Zoek
Sluit dit zoekvak.

Project tuin – hoe maken we hem gezellig?

Automatische concepten

Hierboven zie je een foto van hoe onze tuin er vorig jaar uitzag. Opzich is er niet heel erg veel mis met onze tuin, maar ik vind hem wel een beetje saai en sfeerloos. Ik zou er graag wat meer warmte en gezelligheid aan toevoegen. Nu hebben we al onze schuttingen eind vorig jaar al vervangen wat er al meteen een stuk beter uitziet. Maar de echte sfeer mist nog. Dus ik vraag jullie om hulp!

Een hele grote tuin hebben we niet, gewoon gemiddeld voor een rijtjeshuis in de stad denk ik. We hebben een klein (kunst)grasveldje, borders aan de zijkant en een verhoogde border in het midden van de tuin. Bij de schuur hebben we wat meer tegels zodat daar een tuinset kan staan. Ik ben een rasechte Hollander dus ook heb ik een plekje voor de wasmolen (erg belangrijk) in het grasveld.

Lief dagboek en lezeressen week 21 – 2020

Meer sfeer in de tuin

We wilden graag meer sfeer in de tuin dus heb ik vorig jaar een aantal fleurige blauwe potten gekocht en daar plantjes in gezet. Ik moet zeggen, dat fleurt alles al een stuk op. Ook eenjarige bloeiende planten in de bakken en in de tuin zetten geeft al een stuk meer sfeer. Ook hebben we Led strips onder de rand van de schuur zitten die we in allerlei kleuren kunnen instellen. Dat geeft ook meer sfeer en verlichting wanneer we een avondje buiten zitten. Bij de schuurdeur hebben we ook nog een leuke wandlamp zonne energie hangen zodat we in het donker niet naar het sleutelgat hoeven te zoeken.

Aangezien het nu weer voorjaar is krijg ik weer kriebels om kleurrijke plantjes te kopen en alles weer gezellig aan te kleden. Hopelijk gaan snel alle tuincentra weer open en kunnen we weer lekker neuzen en dingen kopen.

Nieuwe tuinset of loungeset

Ik wil al ontzettend lang een nieuwe tuinset, maar ik weet niet zo goed wat ik wil. We hebben nu al 6 jaar een tuinset die we ooit van mijn schoonouders leende. Alleen deze set is wel echt aan vervanging toe, dus dit jaar moet het er maar eens van komen. Ik vind het alleen zo jammer dat een mooie set zo duur is. En ook weet ik nog niet zo goed wat ik wil. Eigenlijk wil ik een loungeset om lekker in te hangen. Maar anderzijds is dat helemaal niet praktisch omdat wij vooral eten en spelletjes spelen in de tuin waar je dus een tafel voor nodig hebt.

Dit jaar wil ik dus een nieuwe set kopen en ik denk toch dat het een tuinset wordt met een hoge tafel en losse stoelen. Ook denk ik eraan een set voor zes personen te kopen omdat de set die we nu hebben voor vier is en vaak te klein is. Zeker als mensen op bezoek komen heb je snel al plek en ruimte te weinig. Wanneer alles open gaat dus maar opzoek naar een nieuwe tuinset.

Leuke aankleding

En wanneer we dan een nieuwe tuinset hebben wil ik het ook leuk aankleden. Denk aan een leuk kleed voor buiten, van die prik lampjes door de tuin en gezellige accessoires zoals kussentjes en leuke bloempotten. Ik krijg al helemaal lentekriebels als ik er aan denk om alles weer op te fleuren. Ook twijfelen we nog heel erg over een overkapping zodat we in de zomer wat meer in de schaduw kunnen zitten, maar ik vraag me af of onze tuin dan niet heel klein/hokkerig wordt. Dit omdat wij niet een hele diepe tuin hebben en er al een vrij grote schuur in hebben staan.

Kortom er zijn genoeg dingen om over na te denken wat betreft onze tuin. Gelukkig zijn de dure uitgaven vorig jaar al gedaan (de schutting met betonpalen, een nieuwe schuttingdeur en alles opnieuw verven zoals het schuurtje en de kozijnen). Nu is het dus alleen nog maar een kwestie van alles opnieuw inrichten en natuurlijk een nieuwe tuinset kopen. Ook ben ik heel benieuwd hoe onze voortuin er straks in bloei uitziet, aangezien we dit vorig jaar in de herfst nog helemaal hebben aangepakt.

Hebben jullie nog leuke/handige tips voor ons? Stiekem zit ik zelf altijd op Funda of Pinterst te kijken voor leuke tips, maar toch vind ik het altijd lastig dat te vertalen naar onze tuin.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

 1. misschien je wasmolen achteraan je tuin plaatsen zodat je niet de was direct voor je neus ziet hangen van binnenaf en ook niet van waar je buiten ligt.

  wat het ook altijd goed doet is enkele mooie buxusplanten in sierlijke grote bloempotten en die blijven jaar na jaar mooi doorgroeien.

  je kan ook gaan voor wat opsmuk in een thema van een bepaald land zoals het speciale griekse blauw enz…

 2. Hier hetzelfde probleem dus ik lees graag mee. Ik vind het eigenlijk al wel een gezellig tuintje 👍 maar een paar grote planten doen denk ik iets extra’s. Denk aan een mooie palm of olijfboom. En 1 jarige bloeiers ook leuk.
  En qua meubels zelfde dilemma dus…

 3. Misschien kan je voor schaduw zo’n schaduwdoek kopen, dan is het er alleen wanneer je het wil en dat ziet er ook gelijk fancy uit vind ik haha. Daarvoor een paal plaatsen die je kan laten begroeien met bijvoorbeeld blauwe regen of druif (of een pergola maken, nog leuker)

 4. Zo leuk om nu al op Pinterest te kijken wat er allemaal is voor een balkon of een tuin in de zomer…..
  Daar ben ik nu ook mee bezig….

  Xoxo

 5. Ik mis echt iets van hoogte in de tuin! Hoogte in de tuin zorgt vaak voor een ruimere uitstraling, maar vooral ook een knusser gevoel. Je zou bijvoorbeeld zuilbeuken kunnen kiezen aan de rand van jullie stenen terras. Ik weet niet precies hoe jullie zon draait of waar je juist wel of geen zon wil, dus wellicht is een andere plek voor verschillende zuilbeuken handiger.
  Een andere optie is om aan de hele linker zijde (foto 1) langs de schutting dakleibomen te plaatsen, 3 of 4. Dat oogt heel knus en zorgt er voor dat je minder inkijk van boven hebt. Wel even overleggen met de buren: vaak zijn ze net zo hoog als de schutting en is het totaal geen probleem, maar volgens de regels zouden de boompjes een bepaalde afstand tot de schutting moeten hebben.

 6. Je zegt het zelf al: een buitenkleed geeft heel veel sfeer. Bij ons vind ik het daardoor meer aanvoelen als een verlengde woonkamer.
  En misschien een klimplant tegen de schutting aan? Zodat je meer groen hebt met weinig onderhoud

 7. De mooiste (lounge-)sets vind je via marktplaats! Kijk eens naar metalen of aluminium sets (bijv. merk Royal garden), die kunnen prima zomer en winter buiten staan en zijn (als je geen hoekbank wilt) ook makkelijk te verplaatsen. Wij hebben er twee en vorig jaar heb ik voor mijn ouders ook op marktplaats gespeurd. Ook zijn zijn blij met hun set.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *