Zoek
Sluit dit zoekvak.

Philosophy Total Matteness

 photo Philosophy Total Matteness_zpslq059mgb.png

Het is geen geheim dat ik last heb van een vette en glanzende huid. Mijn zoektocht naar de perfecte producten in combinatie met mijn huid gaat nog steeds door en dit maal probeer ik de Total Mattness producten van Philosophy. Ik had ze altijd een tijdje in huis maar wilde ze graag in haar totaliteit testen met alle producten bij elkaar voor het maximale effect. Ik gebruik nu de producten een maand en wil je er graag meer over vertellen.

 photo Philosophy Total Matteness1_zpsmcw6hzig.png

Als je af en toe in het schap van Philosophy kijkt zijn deze producten je wellicht niet onbekend, ze staan alweer meer dan 2 jaar in de schappen. Ik heb eerder de cleanser/masker van deze lijn gehad en die beviel me heel erg goed, maar toch was ik ook heel erg benieuwd naar de andere twee producten. De Philosophy Total Matteness collectie bestaat namelijk uit drie verschillende producten. Namelijk een: oil-free mattifying pore eraser, pore-minimizing & mattifying cleanser + mask en oil-free, mattifying pore refiner. Alle drie de producten heb ik afgelopen tijd in combinatie met elkaar gebruikt.

 photo Philosophy Total Matteness3_zpsqxndmo8m.png

Dit is een lijn voor mensen die last hebben van grove poriën en een glanzende huid, met andere woorden, dat is vaak een vettere huid. De Total Matteness lijn bevat een pore eraser, een pore refiner en een 2-in-1 cleanser + masker, voor meerdere oplossingen. Deze innovatieve producten houden de poriën schoon en maken ze minder zichtbaar terwijl ze tegelijkertijd olie absorberen en overmatige glans verminderen voor een perfecte matte finish. Dat klinkt mij als muziek in de oren, want ik heb echt last van bijna kraters in mijn huid en glim als een glimworm.

 photo Philosophy Total Matteness4_zpsgky2qqnb.png

pore-minimizing & mattifying cleanser + mask – € 28,95

Elke dag begin ik als eerst met een lekkere douche en reinig onder de douche mijn gezicht met deze cleanser. Je kunt hem ook als masker gebruiken maar daar ben ik niet zo fan van. Ik vind het fijner mijn gezicht hier elke dag mee te wassen. Als masker wordt het aangeraden één keer in de week te gebruiken en als cleanser is het geschikt voor iedere dag. De innovatieve formule absorbeert olie en minimaliseert overmatige glans voor een totale matte, zijdezachte finish van de huid.

 photo Philosophy Total Matteness5_zpscnletdmm.png

Door de gletsjerklei in dit product maakt het de grove, donkere poriën schoon waardoor ze minder zichtbaar beloven te zijn. Het resultaat moet een schone, fijne en matte huid zijn. Zoals ik al zei gebruik ik hem elke dag als cleanser in combinatie met mijn Foreo Luna Mini. Wat meteen opvalt is dat deze cleanser heel erg uitdrogend aanvoelt op de huid. Mijn huid kan het hebben en is daarna zeker niet trekkerig droog, maar je voelt wel dat het product écht iets doet.

 photo Philosophy Total Matteness7_zpsiajqn8cd.png

De cleanser is dus zeker niet mild en schuimt ook niet. De gletsjerklei trekt echt het overtallige talg weg waardoor je gezicht zacht, matte en soort van afgepoedert aanvoelt. Na het reinigen en de uren daarna heb ik echt het idee dat het product zijn werk echt heel goed doet, maar na een uurtje of 5 begin ik wel weer een beetje te glimmen. Maar hij houdt het zeker beter vol dan een gewone cleanser als ik het met elkaar vergelijk.

 photo Philosophy Total Matteness10_zpsupahakux.png

oil-free, mattifying pore refiner – € 23,25

De pore refiner heb ik toegevoegd aan mijn dagelijkse reinigingsroute als een soort van toner. De oil-free, mattifying pore refiner bevat linzenzaadextract dat de poriewand versterkt en poriën schoon houdt, waardoor ze minder zichtbaar worden. De refiner vermindert trouwens ook zichtbaar overmatige glans.

 photo Philosophy Total Matteness11_zpso9qxwdcf.png

Zoals ik net ook al aangaf met de cleanser/masker is het niet echt een product voor een gevoelige huid. Ik heb een vrij dikke olifantenhuid die wel wat kan hebben, maar toch merk ik dat dit wel het uiterste is wat ik kan hebben. Na gebruik tintelt mijn huid zachtjes en voel ik het echt werken.

 photo Philosophy Total Matteness12_zpsq9n9fpan.png

Na het reinigen voelt mijn huid heel erg zacht en totaal niet trekkerig aan. Het voelt inderdaad heel droog aan, maar niet droog op de ‘ik heb een droge huid manier’. Het gebruik is ook heel simpel, je brengt wat aan op een wattenschijfje en reinigt daarmee je gezicht. Easy!

 photo Philosophy Total Matteness8_zpsmbqwrfcl.png

oil-free, mattifying pore eraser – € 40,65

Naar dit product was ik ontzettend benieuwd, maar moet er wel bij zeggen dat ik er heel lang over heb gedaan om erachter te komen hoe je hem nou het beste kan gebruiken. De verpakking geeft namelijk niet aan hoe je dit product moet gebruiken. Ja, het smeren op je gezicht, maar wanneer? Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik het niet als een soort van serum voor mijn dagcrème moet gebruiken, maar eerder als een soort van primer voordat ik mijn make-up ga gebruiken.

 photo Philosophy Total Matteness13_zpspdnutxrn.png

De oil-free, mattifying pore eraser zorgt voor een ware verdwijnact van de poriën. Bamboo-extract absorbeert overtollige olie en controleert overmatige glans terwijl ook de linzenzaadextract de poriewand weer versterkt. Ook bevat de forumle salicylzuur die verwijdert dode huidcellen rond de poriewand, zodat ze er weer lichter uitzien.

 photo Philosophy Total Matteness9_zpsbk11ugsg.png

Het is eigenlijk een heel gek product. Ik gebruik hem dus nadat mijn dagcrème echt goed is ingetrokken. Je haalt wat product met een pipetje uit de verpakking en smeert het daarna uit over je gezicht. De huid neemt het waterachtige goedje meteen op en daarna voelt je huid extreem zacht en droog aan. Alsof je er een hele laag poeder overheen hebt aangebracht, heel apart! Dit product is trouwens wel het meest doeltreffend van alle drie, je ziet en voelt meteen het verschil. Je kan het trouwens gedurende de hele dag gebruiken. Mocht je bijvoorbeeld geen foundation gebruiken, kun je het zo weer over de huid heen smeren is het meteen weer matte.

 photo Philosophy Total Matteness2_zpskajh7x4t.png

Ik ben erg te spreken over de Philosophy Total Matteness producten. Ze doen wat ze beloven en doen dat ook goed. In wonderen geloof ik niet meer dus geloof niet dat er ooit een product komt die mijn gezicht echt de hele dag perfect matte houdt, maar deze zijn zeker een heel eind op weg. Heb je dus een vettere huid die niet gevoelig is, dan kan ik je zeker deze producten aanraden! Philosophy is alleen te koop bij de ICI Paris XL en in hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

26 reacties

 1. Dit klinkt echt als een hele fijne lijn, de lijn die geschikt zou zijn voor mijn huidtype. Ik zou deze complete lijn niet zo heel snel kopen, aangezien je dan toch aardig aan de prijs raakt.. Toch een hele fijne collectie, één om er in mijn achterhoofd te houden!

 2. Die pore refiner lijkt me echt echt heel fijn. Ik vind de lijn er stiekem ook gewoon heel erg mooi uitzien, zoals alles van Philosophy, waardoor ik alles wil hebben!

 3. Ik vind deze lijn het juist net niet. Ik heb de cleanser ook gehad en zodra je er gewend aan bent dat het een klei-substantie is, is hij wel prettig, maar inderdaad erg uitdrogend en ik meen me te herinneren dat hij ook nogal stonk. Dat serum heb ik al jaren en is nog steeds niet op haha! Ik weet ook niet wat ik daar mee aan moet, ik merk geen positief verschil en als ik het elke dag gebruik, krijg ik puistjes.

 4. Ik heb deze lijn op aanraden van een philosophy trainer vekocht (met 40% korting yeey) en voor mij werkt het echt super! Dat serum heb ik dan niet en denk ik ook niet nodig.
  Alleen die trainer raadde mij aan om de pore rifner gewoon direct op de huid aan te brengen. Werkt goed en Is op die manier heel zuinig!
  Dat masker kan je trouwens ook plaatselijk aanbrengen! Voor heel me gezicht vind ik hem iets te sterk maar voor alleen puistjes of me neus voor de mee eters werkt hii

 5. Het klinkt in ieder geval heel fijn ! Ik heb niet zo heel veel last van een vettige huid en mijn huid is behoorlijk gevoelig, dus voor mijzelf zou ik het niet kopen. Maar wel fijn dat het er is!

 6. hai Aranka,
  ik heb een gemengde huid met vooral een vette T-zone en daar is deze lijn inderdaad te heftig voor. Het masker heb ik nog wel en zal ik eens uit het stof halen :-) Wat ik mis in je artikel is welk effect deze producten hebben op de houdbaarheid van je make-up. Glim je inderdaad minder gedurende de dag of vervalt het effect dan?
  Wil je misschien een keer een artikel schrijven over producten bij een vette huid? Zo gebruik ik nauwelijks oogschaduw omdat er geen 1 oogschaduwbasis bestand lijkt te zijn tegen mijn vette oogleden :-(

  1. Bij mij werkt ook alleen de Too Faced Shadow Insurance, andere producten ook niet. Mijn make-up blijft wel langer zitten door de producten en gaat minder snel glimmen :)

 7. Dit merk maakt me steeds enthousiaster! Deze producten zien er goed uit, ik ga me eens wat meer verdiepen in dit merk.
  XOXO esmee

 8. Ik wilde die cleanser en masker toch eens proberen ondanks mijn drogere huid. Puur omdat ik in de parfumerie werk en wel een goed verhaal wil hebben naar de klant. Had ik beter niet kunnen doen, haha! Je huid voelt inderdaad meteen droog aan! Voor de vette huid is dat natuurlijk weer heel fijn. Ik hou van Philosophy

 9. Klinkt als een heftige manier om de huid te strippen van zijn vet, weet niet of dat de manier is en je huid niet gaat reageren met nog meer talg aanmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *