Producten van de kapper beter dan de drogist?

Ik ben soms wel eens heel erg benieuwd naar en zo ook naar dit onderwerp. Zijn producten van de kapper nou beter dan bijvoorbeeld een shampoo van de drogisterij? Stel dat het beter is, wat is er dan beter aan deze producten en is het de moeite waard om hier veel meer geld voor neer te tellen. Want je haar wordt toch ook schoon van shampoo van 2 euro? Waarom wordt het dan aangeraden om betere shampoo van de kapper te gebruiken. Bij al deze vragen komen bij mij en waarschijnlijk ook bij jullie vraagtekens tevoorschijn. In dit artikel hoop ik jullie duidelijkheid te geven!

Eerst kocht ik alleen producten in de aanbieding bij de drogisterij, ik vond het altijd een beetje onzin om veel geld uit te geven aan mijn haar. Ik gebruik wel een goedkopere shampoo en conditioner bijvoorbeeld van Andrelon of Wella. Maar de laatste tijd (half jaar) gebruik ik veel meer kappers producten en ik moet zeggen dat mijn haar in een veel betere conditie is dan dat het ooit is geweest. Van de week was ik bij de kapper en het eerste compliment dat ik mocht ontvangen is dat mijn haar ontzettend mooi en verzorgd was. Ze kon dus zien dat het goed verzorg. Voorheen verzorgde ik mijn haar ook goed, maar niet met producten van de kapper. Misschien zit er dan toch een groot verschil in producten van de kapper en van de drogisterij. Maar dit kan natuurlijk ook tussen mijn oren zitten, laten we het gaan uitzoeken.

Hoe duurder hoe beter:

Ik denk altijd, hoe duurder hoe beter het product is, maar is dat wel altijd zo? Is bijvoorbeeld Chanel beter dan Essence? Uit onderzoek blijkt dat de ingrediënten van producten van de kapper 90 tot 95 procent identiek zijn aan producten van de drogisterij, best shocking. Waarom betaal je zoveel meer aan producten van de kapper als er gewoon bijna hetzelfde inzit?

Daily Mail deed een test met L’Oréal Professionel Vitamino Color Shampoo en Elvive Colour Protect shampoo met elkaar te vergelijken. Vijf van de zes topingrediënten kwamen met elkaar overeen, het water en natriumlaurylethersulfaat werden op dezelfde plaats gezet. L’Oreal bevat glycol distearaat terwijl Elvive koos voor cetyl alcohol. Toch kost de L’Oréal shampoo bijna vier keer zoveel als de andere shampoo.

Als ik zelf naar de ingrediënten lijst kijk van mijn Gühl glansserum en Calmare glansserum valt me op dat er maar 3 ingredienten in die van Calmare zitten en een oneinige lijst in die van Gühl. Waarom geen idee, maar ik heb beiden in gebruik gehad en ik moet zeggen dat ik die van Calmare echt ontzettend fijn en die van Gühl gewoon niks vind doen.

Nog een belangrijk puntje de siliconen in producten van de drogisterij. Kijk maar eens op de shampoo fles van de drogisterij, wedden dat hier siliconen in zitten? Dit is een ingrediënt die je haar zeg maar verstopt en het hierdoor prachtig laat glimmen. Een makkelijk en goedkoop ingrediënt voor de producten. In producten van de kapper vind je dit niet terug, omdat het eigenlijk behoorlijk slecht voor je haar is. De buitenkant van je haar ziet er dan wel mooi uit maar de binnenkant van je haar wordt er zeker niet mooier op. Mede hierdoor kan je snel dode punten krijgen en andere haar beschadigingen.

Producten van de kapper gaan verder:

Je kent het wel, producten van de drogisterij maken je haar alleen schoon of laten het tijdelijk in model zitten en doen dus eigenlijk de basis dingen. Producten van de kapper gaan een stuk verder en verzorgen het haar echt en laten je haar echt goed de hele dag op zijn plek zitten. Producten van de kapper geven je haar echt volume, heerlijk zacht haar en na het gebruik ziet het er gewoon geweldig uit.

Ik zelf ben het hier wel mee eens, ik vind dat producten van de kapper beter hun werk doen dan producten van de drogisterij, maar hier zit dan ook zeker weer een grote maar aan. Zeker niet alle producten zijn beter of werken geweldig. Zo heb ik een spray voor meer volume van Tigi en eentje van L’Oreal die je gewoon in de drogisterij kan kopen. Tigi maakt mijn haar vet, stroef, vies en totaal geen resultaat terwijl mijn L’Oreal product weer geweldig werkt en ik totaal geen last heb van vies en stroef haar.

Wel geven de producten van de kapper aan dat je minder producten nodig hebt voor hetzelfde resultaat, hier ben ik het mee eens. Gebruik ik producten van de drogisterij dan heb ik vanalles nodig om mijn haar mooi schoon en glad te krijgen. Gebruik ik alleen een goede shampoo van de kapper ben ik meteen klaar want het zit al perfect en is heerlijk glad. Geen conditioner nodig of een masker en andere serums en dat soort dingen.

Mijn mening:

Goed, ik heb van allerlei producten gebruikt voor mijn haar en kan voor mezelf toch wel een aardige conclusie trekken. Shampoo en conditioner gebruik ik gewoon van de drogisterij, waarom? Omdat ik elke dag mijn haar was en het geld niet waard vind om dan een dure shampoo of conditioner te kopen, ookal zijn ze fijner dan de drogisterij producten.

Qua styling producten koop ik geen producten meer van de drogisterij, het liefste mik ik alles gewoon in de kliko, hier kan ik echt een ontzettend groot verschil merken. Leuk hoor al die dode puntjes producten maar het werkt voor geen meter, ik gebruik het al jaren en sinds een half jaar alleen maar producten van de kapper. Mijn haar is gezond en niet gespleten. Wat ik dus al zei, van de week ging ik naar de kapper en er hoefde niks van mijn lengte af omdat het zo goed verzorgd was. Normaal moest hier wel een centimeter of 5 af terwijl ik van alles van de drogisterij gebruikte om het niet gespleten te krijgen.

 De conclusie mag luidden dat het heel persoonlijk is, ja kappers producten zijn over het algemeen beter dan producten uit de drogisterij. Maar waar maak jij een keuze, betaal je minder dan een euro voor het budget merk, 5 euro of meer voor een beter merk in de drogisterij of ga je toch naar de 20 euro toe voor een kappersmerk. En heb je het uberhaupt wel nodig? Zit jouw haar prefect met een product minder dan 2 euro waarom zou je dan tientallen euro’s uit gaan geven aan een duur kappers merk. Het is maar net waar je behoeftes liggen en of je het nodig hebt.

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reply
  Yara
  10 april 2012 at 07:34

  Ik vind het best lastig, ik investeer bijvoorbeeld niet in shampoos of conditioners, die haal ik het liefste van een merk als dove. Maar verzorging, dat doet het hem. Serums van duurdere merken haal ik dan weer werk, denk aan biosilk of moroccan oil.. En een masker, die haal ik ook het liefste van een kappersmerk.
  Ik heb dan wel ook vrij makkelijk haar moet ik eerlijk zeggen. Dat is ook wel een voordeel.

 • Reply
  charile
  10 april 2012 at 07:40

  Ik gebruik niet heel veel haarproducten, maar ik red het prima met de producten van de drogisterij :)

 • Reply
  milou
  10 april 2012 at 08:31

  leuk artikel erg leuk geschreven!
  ik moet heel eerlijk zeggrn dat ik nog nooit een producten vsn de kspper heb geprobeerd! dus ik kan ook niet echt oordelen!

 • Reply
  Astrid
  10 april 2012 at 08:37

  Ik heb zelf nog nooit producten van de kapper gebruikt maar ik ga wel soms naar de kappergroothandel om even wat mee te nemen. Maar ik kom altijd terug op mijn neutral shampoo. Geen parfum en kleurstoffen en vilgens mij ook geen siliconen. En bij dr drogist te koop.

  xx Astrid

 • Reply
  Kim
  10 april 2012 at 08:41

  Hmm, bij veel kappersmerken zie je nog wel siliconen helaas. voordeel is wel dat de flessen van de kapper veel langer mee gaan dan gewone!

 • Reply
  Esmay
  10 april 2012 at 09:44

  Ik gebruik geen producten van de kapper, ik gebruik altijd nog gewoon de drogisterij babies.
  En eigenlijk vind ik het wel prima zo, mijn haar is in goede conditie en het ziet er gewoon gezond uit. Voelt zacht en schoon en alles. Dus nee, ik zou niet opeens kappers-merken aan gaan schaffen. Misschien later, maar nu nog eventjes niet.

 • Reply
  Manon
  10 april 2012 at 10:03

  Ik geef liever veel uit aan kappersproducten.

 • Reply
  Tessa
  10 april 2012 at 10:39

  Ik ben niet gevoelig voor kapperspul. Ik vind het maar overpriced. Ik was toch iedere dag mijn haar dus so what. Ik spaar me het geld liever. :) Ik vind het zo’n onzin, van die mensen die zeggen ‘omdat het duur is, is het ook beter’, daar kan ik me echt aan ergeren.

 • Reply
  Marielle
  10 april 2012 at 11:18

  Leuk artikel! Ik moet eerlijk toegegeven dat ik wel veel kappersproducten gebruik, maar dat is omdat mijn moeder in een kapsalon werkt! Heel handig! Maar ik heb ook wel budgetmerken in de kast staan, soms zijn die ook hartstikke goed. :)

 • Reply
  Kimly
  10 april 2012 at 11:52

  Fijn artikel! Als ik het geld zou hebben zou ik voor de kappers producten gaan. Maar dat heb ik niet, dus moet ik het wel kopen bij drogisterijen.

 • Reply
  do
  10 april 2012 at 11:53

  Duidelijk dat jij niks meot hebben van stylingsproducten van de drogist, je praat alleeeeeen maar negatief erover.
  Ik heb nog noooooooit iets bij de kapper gekocht en was mn haren 2 keer in de week. Verder gebruik ik net niks, soms wat haarlak. (de goedkoopste die ze hadden!)
  En mijn haar is (al zeg ik het zelf) prachtig!

  Ik heb geen dood haar en geen gespleten haar punten
  de kapper komt om de 10 weken (soms wel 15 of 20) en knipt dan telkens een mini puntje van mn haar af.
  Ondertussen komt mijn haar bijna tot mijn kont en is het nogsteeds schitterend! :D

  • Reply
   laura
   16 oktober 2015 at 11:28

   leer eerst even normaal schrijven ..
   en aranka moet dat toch voor der zelf weten waar ze der eigen het prettigst bij voel laat iedereen gewoon in zijn waarde.

 • Reply
  Desirée
  10 april 2012 at 13:44

  Ach, het zal bij iedereen anders zijn. Het ligt ook niet alleen aan de producten die je erin doet, maar ook aan wat je er mee doet (stylen, krullen, föhnen?)
  Ik gebruikte heel lang gewoon Andrelon shampoo en conditioner en nog hoefde er een half jaar later bij de kapper alsnog maar een centimertje vanaf alleen om het wat netter te maken ;)

 • Reply
  Lis
  10 april 2012 at 14:44

  Raar dat jij probeert om kapper merken te prijzen en drogisterij merken een slechte naam te geven. Ik heb een masker van de kapper (Mucho!) en die doet voor mij hetzelfde als een masker van de drogisterij. Ik heb veel producten van de kapper en drogisterij en ik vind dat het gewoon hetzelfde is. Het zit gewoon tussen je oren, zogenaamd dat kapper merken beter zijn –”

 • Reply
  Lis
  10 april 2012 at 14:46

  En raar dat je zegt bij je ”haircut” artikel dat je gespleten punten en zo hebt geknipt en hier zeg je dat je niks moest knippen? wtf!

 • Reply
  stef
  10 april 2012 at 16:24

  ja ik heb meestal geen dure shampoos meer! wel serum en masker af en toe dure dat helpt me meer vind ik! ben benieuwd naar die morracon oil!! calmare is zeker een fijn merk he en ook niet zo duur op sommige kappersproducten sites!!

 • Reply
  stef
  10 april 2012 at 16:26

  en doen jullie trouwens niet zo kattig tegen aranka joh ;) ze geetf alleen maar haar mening

 • Reply
  Miranda
  10 april 2012 at 16:57

  wat een leuk artikel;D Zelf zal ik gaan voor drogisterij producten aangezien het prima gaat met mijn haar;)

 • Reply
  Roos
  10 april 2012 at 19:27

  Toch zitten er in veel kappersproducten wél SLS of SLES….

 • Reply
  Roos
  10 april 2012 at 19:42

  Maar, ben het er wel mee eens dat ik kappersmerken fijner vind. Of dat nu tussen m’n oren zit of niet, ik merk bij de meeste wel verschil!

 • Reply
  Nannick
  11 april 2012 at 13:40

  Heel erg goed artikel! Ik ben het met je eens! (:

 • Reply
  gerrianne
  11 april 2012 at 21:04

  Ontzettend goed geschreven! Ik gebruik nu de Wella shampoo & Syoss conditioner, maar ik ben nog steeds aan het puzzelen welke haar-producten nou echt goed hun werk doen voor mijn haar! : )

 • Reply
  Beauty Treasures
  14 april 2012 at 13:15

  leuk geschreven artikel. ik gebruik een mix van vanalles. soms werken bepaalde goedkopere producten prima, soms niet. en andersom is het ook zo het geval.

 • Reply
  Miranda Valkis
  21 februari 2014 at 21:11

  Kijk eens op mijn webshop….professioneel, maar erg goedkoop…
  http://www.cheaplyhair-shop.nl
  Groetjes
  Miranda

 • Reply
  laura
  15 februari 2016 at 20:16

  Ik gebruik een shampoo & Conditioner van redken en die zijn wel degelijk beter dan Drogisterij merken .. en ook gebruik ik een haarserum van biosilk en die is ook ontzettend fijn.

  xx laura

 • Reply
  José
  19 april 2016 at 21:00

  Helemaal mee eens. Ik heb een enorme voorraad drogisterij producten. Onlangs heeft de kapper helaas mijn haar verprutst maar heb ik wel een verzorgingsproduct mee gekregen. Ik gebruik nu een masker, een shampoo en serum en mijn haar is binnen no time weer in veel betere conditie. Dit heb ik met andere producten nooit gehad. Vanaf nu voor mij alleen nog maar kappersproducten zolang ik het kan betalen : ).

 • Reply
  Michelle Kaiser
  23 februari 2017 at 23:05

  Ik ben nu wel heel benieuwd naar welke shampoo jij gebruikt.

 • Reply
  Nathalie Slotboom
  8 januari 2019 at 08:24

  Nou in de producten van de kapper zitten soms nog gewoon siliconen. Vooral in die van l’oreal. Ze zeggen bij de kapper: natuurlijk zitten er geen siliconen in onze producten. Maar eenmaal thuis zie je toch vaak op een shampoofles of ander product van de kapper dat er toch siliconen in zitten. Wat ik dan doe is terug naar de kapsalon gaan en zeggen dat er toch siliconen in mijn haarproducten zitten en dat ik die op de flessen terug vind op de samengestelde lijst en dat ik mijn geld terug wil en deze producten niet ga gebruiken als zij niet met iets zonder siliconen hebben. 1 keer had ik een shampoo voor gekleurd haar meegekregen. Ik ervoor betaald,knipbeurt was ook al duur. Ik in de salon al zeggen dat dit niet de juiste shampoo voor mijn haar is, ik nooit mijn haar kleur of heb gekleurd en dat ik droog haar heb. Zegt die doos: ik heb niks anders deze shampoo wordt ook door mensen met jouw haartypevgebruikt, probeer maar eens uit ,je zult zien dat het dan beter verzorgd is. Ik deze shampoo meegenomen, ervoor betaald had ik al. Kom ik thuis zegt mijn moeder: volgens mij hebben ze jou de verkeerde shampoo verkocht,gebruik maar iets van mij,ik ga morgen terug naar de kapsalon om geld terug te halen als ze weigeren de goede shampoo voor jouw haartype mee te geven. Droog haar is niet hetzelfde als gekleurd haar. Volgende dag teruggegaan, ik gezegd dat dit niet de juiste shampoo is en of ze een andere hadden voor mijn haartype en anders mijn geld terug. Hadden ze geen andere shampoo op voorraad , moest besteld worden. Ja ja en ik zag een andere klant gewassen worden met de juiste shampoo voor haar haartype, ook droog haar en ze zei dat ze nog een fles van deze shampoo wou kopen straks als ze klaar was. Zei die kapster doodleuk : ja hoor is prima mevrouw, die hebben we gewoon in het schap. Ik dus tegen die kapster aan de kassa: zie je wel ,je liegt je hebt gewoon een shampoo voor droog haar in het schap liggen. Halen anders mijn geld terug en je ziet me nooit meer terug hier. Zij na veel mopperen mij mijn geld teruggeven en me de deur gewezen met de woorden: jij bent ondankbaar jij had die shampoo gewoon kunnen gebruiken. Ik : jij had mij gister gewoon de goede shampoo kunnen meegeven. Mijn moeder gaat nu iets kopen voor droog haar bij een andere kapsalon. Daarna nooit meer een shampoo van de kapper gebruikt totdat ik op internet ging surfen en op Rene furterer uitkwam. Die gebruik ik nog steeds en wel de goede shampoo en de kapster in Portugal die ook massages en gezichtsbehandelingen doet neemt ook weleens shampoo voor me mee voor het juiste haartype en zonder siliconen.

 • Laat een reactie achter