Preview: Catrice loves PETA Limited Edition

Automatische concepten

Catrice lanceert de collectie: Catrice loves PETA samen met organisatie PETA die voor dieren rechten vecht. De tien lipsticks zijn verkrijgbaar vanaf midden maart tot en met eind april, exclusief bij Kruidvat. Met deze samenwerking willen Catrice en PETA ervoor zorgen dat cosmetica niet wordt geproduceerd ten koste van dieren.

De Limited Edition laat ons er ten slotte beestachtig goed uitzien, zonder het gebruik van dierlijke producten: de lipsticks zijn 100% vegan en, ondanks hun intensieve kleur, bevatten ze geen karmijn: pigmenten verkregen van schaaldieren. En de Charity Edition is natuurlijk – net zoals alle Catrice producten – niet getest op dieren! Dus beauty lovers, een dierproefvrij alternatief zonder de kwaliteit en houdbaarheid van je favoriete producten op te geven. Daarnaast profiteert PETA van tien procent van de netto-opbrengst van de verkoop van de lipstick. Dat de twee partners erg close zijn en dezelfde waarden hanteren, wordt ook duidelijk gemaakt door het feit dat CATRICE al vele jaren gecertificeerd is door PETA.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Automatische concepten

Catrice PLUMPING LIP COLOUR – € 4,99

Voor volle en expressieve lippen die een indruk achterlaten: de Catrice Limited Edition Plumping Lip Colour heeft een gel textuur dat een plumping effect creëert, de lippen voorziet van een fijne glans en heerlijk fijn aanvoelt. De formule bevat ook hydraterende hyaluronzuur voor een intensieve verzorging. In totaal vier draagbare nude en rosé tinten verzekeren een fijne glans en volle lippen. De textuur is 100% vegan en vrij van dierproeven.

Automatische concepten

Catrice MATT LIP COLOUR – € 4,99

De nieuwe Matt Lip Colour Lipsticks van Catrice, welke ook deel zijn van de PETA-samenwerking, voorzien een matte finish in zes bes-, rozenhout-, en rode tinten. Hetzelfde geldt hier ook: ze zijn 100% vegan en vrij van dierproeven – voor een bijzonder goed gevoel, en niet alleen op de lippen! De romige textuur streelt zachtjes de delicate huid van de lippen en de maximale dekking verzekert een betrouwbare en langdurige kleurervaring. Alle zes de lipsticks hebben een matte finish voor een perfecte look.

Ik vind het echt leuk dat Catrice meer aandacht vraagt voor dit soort zaken en dat de lijn dus helemaal vegan is. De collectie is vanaf maart tot en met april te koop bij de Kruidvat. Wat vinden jullie van deze collectie?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Eline
  7 januari 2020 at 07:40

  Die matte lipsticks spreken me wel aan, daar ga ik zeker even naar kijken als ze in de schappen liggen!

 • Reply
  rachel
  7 januari 2020 at 10:13

  zoals het er nu uit ziet zeg ik rennen naar de winkel daijk :D

 • Reply
  Forever38.com (Vera)
  7 januari 2020 at 11:41

  Mooie kleurtjes ! Ik ben erg benieuwd naar deze lipsticks.

 • Reply
  Loes
  7 januari 2020 at 15:34

  De samenwerking met PETA vind ik top!! Eerlijk gezegd, alle kleuren die me zouden staan uit deze collecties heb ik al in mijn stash en ik zie de Catriceprijzen (eerst 3,99 nu 4,95, dat is 25%) aanzienlijk stijgen. Doneren wij nu aan PETA of doneert Catrice?

 • Reply
  Lisa
  7 januari 2020 at 19:33

  Mooie lipsticks maar word hier persoonlijk echt helemaal niet gelukkig van. Van alle organisaties voor dierenrechten, waarom in vredesnaam PETA? Een simpele zoekopdracht in Google geeft genoeg resultaten, PETA is niet bepaald het boegbeeld van dierenrechten. Ze slaan regelmatig de plank mis met hun campagnes, en ze hebben ook wel eens gesuggereerd dat zuivel voor autisme zou zorgen… nee bedankt.

  • Reply
   Daisy
   11 januari 2020 at 12:34

   En ze doen niets aan het jaarlijkse stierenvechten met dodelijke afloop in Spanje , want dat is een “interne aangelegenheid.”

   PETA is vooral nep en staat voor veel aandacht trekken met celebrities en schokkerende acties als de camera aan staat om zo meer geld op te halen.

   Het geld dat gedoneerd wordt gaat voor het grootste gedeelte naar “public outreach” (dus schokkende advertenties and acties) en ongeveer 1/4 gaat naar waar het voor bedoeld zou moeten zijn.

   Jammer maar Catrice slaat wat mij betreft de plank volledig mis met deze samenwerking.

  Laat een reactie achter