Perzik en Room Strudel

 photo Perzik en room cheesecake6_zpsbxhbrbm9.png

Niets is leuker dan een zelfgemaakt iets op tafel zetten als je visite krijgt. Vorige week kwamen mijn moeder en zusje langs en dan moest ik natuurlijk wel iets lekkers in huis hebben. Genoeg reden om weer de keuken in te duiken voor een lekker recept! Dit keer een perzik en room strudel. Een echte strudel is het niet – ik wist niet hoe ik het anders moest noemen -, maar hij is wel super lekker en makkelijk te maken!

 photo Perzik en room cheesecake9_zpsvqamcxdx.png

Wat heb je nodig?

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • halve tl vanille aroma
  • 1 ei
  • blik perziken
  • rol bladerdeeg

 photo Perzik en room cheesecake_zpshofrvgp9.png

Meng als eerst de roomkaas, suiker, vanille aroma en het halve ei door elkaar tot een glad beslag. Het is inderdaad wat dun, maar gelukkig stijft het in de oven zometeen op. Het kan dus een klein beetje smeren.

 photo Perzik en room cheesecake1_zpsqqdnfrv0.png

Rol ondertussen het bladerdeeg uit en maak er schuine snedes in, laat in het midden wel ruimte over voor het beslag en de perziken. Ondertussen kunnen we de oven alvast voorverwarmen op 220 graden.

 photo Perzik en room cheesecake2_zpsp3endzyc.png

Verdeel het beslag over het midden van het bladerdeeg, het is inderdaad wat aan de dunne kant maar daar merken we gelukkig straks niets meer van. Leg de perziken die je in partjes hebt gesneden in het midden neer.

 photo Perzik en room cheesecake3_zpsbdtnqxdj.png

Vervolgens vlechten we het bladerdeeg dicht, dit gaat heel simpel door de flapjes stuk voor stuk over elkaar heen te vouwen. Met de andere helft van het ei bestrijken we nu het bladerdeeg voor een mooie bruine korst.

 photo Perzik en room cheesecake5_zpsoztbsflp.png

Daarna bakken we de strudel voor 20 tot 22 minuten goudbruin af in de oven op 220 graden. De woonkamer vulde zich met een heerlijke lucht van vers bladerdeeg en perzik! Ondertussen kon ik me niet inhouden en at de laatste halve perziken op, lekker!

 photo Perzik en room cheesecake4_zpso33qhwv8.png

Zoals je kan zien is het roomkaas mengsel een echte dikke en stevige room geworden, heerlijk! Een soort van pudding! De strudel is dus heerlijk gevuld met pudding en perziken.

 photo Perzik en room cheesecake7_zpszk27auir.png

Je kan er eventueel ook nog een glazuur of vanille laagje overheen doen maar dat vond ik zonde en ook stiekem een beetje onnodig, de smaak is echt heerlijk! De strudel kon niet zo groot worden in mijn oven en moest een stuk van het bladerdeeg afhalen, maar als je dat niet hoeft te doen kun je er zeker 6 stukken uithalen! Het recept is trouwens ook echt gebasseerd op een groot bakblik. Omdat ik wat van mijn bladerdeeg moest afhalen had ik wel van roomkaas beslag over.

 photo Perzik en room cheesecake10_zpsqvphscxq.png

Hmm, hij was echt heerlijk en warm natuurlijk het lekkerst om op te eten! Het is even een gepruts en geklieder, maar het resultaat mag er dan ook echt zijn, heerlijk! Weer eens wat anders dan een standaard vulling met appel! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

  • Reply
    Jessica
    11 februari 2015 at 09:29

    Ohhh dit ziet er echt heerlijk uit! Even onthouden voor als hier weer visite over de vloer komt :D

  • Reply
    Margot
    11 februari 2015 at 09:34

    Dat ziet er goed uit! En eigenlijk is het best simpel (afgezien van het dunnen beslag).

  • Reply
    Saffia
    11 februari 2015 at 09:35

    Ziet er heerlijk uit! Moet ik ook eens gaan maken!

  • Reply
    Marloes
    11 februari 2015 at 09:40

    OMG! Ziet er echt heerlijk uit zeg!

  • Reply
    Danielle
    11 februari 2015 at 09:54

    ohh dit ziet er echt lekker uit! Mooie foto’s ook!

  • Reply
    Diolifestyle
    11 februari 2015 at 09:59

    Hmmm, lijkt mij heerlijk!

  • Reply
    Beautyjuf
    11 februari 2015 at 10:11

    Yummie, dit ziet er heerlijk uit! De perzik lijkt me erg fris.

  • Reply
    Janneke
    11 februari 2015 at 10:12

    Ziet er weer overheerlijk uit!

  • Reply
    Manon
    11 februari 2015 at 10:25

    Oeh ziet er lekker uit!

  • Reply
    Kim
    11 februari 2015 at 10:43

    Lijkt me heerlijk!

  • Reply
    Kirsten
    11 februari 2015 at 10:55

    Dit lijkt me echt ontzettend lekker!

  • Reply
    lonneke
    11 februari 2015 at 10:57

    Oh heerlijk weer Aranka!
    Ik ben dol op al je heerlijke recepten.
    Ik sla hem even op, leuk voor het weekend!
    Liefs Lonneke

  • Reply
    Denise
    11 februari 2015 at 10:58

    Super leuk recept! <3

  • Reply
    Kiss & Make-up
    11 februari 2015 at 11:53

    Ik ben echt dooooooool op strudels! Eentje met perzik lijkt me heerlijk.

  • Reply
    Kimberly
    11 februari 2015 at 12:02

    Ziet er echt onwijs lekker uit!! Ik ben dol op perzik dus dit moet wel lekker zijn. Dankjewel voor het recept (en de heerlijke foto’s!!)

  • Reply
    Dana
    11 februari 2015 at 12:25

    ooeeehh NOMNOMNOM!

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    11 februari 2015 at 13:53

    Dit ziet er heerlijk uit, pudding en perzik! Ik heb pas een brownie in a mug gemaakt, dat wilde ik weleens proberen. Dit ga ik ook zeker een keer proberen, en een leuke ’tip’ van dat vlechten, ziet er heel leuk uit en helemaal niet zo moeilijk!
    Liefs, Iris

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    11 februari 2015 at 14:08

    Dat ziet er weer heerlijk uit!

  • Reply
    Marjoleinee
    11 februari 2015 at 14:30

    Ohh dit ziet er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Iffy | DiaryOfAMua
    11 februari 2015 at 14:44

    Yummy!! In krijg helemaal trek, haha.

    Xo

  • Reply
    Simone
    11 februari 2015 at 14:48

    Oh heerliiiijk! Hij ziet er ook echt prachtig uit!

  • Reply
    Eilish (artisticstateofmind)
    11 februari 2015 at 16:30

    Dit ziet er heeel lekker uit!

  • Reply
    Paola
    11 februari 2015 at 18:09

    Jammie! Dat ziet er heerlijk uit.

  • Reply
    Kimberly
    11 februari 2015 at 18:29

    Oh neee, ik heb echt laatst een recept gemaakt + gefotografeerd voor mijn blog dat hier heel erg op lijkt! Ietsje anders, wel ‘strudel achtig’ en met banaan ipv perzik. Die was heeel lekker dus deze vast ook!

  • Reply
    Beau
    11 februari 2015 at 18:50

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Waarom kom jij altijd met zulke heerlijke recepten :-) Ik heb duidelijk nog veel om na te maken!

  • Reply
    Lies
    11 februari 2015 at 19:07

    Ziet er zo ontzettend lekker uit! Ik kan ook bijna niet wachten tot de oven het hier weer doet, want vind het altijd zo leuk om dit soort dingen te maken.

  • Reply
    Rachel
    11 februari 2015 at 20:26

    oh heel erg lekker recept klinkt super!

  • Reply
    lucindainwonderland
    11 februari 2015 at 20:38

    Perzik en bladerdeeg vind ik sowieso al een heerlijke gedachte, dus ik denk dat het hierbij ook wel goed zit. Ziet er goed uit. xxx Lucinda

  • Reply
    Anouk
    11 februari 2015 at 22:29

    Oeh het ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Evi
    12 februari 2015 at 10:19

    Die gaat bij mijn favorieten! Ziet er heerlijk uit :)

  • Laat een reactie achter