Plastische chirurgie voor jonge meiden

Ik heb het hier dus over plastische chirurgie dat meiden niet tevreden zijn over hun lichaam. Meiden die op een belachelijke jonge leeftijd (vind ik dan) hun borsten laten vergroten of andere bijzondere ingrepen doen. Ik kwam dit ter ore door dat Sieneke haar borsten heeft laten vergroten op 19 jarige leeftijd. Ik vind dit dus echt belachelijk. Je bent jong en er kan nog vanalles met je borsten gebeuren. Ik ben dan ook bijna 19 maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt. En nee, ik ben ook niet gezegend met een volle boezem.

Sieneke heeft dus op 19 jarige leeftijd haar borsten laten vergroten en de Oh Oh Cherso ster Barbie op 20 jarige leeftijd. De meiden hebben nog niet eens kinderen gehad en willen het nu al laten vergroten. Maar dit zijn leeftijden van rond de 20. Veel meiden van onder de 18 komen ook al naar klinieken om een afspraak te maken om hun borsten te kunnen laten vergroten of andere ‘onnodige’ behandelingen. Ik vraag mezelf echt af waar het met deze wereld heen moet, hoor je er tegenwoordig niet meer bij als je niet iets aan jezelf hebt laten veranderen? Je moet toch gewoon blij zijn met hoe je bent of komt dit puur voort uit onzekerheid over jezelf?

Kijk als een meisje van 16 enorme flap oren heeft en hier iets aan wil laten doen snap ik dat, maar vind je je borsten niet mooi genoeg of je wenkbrauwen hangen er een beetje trietst bij, snap ik dat gewoon niet. Volgens mij zijn die meiden gewoon bezeten door hun voorbeelden op tv of op internet. Neem een voorbeeld aan Heidi Montag die zich op haar 24e volledig liet verbouwen, moet dit dan maar normaal gevonden worden?

Ik denk ook dat het ontzettend onderschat word. Ze denken vast, even een sneetje wat siliconen erin en klaar is Kees. Ze denken vaak niet aan de pijn die erna nog is en de herstel periode, zoals Barbie ook al aan gaf in een interview. Die dacht namelijk dat ze weer snel kon springen en dansen in de kroeg, alleen dat zat er helaas niet in.

Ik ben gewoon van mening dat het gewoon verboden moet worden voor mensen onder de 18 of 21. En mocht je het dan echt willen moet je er eerst goed met een deskundig iemand over praten. Gelukkig zijn meer mensen het hier met me eens en vinden dat ze het in Nederland moeten verbieden voor mensen onder de 18 jaar en dat vind ik een goed punt!

Meiden, je moet gewoon blij zijn met wie je bent, waarom zou je jezelf willen laten verbouwen. Net zoals ik gisteren al schreef je moet gewoon blij zijn met wie je bent en hoe je eruit ziet. Met of zonder grote neus.

Hoe denken jullie over plastische chirurgie en bij plastische chirurgie onder de jonge meiden?

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Joan
  21 oktober 2011 at 07:48

  Ik vind ook dat er tegenwoordig veel te makkelijk over gedacht wordt en helaas komt dit grotendeels door de media. Media laten vaak té perfecte mensen zien en vooral jongere meiden gaan zich daarmee vergelijken. Maar als je bijvoorbeeld al jarenlang kampt met / of onzeker bent over de A cup die je hebt, dan kan ik goed begrijpen dat je er op een gegeven moment toch wat aan laat doen. Zolang het ook maar voor jezelf is en niet omdat je wil dat anderen je zo aantrekkelijker of wat dan ook vinden.

 • Reply
  charile
  21 oktober 2011 at 09:47

  Ik vind dat het te snel gedaan wordt, zonder de gevolgen er van in te zien. Je kunt er echt hele vervelende dingen aan over houden. Ik zou het denk ik niet laten doen.
  x

 • Reply
  Priscilla
  21 oktober 2011 at 10:15

  Ik vind het echt niet kunnen. Je kunt van alles aan jezelf laten verbouwen, maar zelfverzekerdheid koop je daar echt niet mee. Ik vind het echt triest dat sommige meiden denken pas gelukkig te kunnen zijn met grotere borsten of wat dan ook. Ik had vroeger ook de kleinste borsten van de klas, en wenste dat ze nog zouden groeien, maar naarmate ik ouder werd begon ik juist de voordelen van kleine borsten in te zien. Meiden moeten van zichzelf leren houden zoals ze zijn.
  Flaporen o.i.d. daarentegen vind ik uiteraard wel weer een geldige reden om plastische chirugie te ondergaan en ik kan me ook voorstellen dat meiden met te grote borsten ze laten verkleinen.

 • Reply
  Lisanne
  21 oktober 2011 at 10:45

  Ik zou het nooit willen.. Goed artikel Aranka!

 • Reply
  Marion
  21 oktober 2011 at 11:12

  Het licht eraan. Ik vind dat als het medisch noodzakelijk is, het wel moet kunnen. Mijn vriendin heeft bijvoorbeeld heel grote borsten, en mag misschien op haar 16e een borstverkleining ondergaan omdat ze vreselijk last van haar rug heeft. Dat vind ik wel kunnen, maar niet als het alleen maar om uiterlijk vertoon gaat.

 • Reply
  Laura
  21 oktober 2011 at 11:45

  Ik vind het wel kunnen. Sommige meisjes/vrouwen zijn zo onzeker over hun borsten dat je er psychisch erg veel last van hebben. Natuurlijk moet je er wel ontzettend goed over na denken, maar wanneer je er gelukkig van wordt is het alleen maar positief.
  Zus van een vriendinnetje heeft het ook laten doen, maar zij had al jaren maatje AA. Nu heeft ze een B-cup en voelt ze zich 100x beter over zichzelf.

  • Reply
   Renee
   22 oktober 2011 at 00:31

   ben het totaal met je eens haha!

 • Reply
  Maud
  21 oktober 2011 at 12:01

  Ik kan niet zwart-wit denken over dit onderwerp. Sommige dingen gaan zeker te ver, in mijn mening. En weetje, mijn mening heeft niks te maken met hun lichaam. Als zij dat willen, best. Later spijt? Pech. Daar heeft toch geen ander mens last van, of wel? Ik in elk geval niet. Daarom vind ik zo’n wet ook niet nodig, want wie weet moeten daardoor bijvoorbeeld dus 16 jarigen wachten met iets als een ‘flap-oor-correctie’. Wel ben ik het ermee eens dat sommige ingrepen niet verstandig zijn als je lichaam nog niet is uitgegroeid.

 • Reply
  Hermina
  21 oktober 2011 at 12:23

  Veel mensen denken dat al hun problemen opgelost zijn als ze iets aan hun laten verbouwen waar ze onzeker over zijn. Vriendin van mij wou ook iets aan haar laten verbouwen, maar ze verwezen haar juist door naar een psygoloog. Ik denk gewoon dat het met zelfvertrouwen te maken heeft. Ik zelf zou niks aan mezlf willen veranderen, vind het wel prima zo, heb ook nergens last van en als mnsen kinderachtig doen en iets lelijk vinde of van dat ook is het niet mijn probleem haha;p

 • Reply
  LottedeJ
  21 oktober 2011 at 13:31

  Ik begrijp het ook niet, waarom willen al die meiden hun borsten zo groot en rond en opgeblazen? Ik ben zelf ook niet gezegend met een volle boezem, maar ik zou er nooit siliconen in stoppen. Dan draag ik maar een wonderbra (H&M heeft op dit moment echt een wonderbra, haha), om dat jurkje net wat meer op te vullen.

 • Reply
  roos
  21 oktober 2011 at 13:45

  Ik ben het echt helemaal met je eens. Kijk er zijn mensen waar bijvoorbeeld de neus scheef staat en niet goed kunnen ademen, dan zou ik mijn neus waarschijnlijk recht laten zetten. Voor hele erge flaporen geld hetzelfde, maar verder zou ik nooit iets met plastische chirurgie willen.
  Het is wel zo dat ik makkelijk praten heb over dat borstvergroten, ik heb namelijk van mezelf al grote borsten en weet niet hoe het is om daar onzeker over te zijn, omdat ze te klein zijn. Maar waarschijnlijk als ik kleine borsten had gehad had ik gewoon bh’s gekocht met wat extra vulling.

 • Reply
  Miranda
  21 oktober 2011 at 16:50

  wanneer het echt nodig is, dan denk ik aan vervelende/ erge klachten. Dan denk ik van ja, dat is wel logisch. Alleen ingrepen dan denk ik , kan dat niet anders of is dat echt nodig?

 • Reply
  my life in beauty
  21 oktober 2011 at 19:41

  ik zou het nooit doen! ik ben echt niet tevreden met mezelf maar plastische chirurgie nou nee

 • Reply
  Renske
  21 oktober 2011 at 21:12

  je schrijft zo leuk, ik kijk nu voortaan elke dag op je site <3
  en ik vind dat van Heidi Montag zooo zonde, ik vond ze eerst veel mooier.

 • Reply
  Cynthiiaa
  21 oktober 2011 at 22:03

  Het wordt vaak onderschat, ik vind dat het niet echt voor jonge mensen is, maar dan praat ik wel over meisjes onder de 18. Tenzij het medisch nodig is. Aan de andere kant, iedereen moet het ook zelf weten. xD

 • Reply
  Renee
  22 oktober 2011 at 00:30

  Als je als meisje, jonge vrouw, een cup hebt die net een AA is, kan ik het heel goed begrijpen. Ik kan dan goed begrijpen dat je je dan niet vrouwelijk voelt en er bijvoorbeeld een normale B/C cup van laat maken (moet wel in verhouding met je lichaam zijn natuurlijk). Ik vind het een ander verhaal als je van B/C naar D/(DD)E gaat, dat kan ik dan minder goed begrijpen, maargoed dat moet iedereen zelf weten ;) Dat van Heidi Montag gaat naar mijn idee natuurlijk sowieso weer veel te ver xd

 • Reply
  simone
  22 oktober 2011 at 14:06

  Ik ben het gedeeltelijk met je eens maar ook weer niet! Ik vind dat het ieder z’n keuze is om te doen met haar lichaam wat ze zelf willen! ik heb zelf een haze-lip en ben altijd me hele leven heel onzeker geweest over mijn uiterlijk en ik ben nu 24 en nog steeds ben ik onzeker! Ik heb meerdere operaties gehad als kind maar ook nu ik ouder ben en ik ben er blij mee! Wil niet zeggen trouwens dat ik nu wel zeker van mezelf ben, maar het voelt wel beter! Heidi Montag was voorheen zo’n mooie vrouw, voor haar was het echt niet nodig.. sterker nog ik vind haar minder mooi! Ik vind wat zei heeft laten doen ook niet meer natuurlijk! Maar zolang het wel nog natuurlijk blijft en diegene zich daardoor toch iets beter bij voelt, Why Not??

 • Reply
  Saskia
  25 oktober 2011 at 08:35

  Ik vind het persoonlijk onzin, maar kan van sommige mensen wel begrijpen waarom ze het doen (en dan heb ik het over meiden ver in de 20 met geen borsten bijvoorbeeld. Niet iemand die al een cup C heeft en voor een F gaat..) Of als er iets medisch gezien is om het te doen. Zelf zou ik er nooit voor kiezen.

 • Reply
  Eline
  30 oktober 2011 at 17:53

  Ik ben het totaal niet met je eens. Zelf heb ik op 20jarige leeftijd (ben nu inmiddels 23) een borstvergroting laten doen, puur omdat ik vanmezelf niks (maar dan ook echt niks) had. Ik was echt ontzettend onzeker over mezelf en na lang nadenken had ik besloten om een borstvergroting te laten doen. Een keuze waar ik op de dag van vandaag nog steeds heel erg blij en gelukkig mee ben.
  En waarom zou je als je 19 of 20 bent te jong zijn voor plastische chirurgie? In de meeste gevallen groeien de borsten dan niet meer, dus why not?? Als mensen zich daar beter door voelen moeten ze dat vooral doen.

 • Reply
  Thanya
  7 november 2011 at 14:31

  Ik ben het deels met je eens.
  Kijk, als je nou een goeie reden hebt om iets te veranderen aan jezelf o.a. hazelip, flaporen etc. dan vind ik het allemaal prima.
  Ik vond plastisch chirurgie altijd maar een beetje belachelijk. Ik had altijd cup B en heel soms C, maar heb nooit gedacht om ook maar iets te veranderen.
  Nu ben ik 18 jaar en 4 maanden geleden bevallen van een dochtertje. Alles leuk en aardig. Maar mijn lichaam is helemaal naar de knoppen.
  Ik ben in mijn zwangerschap van cup B naar E gegaan. Mijn borsten zijn nu hopeloos verloren want ze hangen nu helemaal. Mijn buik is aardig strak getrokken, maar er hangt we; vel onderaan mijn buik.
  Echt verschrikkelijk.
  Inmiddels is mijn mening over plastisch chirurgie enigzins veranderd, want een borstlift en buiklift zou ik niet erg vinden xD

 • Reply
  Sanne
  3 april 2012 at 08:20

  Oke.. En flaporen zijn wel erg? En dat mag dan weer wel? Dus een neus ofzo is overbodig maar als je flaporen hebt begrijp je het? …

 • Reply
  vikkie
  20 oktober 2020 at 13:43

  Ik snap je punt, maar je weet niet hoe het is om super onzeker over iets te zijn. Zo onzeker dat het je dagelijkse leven beïnvloed. Mijn borsten bijvoorbeeld, ze zijn op jonge leeftijd in een super korte periode gegroeid waardoor ze heel erg hangen alsof ik al 5 kinderen borstvoeding heb mogen geven en laten we niet beginnen over mijn tepels, die helemaal zijn uitgerekt. Ik wil een borstlift nemen, en ik ben 16. Dan kan je zeggen is te jong en blablala. Maar mijn borsten gaan niet meer veranderen. En waarom nog langer met deze onzekerheid rondlopen. Ik zou willen dat ik kon ruilen met meiden met haast geen boezem. Want de maat boeit gewoon niet voor mij, het gaat me er om hoe ze eruit zien, we willen ons toch allemaal vrouw voelen en sexy. En ja een borstvergroting of veel andere ingrepen vindt ik ook best vaak onnodig. Maar wie ben jij of ik of weet ik veel wie om dat af te keuren. Als iemand met iets zit (heel erg) en na die behandeling 10x gelukkiger is. Waarom is het dan iets slechts?

 • Laat een reactie achter