe agenda voor het jaar 2018 maar ik kon niet echt iets vinden. Voor mijn werk vind ik het fijn een uitgebreide en overzichtelijke agenda te hebben waar ik duidelijk alle afspraken kan plannen en kan zien welke tijd ik heb voor mijzelf om thuis te werken. En ook had ik echt iets van een planner nodig omdat ik echt een eerste klas chaoot (wel een gestructureerde chaoot) ben die alles op het laatste moment doet.

Purpuz Planner

Op de Instagram van Willemijn kwam ik een paar maanden geleden de Purpuz Planner tegen en dit wekte eigenlijk meteen mijn interesse. Het schijnt een beetje een soort Passion Planner te zijn alleen dan in het Nederlands en gemaakt door Nederlanders. Dat vond ik sowieso al een voordeel want ik ben met mijn dyslexie absoluut geen talenwonder en vind Engels dan best nog wel eens lastig, ik kom er gewoon eerlijk voor uit. Deze agenda en planner is dus in het Nederlands en ik vond hem er erg mooi en overzichtelijk uitzien. Na lang twijfelen kocht ik hem dan toch, want hij is niet heel goedkoop.

Purpuz Planner

Dit is wat de makers over de planner zeggen: de Purpuz planner is een life coach op papier; ontworpen om jou je doel laat halen. Met deze agenda heb je grip op je drukke leven. De planner helpt je stap voor stap een doel te stellen en te plannen. Motivatie, inspiratie en reflectie zorgen ervoor dat jij de nodige stappen naar je doel ook zet. Zo is het niet de vraag of jij je doel haalt, maar wanneer jij je doelt haalt en succesvol bent. De Purpuz planner is de agenda voor een meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven.

En laat mij nou net dat laatste nodig hebben, vooral nu ik alleen als zelfstandige werk vind ik het lastig. De agenda kost € 34,99 wat ik best een behoorlijke prijs vind maar daar krijg je wel echt een hoge kwaliteit agenda/planner voor terug.

Purpuz Planner

Purpuz Planner

De planner begint met een mooie inleiding met daarin natuurlijk een voorwoord en waarom je eigenlijk deze planner moet kopen. Het verhaaltje werkte blijkbaar bij mij, want ik was opzoek naar een planner die mijn doelen duidelijk in beeld bracht en hier ook actief wat mee te doen en niet als een kip zonder kop rond te lopen zoals ik vrijwel altijd doe. De planner begint daarna ook met verschillende Purpuz opdrachten zoals de Map, Matrix en dergelijke. De Purpuz planner is in 8 delen verdeelt:

 1. Purpuz Map – helpt je om je dromen te visualiseren
 2. Purpuz Matrix – helpt je om je dromen te ordenen
 3. Purpuz Plan – helpt je om je doelen op te delen in stappen
 4. Purpuz Pad – helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
 5. Maandplanning – geeft je structuur en overzicht
 6. Weekplanning – geeft je jouw dagelijkse to do’s
 7. Dagreflectie – laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
 8. Vragen aan jezelf – laat je stilstaan bij de afgelopen maandhet heden en de toekomst

Met andere woorden, je wordt je dus heel bewust van je doel en hoe je dat moet gaan inrichten, dit is echt wat ik nodig heb (denk ik).

Purpuz Planner

Purpuz Planner

Purpuz Planner

De planner ziet er echt prachtig uit en er is gebruik gemaakt van luxe en mooie materialen. De agenda is ook uniseks zodat hij door mannen en vrouwen gebruikt kan worden. Zoals je ziet is dit het maandoverzicht en heel overzichtelijk. Je kunt hier je maanddoelen opschrijven, indelen en afvinken, echt ideaal. Maar ook afspraken en beloningen kun je hier vastleggen.

Purpuz Planner

Purpuz Planner

Dan gaan we door naar de dagen en hier staan de dagen uitgebreid uitgewerkt en kun je duidelijk bij elk uur opschrijven wat en hoe het moet gebeuren. De weken zijn voorzien van leuke quotes en tips. Ook is er weer ruimte om je doelen, to do’s en persoonlijke motivaties op te schrijven, super leuk! Ook staan er elke week opdrachten in zoals: wees iedere ochtend bewust van hoe mooi alles is, kijk kritisch naar je afspraken moet alles doorgaan?, moedig jezelf aan en ga zo maar door, heel erg leuk!

Purpuz Planner

Achterin de planner staan al die 8 ‘hoofdstukken’ nog een keer uitgewerkt en kun je ook echt in werken. Het is echt een heel mooi en duidelijk boek om alles op een rijtje te krijgen. Ik heb er nog niet bewust in gewerkt met mijn planner (omdat het nog geen 2018 is) maar ik kan niet wachten om het wel te doen!

Purpuz Planner

Of ik echt enthousiast ben over de Purpuz planner weet ik nog niet (als jullie daar over een paar weken een feedback artikel over willen zien moeten jullie dat maar zeggen) maar ik ben wel enthousiast over het concept en hoe het vormgegeven is. De Purpuz Planner is onder andere te koop bij bol.com voor € 34,99. Zoals ik al zei kan ik niet wachten tot 2018 om er in aan de slag te gaan.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Ik ben ook enthousiast over het concept! Hij ziet er ook mooi en strak uit. Hou echt van papieren agenda’s en kalenders, zonder ben ik nergens haha. Erg benieuwd naar jouw ervaringen over een tijdje!

 2. Ik vind hem er ook stijlvol uitzien. En het is inderdaad een kwestie van uitproberen of je zoiets prettig gaat vinden om mee te werken, jammer dat je hier nog wel even mee moet wachten;-) Ik vind hem qua prijs eigenlijk nog wel meevallen, het is toch iets wat je een jaar lang dagelijks gebruikt.

 3. Ik heb zelf een passion planner, en persoonlijk vind ik het vreselijk dat mensen het werk van Angela zo copieren.
  Ze is daar jaren mee bezig geweest.
  Hier in België hebben we ook zo een (slechte) copy.

  Ik zal ook nooit nagemaakte make-up producten kopen.

  Maar dat is geheel persoonlijk en heb geen oordeel over mensen die dat wel doen!

  Ik hoop dat je er hulp aan hebt, het is een enorm nuttige tool! ?
  Groetjes

  1. Tsja dat blijf je toch houden, zelf heb ik daar nooit zoveel moeite mee. En de passion planner is Engels en deze Nederlands en dat vind ik vooral een groot pluspunt!

 4. Dit ziet er echt heel tof uit! Ik heb sinds afgelopen jaar altijd ’the happiness planner’ maar ik vind het wel heel cool dat er nu ook een nederlandse variatie bestaat! Ben benieuwd wat je van je planner gaat vinden in de loop van het jaar.

 5. Mooie planner zeg! Ik heb zelf de Mascha Planner. Die is lekker leeg (ik bedenk graag zelf waar ik hem voor gebruik) en daardoor kan ik zelf lekker creatief bezig zijn door te handletteren enzo. Heb wel even getwijfeld of ik toch niet de planner van Essentialiving zou bestellen. Toch maar niet gedaan want ook die is best prijzig. Komt wel als deze vol is :)

 6. Wat een gaaf design! Vind hem er heel strak uit zien. Enige voordeel van Passion Planner vind ik dat er geen datums bij staan en mocht je dan een weekje niet willen plannen sla je gewoon een week over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *