Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Preview: IKEA Zwolle

 photo IkeaZwolle11_zpsd055f5c2.png

Al jaren hoop ik dat er ook eens een IKEA in Zwolle komt en eindelijk is het zover. Alhoewel we er nog eventjes op moeten wachten, opent IKEA Zwolle woensdag 18 februari om 10 uur haar deuren voor het grote publiek met een grote feestelijke opening. IKEA Zwolle is een bijzonder filiaal, het is anders dan alle andere IKEA’s die je in Nederland hebt gezien. Ik laat jullie vandaag het filiaal tot nu toe zien en vertel jullie er graag wat meer over!

Als je binnenkomt zit de ingang op het bovenste parkeerdek. Hier heb je de grote entre waarbij je ook kan komen met verschillende liften van andere parkeeretages. De ingang is nog niet helemaal af dus daar heb ik geen foto’s van gemaakt. Maar als je een stukje doorloopt kom je meteen in het showroom gedeelte terecht!

 photo IkeaZwolle1_zps77a69082.png

 photo IkeaZwolle2_zpsb0f12ea7.png

 photo IkeaZwolle3_zpsb8671cd4.png

De showroom is kleiner en anders dan bij andere IKEA filialen. Zwolle is het eerst filiaal waarbij de showroom en de ‘marketplace’ op dezelfde verdieping zitten. Daarom is er minder ruimte voor een grote showroom, maar eigenlijk vind ik dit wel prima. Het is nog steeds erg groot en logisch ingedeeld in verschillende afdelingen.

 photo IkeaZwolle4_zpsef1c80ed.png

Banken, een grote afdeling vol!

 photo IkeaZwolle6_zpsc0b39acd.png

Allemaal verschillende soorten kasten.

 photo IkeaZwolle7_zpsf1fe9e60.png

Natuurlijk kunnen de stoelen ook niet ontbreken!

 photo IkeaZwolle10_zps136f8152.png

 photo IkeaZwolle9_zps6ea2c831.png

 photo IkeaZwolle11_zpsd055f5c2.png

 photo IkeaZwolle8_zps22e1b7d0.png

IKEA Zwolle heeft een prachtige afdeling met veel verschillende keuken en vooral ook nieuwe! Het ziet er echt heel erg mooi uit!

 photo IkeaZwolle12_zpsc323a8e1.png

Heel veel keuze aan inbouw modellen voor de keuken.

 photo IkeaZwolle13_zps2b0faf5c.png

Kantoor artikelen, in vele soorten.

 photo IkeaZwolle15_zps2ee30a9a.png

En de best lopende afdeling van de IKEA, de bedden. Deze zijn het meest winstgevend voor de IKEA, leuk om te weten, had ik nooit verwacht.

 photo IkeaZwolle17_zpse3c793f0.png

 photo IkeaZwolle14_zps6facb7e5.png

Verschillende soorten kasten.

 photo IkeaZwolle18_zps16c9b407.png

En het restaurant die nog totaal niet af is, hier kom je terecht na de showroom. Maar ook dit is anders dan in andere IKEA filialen. Het is namelijk vooral zelfbediening en je krijgt je bord niet meer opgeschept, dat mag je straks gewoon zelf gaan doen!

 photo IkeaZwolle19_zps4e6bfdd5.png

Het restaurant heeft een middelmatige grote met plek voor 450 gasten. Ook de kaart gaat er iets anders uitzien als in de andere filialen, ik hoop wel dat ze de Zweedse Gehaktballetjes houden, die zijn zo lekker! Vanuit het restaurant heb je uitzicht over de A28 en het van der Valk hotel.

 photo IkeaZwolle20_zps1f4b1d70.png

En dan na het restaurant kom het accessoires gedeelte, gewoon op dezelfde verdieping, super handig! Je hoeft dus niet eerst de trap af of met de lift naar beneden!

 photo IkeaZwolle22_zps23db0111.png

 photo IkeaZwolle21_zps7d69f1b3.png

Alles staat al klaar voor de verkoop, maar omdat het nog twee maanden moet staan is alles netjes afgedekt met plastic, wel een beetje jammer voor de foto’s.

 photo IkeaZwolle25_zpsbfc0d555.png

Lampen afdeling, hier moet nog wel veel gedaan worden.

 photo IkeaZwolle24_zps9a1933fe.png

Badkamers.

 photo IkeaZwolle23_zps14c92550.png

 photo IkeaZwolle27_zps0484cba1.png

Tapijtjes en kleedjes. Het mag allemaal dan iets compacter zijn de boven verdieping, alle producten hebben ze wel!

 photo IkeaZwolle28_zps9e58803e.png

En dan moet je met de trap naar beneden. Ze hebben hier een speciale karren trap omdat de karren hier ook gewoon boven mogen komen! Ziet er best gaaf uit niet? Ik ben heel benieuwd hoe het in het echt er straks uit ziet als het allemaal werkt.

 photo IkeaZwolle29_zps424e1aa4.png

 photo IkeaZwolle30_zpsb6e95ff1.png

En dan kom je beneden uit in echt een mega zelf service magazijn, ze hebben maar liefst 93 stellingen met allemaal producten liggen. Ook nieuw is dat ze hier dagservice hebben. Je kunt je producten bij een aparte balie afrekenen en dan worden je producten dezelfde dag nog bij je thuis afgeleverd. Hier zitten vast ook kosten en voorwaarden aan verbonden, maar echt super dat ze dit aanbieden. Ik denk dat dat voor veel mensen echt een uitkomst is!

 photo IkeaZwolle31_zpsf5c58c4f.png

Schappen, schappen en nog veel meer schappen. Deze liggen trouwens ook allemaal al vol met voorraad!

 photo IkeaZwolle33_zpsc523f402.png

Karretjes.

 photo IkeaZwolle34_zpsc5979b95.png

En de kassa’s die er pas net stonden! Ze hebben vrij veel kassa’s en ook nog 6 zelfscan kassa’s. Je wordt dus snel geholpen! Achter de kassa’s is natuurlijk straks nog een Zweedse mini markt en een kiosk met lekkere hotdogs en ijsjes voor een hele lage prijs.

 photo IkeaZwolle36_zpse5005660.png

 photo IkeaZwolle37_zpsa0521557.png

De kiosk, nog heel saai en leeg.

 photo IkeaZwolle38_zpsc7dc3ebf.png

En dan verlaat je het pand weer op de onderste etage. Met de lift kun je dan naar de verschillende etages om te parkeren. Ik vind het echt een heel erg mooi filiaal tot nu toe en ben erg benieuwd hoe de veranderingen in praktijk vallen.

Voor de kinderen is er ook een grote verandering, dit filiaal heeft namelijk geen Småland. In plaats daarvan heeft elke afdeling gelegenheid om te spelen op verschillende manieren. Ook organiseert IKEA speurtochten door de winkel en andere activiteiten om de kinderen te vermaken. Je kan hier zelfs kinderfeestjes organiseren, ik denk dat dat een groot succes wordt!

IKEA Zwolle opent haar deuren op 18 februari 2015 feestelijk voor het grote publiek, ik kan nu al niet wachten, want ik heb zoveel leuke dingen gezien!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

  1. Wat gaaf zeg, ik hoorde al een tijdje dat er eentje in Zwolle zou komen. Ik denk dat dit heel goed uit gaat komen als ik komend jaar ga verhuizen (meer in de richting van Zwolle hahaha). xxx Lucinda

  2. Leuk om te zien, zo’n ikea die nog als het ware in de maak is haha. Vind die keuken die je ook als eerste foto hebt geplaatst echt heel erg tof! :)

  3. Leuk dat er in Zwolle ook 1 komt. Bij mij zit er een Ikea om de hoek, ideaal! Ik vind het wel jammer dat alles nog in plastic zat, zo kun je jammer genoeg geen goed sfeerbeeld creëren. Maar des te nieuwsgieriger we allemaal worden naar het eindresultaat natuurlijk:)

    Fijne dag!
    XoXo Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *