Philosophy Purity Made Simple 3-in-1 Cleanser

 photo Purity1_zpscf613741.png

Volgens mij is dit de meeste geliefde cleaser aller tijden. Ik hoor iedereen erover en het moet echt geweldig zijn. Al mijn cleansers waren op en ik had deze hoog op mijn lijstje staan, goed excuus dus om deze aan te schaffen. Ik legde mijn verwachtingen erg hoog, want Philoshopy is een van mijn favoriete merken en met al die lovende berichten was ik erg benieuwd. Tijd om te gaan testen dus!

 photo Purity_zps48b09deb.png

Zoals gewoonlijk zit het product weer in een prachtige minimalistische verpakking van Philosophy met weer een inspirerende tekst op de voorkant over het product. Daarom ben ik al fan van het merk, ik vind het er gewoon zo mooi en strak uitzien. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste, belangrijker is hoe het product zijn werk doet.

De cleanser is samengesteld uit milde bestandsdelen, wat het dus voor iedereen geschikt maakt om te gebruiken. Deze bestandsdelen emulgeren de gel met water tot een fris en goed reinigend schuim dat grondig het gezicht van vuil, olie, make-up en andere onzuiverheden ontdoet. De reiniger doet zo goed zijn best dat zelfs de vette huid grondig schoon gemaakt wordt en al het vet met zich meeneemt – mijn vette huid is deze cleanser zeker dankbaar -.

 photo Purity2_zps5f681a39.png

Het is dus een reiniger voor het gezicht en de ogen, maar waarom 3-in1? De reiniger doet namelijk drie dingen, en dat is als volgt:

– reinigt de huid mild en grondig
– heeft een tonifiërende werking
– de huid voelt gehydrateerd aan en is in balans.

Klinkt allemaal veel belovend, dat gaan we dus uitgebreid testen.

 photo Purity3_zps01be19e0.png

Als eerst de handigheid van de verpakking, ik had hem eigenlijk liever in een handige knijp tube gezien. Omdat het plastic heel hard is moet je best wel wat kracht zetten om er wat uit te krijgen. En omdat je echt maar een super klein erwtje nodig hebt voor je gezicht ben ik vaak te enthousiast met knijpen en komt er veel te veel uit en stroomt de helft door het doucheputje heen, erg jammer. Van mij hadden ze dus wel een iets soepelere fles mogen maken waar je subtiel in kon knijpen voor een klein beetje product te krijgen. Voor de rest is het helemaal prima met een handige opening die je goed kan sluiten en open maken.

 photo Purity5_zps34a8d7c1.png

De cleanser is eigenlijk gewoon te vergelijken met een substantie van een douchgel, maar dan voor het gezicht. Ik gebruik de Philosophy Purity in combinatie met mijn Clarisonic, maar omdat ik benieuwd was wat het effect zou zijn zonder mijn Clarisonic heb ik hem ook zonder gebruikt. En ik ben echt enthousiast! De cleanser schuimt zacht en maakt mijn huid erg goed schoon. Na het douchen heb ik geen last van een hele zwarte waas onder mijn ogen van de laatste beetjes mascara en mijn foundation resten zijn helemaal verdwenen. Ook mijn huid reinigt hij erg goed. Ik merk duidelijk het verschil en mijn huid voelt nu zelfs met dit koude weer zijdezacht aan zonder vervelende velletjes. Wel vind ik hem iets uitdrogend na het douchen, dus daarom smeer ik mijn huid meteen in met een dagcrème en dan is alles meteen weer in orde.

Ja, deze cleanser heeft echt mijn hart gestolen en ik snap waarom iedereen zo laaiend enthousiast is. Vooral in combinatie met de Clarisonic is deze cleanser echt top. Vooral omdat hij niet zo schuimt is het erg prettig in gebruik met de Clarisonic. Na het gebruik zie ik gewoon dat ik een erg vieze borstel heb en dat hij goed zijn reinigende werking heeft gedaan op mijn gezicht.

 photo Purity4_zps910a0bd8.png

Ben jij nou net zo enthousiast als mij en vele anderen die deze Philosophy Purity Made Simple 3-in-1 Cleanser gebruiken? Dan kan je hem kopen bij de ICI Paris XL in verschillende maten. Ik heb gekozen voor de 240 ml – dat is de middelmaat – en die kost € 20,49. Niet goedkoop maar je doet er zeker een hele tijd mee en hij is echt het geld waard. Ik ben blij dat ik hem gekocht heb!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

29 reacties

 • Reply
  lifebeautystyle
  6 december 2013 at 06:16

  Klinkt erg goed! Ik ben nog op zoek naar een fijn reinigingsproduct, misschien deze wel! ;)

 • Reply
  Sofie
  6 december 2013 at 06:17

  Wat een super fijne cleanser!

 • Reply
  martinaa89
  6 december 2013 at 06:26

  Ik heb deze zelf ook, ben er ook tevreden over :)

 • Reply
  Lotte
  6 december 2013 at 06:37

  Deze zou ik ook graag willen proberen! Ik vind ‘m niet eens zo héél duur voor Philosophy termen, als je de prijs vergelijkt met de Microdelivery Peel dan, haha.

 • Reply
  saporidellavita
  6 december 2013 at 07:28

  Deze wil ik ook wel eens proberen, klinkt erg goed!

 • Reply
  Beautydagboek
  6 december 2013 at 07:33

  Gek hoe ervaringen zo verschillend kunnen zijn, want ik vind hem juist niet goed reinigen. Mijn foundation en mascara gaan er niet goed af. Maar wel fijn dat hij bij jou zo goed werkt!

 • Reply
  MySimplySpecial
  6 december 2013 at 07:38

  Ik zou deze wel eens willen proberen!

 • Reply
  beautyforgirls
  6 december 2013 at 08:14

  Deze heb ik ook, echt een heel fijn product.
  Liefs, xxx

 • Reply
  Eline
  6 december 2013 at 08:27

  Deze lijkt me heel erg fijn! Ben erg benieuwd nu geworden, ga hem zelf denk ik ook maar halen!

 • Reply
  Miranda
  6 december 2013 at 08:27

  Ik heb deze cleanser ook sinds een tijdje maar ik vermijd m’n ogen omdat ik hem daarvoor niet zo prettig vind. Ook vind ik de geur van het product niet zo fijn, hij reinigt wel lekker en goed !

 • Reply
  diolifestyle
  6 december 2013 at 08:37

  Deze lijkt mij erg fijn!

 • Reply
  Beau
  6 december 2013 at 08:55

  Klinkt echt enorm fijn :)

 • Reply
  Wies
  6 december 2013 at 10:09

  klinkt heel erg goed!

 • Reply
  beautyjuf
  6 december 2013 at 10:26

  Wat een heerlijk positief artikel :-) Ik ben er erg nieuwsgierig naar geworden!

 • Reply
  femketje
  6 december 2013 at 10:52

  ik hoor hier zoveel goeds over :D

 • Reply
  Kiss & Make-up
  6 december 2013 at 12:10

  Klinkt als een toppertje, wat goed! Ik moet dringens eens iets van Philosphy proberen.

 • Reply
  Josanne
  6 december 2013 at 12:14

  Klinkt heerlijk dus!

 • Reply
  Esmeralda L
  6 december 2013 at 12:24

  Ik heb de gel versie in een tube. Die vind ik erg fijn

 • Reply
  Dagmar Valerie
  6 december 2013 at 12:30

  Die geur alleen al, love the product!

 • Reply
  RockingMaaik
  6 december 2013 at 13:10

  Haha ik bedenk me net dat ik hiervan al een tijdje een sample had. Maar ik vond hem niet fijn, tot ik me net bedacht dat ik het niet met water gebruikte omdat ik dacht dat het een make-up remover was. Oeps.. toch maar even met water proberen hihi!

 • Reply
  Axelle
  6 december 2013 at 13:35

  hmm vind het niet zo leuk als ik meteen créme moet smeren om een droge huid te voorkomen !

 • Reply
  MiriamH
  6 december 2013 at 13:37

  de reinigingsolie uit deze lijn is ook super! Ik gebruik de olie altijd in de herfst/winter en de “gewone” in voorjaar en zomer. Voor mij niks anders meer!

 • Reply
  Amy
  6 december 2013 at 13:58

  Ik vind de verpakking zo simpel maar zo lief.

 • Reply
  Liefsannebelle
  6 december 2013 at 14:05

  Wel duur, maar als hij zo goed werkt is dat het wel waard!

 • Reply
  Merin Veronique
  6 december 2013 at 14:17

  Deze gebruik ik elke dag sinds ik hem kocht in augustus. Je doet er ook nog eens lekker lang mee. Tegenwoordig gebruik ik ‘m in combinatie met de VisaPure. Ben echt verkocht aan deze cleanser <3

 • Reply
  Tess Evea
  6 december 2013 at 14:48

  Dit klinkt heel erg prettig!

 • Reply
  chucky1012
  6 december 2013 at 21:05

  Klinkt heel fijn! Leuke bekers op de foto’s! ;-)

 • Reply
  beautybylj
  7 december 2013 at 02:51

  Klinkt erg goed! En als je er lekker lang meedoet valt de prijs nog wel mee X

 • Reply
  Lotte
  8 december 2013 at 20:21

  Grappig, ik heb hem ook gekocht omdat ik zoveel er over hoorde. Maar vind m wat tegenvallen. Hij ruikt naar citronella… En schuimt niet waardoor ik hem juist niet fijn vind icm mijn clearasonic. Hoe smaken verschillen he. Ik vind t juist een te gehyped product

 • Laat een reactie achter