Zoek
Sluit dit zoekvak.

Preview: The Body Shop Full Flowers Fragrance Collection

Full Flowers is een nieuwe collectie van vier intens bloemige Eau de Parfums van The Body Shop. Elke Eau de Parfum is gebaseerd op de diepe, rijke geur van één enkele bloem in volle bloei: roos, iris, ylang-ylang en oranjebloesem. De composities zijn opgebouwd rond geurnoten van zachte bloemblaadjes, groen blad, houtachtige stengels, sappige vruchten en zoete hars. Je zult merken dat deze unieke geuren naarmate de dag vordert evolueren, waarbij steeds weer een nieuw, fascinerend aspect zich onthult.

The Body Shop Full Flowers Fragrance Collection

De Full Flowers Eau de Parfums bestaan voor ten minste 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zijn genderloos, en gecertificeerd door The Vegan Society. De flessen zijn gemaakt van gerecycled glas en ook voor de doppen is gekozen voor een duurzamer design: ze zijn gemaakt van de hernieuwbare materialen hout en kurk.

The Body Shop Full Rose 75 ml – € 49,00

Stel je voor: de geur van een ontluikende roos die bij het ochtendgloren wordt wakker gekust door de opkomende zon, de tere rozenblaadjes zacht glinsterend van de dauwdruppels. Precies zo bloemig en fris ruikt de nieuwe Full Rose Eau de Parfum van The Body Shop. In deze unieke compositie staat zachte roosabsolue voor de zoet geurende rozenblaadjes, geraniumblad voor de knisperende groene blaadjes van de rozenstruik, en symboliseert kruidige, aromatische kardemom de stekelige doorns.

Deze eau de parfum bestaat voor 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waaronder de roosabsolue, geëxtraheerd uit rozen in het Franse Grasse. De rozen worden daar op een verantwoorde manier geteeld en traditioneel geoogst in mei: ze worden dan bij zonsopgang door ervaren plukkers zorgvuldig met de hand geplukt. Dezelfde dag nog worden ze verwerkt, zodat al hun frisheid bewaard blijft, wat een roosabsolue oplevert van de allerhoogste kwaliteit.

The Body Shop Full Orange Blossom 75 ml – € 49,00

De kern van de nieuwe Orange Blossom Eau de Parfum van The Body Shop wordt gevormd door oranjebloesemabsolue, die symbool staat voor de tere maar aromatische bloemblaadjes van de sinaasappelboom. De sprankelende citruscompositie bevat daarnaast frisse bergamot als symbool van de sappige vruchten, en wordt gecompleteerd door de houtachtige geur van vetiver, die staat voor de stevige groene blaadjes.

De natuurlijke oranjebloesemabsolue die The Body Shop gebruikt, wordt geëxtraheerd uit oranjebloesem die met de hand wordt geplukt in de zuidelijke Nijlregio in Egypte. Dat ‘plukken’ gebeurt heel vroeg in de ochtend met een traditionele methode: met behulp van lange stokken worden de takken van de bomen handmatig geschud. Zo dwarrelt de rijpe bloesem op onder de bomen gelegde matten en kan die gemakkelijk en onbeschadigd worden verzameld.

The Body Shop Full Iris 75 ml – € 49,95

Omhul jezelf met de zachte, houtachtige geur van een bloeiende iris die bij dageraad zijn paarse blaadjes ontvouwt in een koel bos – met de nieuwe Full Iris Eau de Parfum van The Body Shop. In deze compositie staat intens rijke irisconcrète voor de poederige irisbloemblaadjes, groene, frisse jeneverbes voor de aromatische stengels, en symboliseert zacht, warm cederhout de houtachtige wortelstokken.

De natuurlijke irisconcrète die wordt gebruikt in deze eau de parfum, is een van de zeldzaamste en daardoor ook kostbaarste parfumgrondstoffen die er zijn, en wordt geëxtraheerd uit iriswortelstokken die gedurende drie jaar zijn geteeld in Zuid-Frankrijk. Daarnaast gebruikt The Body Shop geüpcyclede iris ultimate. Dit upcyclen houdt in dat al gebruikte wortelstokken door een tweede distillatieproces gaan om ook de allerlaatste geurmoleculen te extraheren. Het zo verkregen extract heeft zijn eigen geurkarakter – nog steeds onmiskenbaar iris, maar met een vleugje sappige framboos.

The Body Shop Full Ylang Ylang 75 ml – € 49,00

De nieuwe Full Ylang Ylang Eau de Parfum van The Body Shop is een kruidige witte bloemenmelange, op basis van essentiële ylang-ylangolie. Die olie staat symbool voor de uitbundig bloemig en zwoel geurende bloemblaadjes van de ylang-ylangplant, ook wel bekend als ‘de bloem der bloemen’. De essentiële olie is in deze bijzondere compositie gemengd met spicy zwarte peper als symbool van het kruidige aroma van de takken, en zoete, romige vanille als symbool van de fluweelachtige blaadjes.

The Body Shop gebruikt in deze eau de parfum natuurlijke essentiële ylang-ylangolie die wordt geëxtraheerd uit bloemen die met de hand worden geplukt op het eiland Madagaskar in de Indische Oceaan. Daar weten alleen ervaren lokale telers wanneer de bloemen optimaal gerijpt zijn en wanneer het dus het beste moment is om ze te oogsten. Dat doen ze dan met traditionele methoden, waardoor de olie van de allerhoogste kwaliteit is.

De geuren zijn vanaf nu te koop bij The Body Shop en online. Wat vinden jullie van deze geuren?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *