Zoek
Sluit dit zoekvak.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Gisteren had ik een persreisje naar Keulen voor 4711, het eeuwen oude eau de cologne merk! Ik had er ontzettend veel zin in en was erg benieuwd naar de geschiedenis en het verhaal achter dit merk. Het was een lange maar ontzettend leuke dag, ik neem jullie natuurlijk weer mee! Oja en het eind van de dag had een leuke verrassing!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Goedemorgen, ik stond op om half 6 en ondertussen kleed ik me aan en maak me klaar om weg te gaan. Dit zijn voor mij toch geen tijden…

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Ik had nog wat tijd over en keek dus nog even op mijn eigen blog en andere blogs om de tijd even te doden.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Toen ik in de gang liep rook het er ineens heel erg naar kattenpies, bah! Wat blijkt heeft Mila voor de kattenbak gepiest, neeeee! Ik met mijn ochtendhumeur (en nu wel lichtelijke haast) ruimde het maar snel op. Maar echt kattenpies stinkt zó erg, ik ging net niet over mijn nek…

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Daarna nog even goed alles na soppen en dwijlen, bah bah! Sinds kort hebben we speciale plastic zakken in het kattenbak, maar volgens mij vind Mila die niet zo leuk…

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Goed, met een beetje vertraging dan maar op pad, gelukkig had ik een ruime reisplanning genomen!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Lopen naar de bushalte, het is nog donker en helemaal uitgestorven op de straat. Ik ben dan echt zo een held op sokken dat dat toch best spannend vind om alleen op straat te lopen.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Banaantje tijdens het wachten op de bus, moet kunnen!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Langzaamaan begint het licht te worden en is er een prachtige rode lucht! Elke keer is dat toch wel weer bijzonder om te zien.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Ik bedacht me dat ik vergeten was iets te drinken, dus haalde een Optimel drankje en een broodje voor onderweg in het busje straks.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Jeetje wat staat de IJssel hoog! Vind het altijd wel mooi om te zien!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Hallo Utrecht! We gaan met een privé busje naar Keulen en we spreken af op Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal. Voor mij is Utrecht dan het handigst dus reis daar heen.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Maar ik had een trein vroeger genomen dat ik niet te laat zou komen dus had wat tijd over. Even in de winkels op Utrecht Centraal kijken. Ik was al eeuwen niet meer op Utrecht Centraal geweest, maar wat is het daar mooi geworden en wat zitten er veel winkels!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Met een klein maar heel gezellig gezelschap gaan we naar Keulen. Een hele reis van 3 uur.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Om kwart voor 12 zijn we er dan eindelijk, bij het eau de Cologne huis 4711! We horen vandaag meer over het merk, de rijke geschiedenis en gaan zelf eau de cologne maken, super tof! Ik heb echt zin in vandaag!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Leuk als je trouwens een keer in Keulen bent, neem zeker eventjes een kijkje in deze winkel/museum! Het is echt heel tof om te zien. Wisten jullie trouwens dat 4711 één van de eerste merken ooit was? Het heeft ook geen bijzondere betekenis, 4711 is het vroegere huisnummer van het gebouw en daar is het merk naar vernoemd.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Ik kende 4711 als eau de cologne, als een geur. Maar wist je dat vroeger ontzettend geliefd was bij alle grote machten? Vroeger werd het namelijk gebruikt als medicijn, want het bevatte 95% alcohol en zo voelde je de pijn natuurlijk niet. Baby’s kregen zelfs 7 druppels per dag! Bizar! Het werd eerst nog helemaal niet als parfum gebruikt, want iedereen stonk toch in die tijd. Het was een soort van vergelijking, ruik ik jou niet, dan ruik jij mij ook niet.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Maar al snel wilde een grootheid precies op de verpakking hebben staan wat er in medicatie zat. 4711 vond dat geen goed idee en wilde zijn geheime recept geheim houden. Vanaf toen was het een eau de cologne, of beter gezegd, een product om lekker te ruiken. En dan was het zeker geen parfum zoals we dat nu kennen. Nee, het was een soort van zeep om te stank tegen te gaan. Vroeger hingen er dus overal in de straten dit soort apparaten waar je een munt in kon gooien en even wat Kölnisch Wasser onder je oksels kon spuiten.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Boven in de ruimte waar ze ook workshops geven zelf eau de cologne te maken staat de hele geschiedenis opgesteld, super tof om te zien!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Dit zijn de eerste verpakkingen! Zien ze er niet ontzettend luxe uit?

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Wauw, dit ziet er toch fantastisch uit?

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

De eau de cologne hoe we hem nog steeds kennen! Had ik trouwens wel verteld dat de eau de cologne vroeger door wijn heen werd gedronken. Omdat daar nog steeds heel veel vraag naar was hebben ze een eau de cologne prosecco. Ik heb hem geproefd maar vond hem eigenlijk niet anders dan anders.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

We kregen een uitgebreide presentatie over de originele geur en de hedendaagse geuren die wat meer van nu zijn. Die zijn trouwens verrassend lekker en goed betaalbaar!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Tijd om ons eigen parfum te maken en de pure ingrediënten zelf te ervaren! Grappig dat alles puur zó anders ruikt dan dat het in een geur doet door de mixen. Uiteindelijk ben ik voor een eau de cologne gegaan met de basis van bergamot, white tea en sweet orange. Met scherpere noten van vertiver, vanille en grapefruit.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

YEAH! Wanneer nemen jullie me in dienst luxe parfumwarenhuizen?

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Glaasje 4711 Processo! Cheers! En toen was het alweer tijd om richtig Nederland te gaan.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Nog even in de winkel neuzen, echt leuk om nu de rijke geschiedenis achter het merk te weten.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Het gebouw is trouwens een replica van het oude gebouw die iets verderop in de straat stond maar de Tweede Wereld oorlog niet overleefd heeft. Bovenaan zit trouwens ook het wereldberoemde klokkenspel van 4711. Die gaat elk uur af en er zit een rad in waar allemaal elementen van twee eeuwen terug in voor komen.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Dag Keulen! Ik baalde stiekem dat we niet veel van de stad hebben kunnen zien! Hetgene wat ik heb gezien was tof! Snel maar eens met de auto heen voor een weekendje weg!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

En weer 3 uur terug!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Helaas sloeg het weer wel om…

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

We kwamen gelukkig op tijd aan op Utrecht Centraal, mijn trein kwam al over een paar minuten, fijn!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Nog een uurtje en dan ben ik thuis!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Ik was echt helemaal kapot van al dat reizen en in het busje zitten. Maar ik heb wel een super toffe dag gehad! Op het station haalde ik nog snel even bij de HEMA een klein cadeautje en kaartje voor Elise.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Met de terugweg van het station naar het huis had ik een beetje pech. Er stond ineens een auto in de brand en de bus kon er niet langs. Na een grote omrit kwam ik dan toch thuis. Beetje jammer van het weer…

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Ik had nog niet gegeten dus at even een cracker met kaas en een champignonsoepje.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Vier handen op één buik! Ik vind dit zo leuk om te kijken. Eigenlijk is het in de meeste gevallen helemaal niet leuk, maar om het te kijken vind ik fantastisch.

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Daarna stop ik nog even een kaartje en cadeautje bij Elise in de brievenbus. Kan niet wachten om Fos te zien en te knuffelen, maar dat komt wel!

Plogweek #2 – Dagje Keulen met 4711

Daarna ben ik op, kapot en moe, tijd voor bed! Ik ga nog even plassen voor het slapen gaan en Mila komt er lekker bij liggen, gekke poes!

Dat was hem weer! Ik moet toch nog even wennen aan het ploggen, maar vind het super leuk om te doen! Vandaag (voor jullie morgen) ga ik naar Amsterdam voor twee afspraken, ga weer snel naar huis voor de groeples bij fitness en denk dat ik daarna weer vrij snel mijn bed in ga. Tot morgen!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

  1. oh ik dacht dat je vandaag naar keulen ging,.. haha maar waarschijnlijk heb je de plog van gisteren al eergisteren geschreven… wel leuk wat je daar hebt gedaan! lief dat je Elise direct een kaartje en cadeautje hebt gebracht!

  2. Wat leuk om even met je mee op reis te mogen. En wat een ontzettend mooie tas heb je! Die wil ik ook wel hoor! haha. Ik kijk ook altijd 4 handen op 1 buik, vind het leuk. Deze week gemist dus ik moet hem nog even terugkijken! Fijne avond! ;-)

  3. Super leuk om op deze manier een dagje met je mee te kunnen naar Keulen. Vooral die foto met al die flesjes en 4711 in het midden vind ik trouwens echt super mooi:-)

  4. Leuk druk dagje heb je gehad.
    Interessante info over 4711, ik kende ook alleen de producten wat eigenlijk in de schappen staat. De info erachter niet.

  5. Zo fijn dat je ons meenam om te laten zien waar je geweest was in Keulen!
    Leuk om te zien hoe beroemd die eau de cologne is en de geschiedenis ervan ontstaan was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *