Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pita Chips met Italiaanse Kruiden

 photo Pita Chips6_zps9kuabj0t.png

Dit is misschien wel het makkelijkste en lekkerste wat ik heb gemaakt in tijden. Ik was op Pinterest weer eens aan het kijken en kwam ineens chips van pita broodjes tegen, super leuk! Zo moeilijk leek mij dit niet te maken dus ik besloot er een eigen wending aan te geven! Binnen 20 minuten knabbel je op deze overheelijke chipjes! Ik vertel jullie het super makkelijke recept!

 photo Pita Chips_zpsznovpsin.png

Wat heb je nodig?

 • 4 pita broodjes
 • grof zout
 • knoflook poeder
 • Italiaanse kruiden
 • olijfolie

En eventueel humus als dip, maar zonder dip zijn ze ook té lekker! Je kan natuurlijk zelf ook experimenteren met kruiden, maar ik vond deze combinatie wel heel erg lekker! De volgende keer doe ik er denk ik ook nog Parmezaanse kaas over!

 photo Pita Chips1_zpshta4olgf.png

Als eerst snijden we de pita broodjes door midden en verdelen deze in 8 puntjes.

 photo Pita Chips2_zpsbqijhcvm.png

Bedek het bakblik met bakpapier en leg hier de puntjes pita brood op. En ondertussen verwarmen we de oven alvast voor op 160 graden.

 photo Pita Chips3_zpsfuxxgfag.png

Daarna smeren we de puntjes in met olijfolie. Ik gebruikte extra vierge olijfolie maar dat vond ik toch niet zo lekker, de smaak was vrij overheersend. Helaas had ik niets anders in huis, de volgende keer maar normale olijfolie halen! Maar als je de smaak van extra vierge lekker vind moet je het zeker gebruiken. Na de olijfolie te hebben aangebracht brengen we royaal het zout, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden aan. Inmiddels is de oven al op juiste temperatuur. Ze gaan de oven in voor 12 minuten. Houd zelf even goed in de gaten wanneer ze lekker knapperig zijn!

 photo Pita Chips8_zps7lfte6b0.png

En klaar is de pita chips! Het heeft echt een heerlijke smaak en de partjes zijn heerlijk krokant en knapperig geworden, net zoals echte chips. Of deze gezonder zijn dan gewone chips durf ik niet te zeggen, maar ik vind ze wel veel lekkerder!

 photo Pita Chips4_zpsz7nzi2nt.png

 photo Pita Chips9_zpstqcmj7fb.png

Hmm, zie je de heerlijke kruiden zitten! Dit wordt echt mijn nieuwe favoriete snack en binnen 20 minuten kun je ze al opeten, wat zeg ik als je doorwerkt al binnen een kwartier.

 photo Pita Chips5_zpsjojfi4y2.png

 photo Pita Chips10_zpskfufwz1j.png

Zelf vond ik het erg lekker ze meteen warm op te eten, maar ik kreeg niet alles meteen op en heb de helft laten liggen, ze zijn ook prima koud te eten. Maar warm waren ze toch ook wel heel erg lekker. Als extraatje heb ik er humus bij gedaan als dip, om het helemaal af te maken, super lekker!

 photo Pita Chips7_zpsy04wt2hw.png

Heb je binnenkort een feestje en wil je een originele snack op tafel zetten die ook nog eens ontzettend lekker is? Denk dan zeker even aan deze pita chips! En ’s avonds een bakje alleen voor jezelf is natuurlijk ook erg aan te raden! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

  1. Hee Kristen,
   ik zie op de website van Albert Heijn dat ze ook glutenvrije pitabroodjes verkopen (van het merk Livwell) misschien is een optie voor je!

   Groetjes Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *