Niets is leuker dan een zelfgemaakt iets op tafel zetten als je visite krijgt. Vorige week kwamen mijn moeder en zusje langs en dan moest ik natuurlijk wel iets lekkers in huis hebben. Genoeg reden om weer de keuken in te duiken voor een lekker recept! Dit keer een perzik en room strudel. Een echte strudel is het niet – ik wist niet hoe ik het anders moest noemen -, maar hij is wel super lekker en makkelijk te maken!
Wat heb je nodig?
- 200 gram roomkaas
- 50 gram suiker
- halve tl vanille aroma
- 1 ei
- blik perziken
- rol bladerdeeg
Meng als eerst de roomkaas, suiker, vanille aroma en het halve ei door elkaar tot een glad beslag. Het is inderdaad wat dun, maar gelukkig stijft het in de oven zometeen op. Het kan dus een klein beetje smeren.
Rol ondertussen het bladerdeeg uit en maak er schuine snedes in, laat in het midden wel ruimte over voor het beslag en de perziken. Ondertussen kunnen we de oven alvast voorverwarmen op 220 graden.
Verdeel het beslag over het midden van het bladerdeeg, het is inderdaad wat aan de dunne kant maar daar merken we gelukkig straks niets meer van. Leg de perziken die je in partjes hebt gesneden in het midden neer.
Vervolgens vlechten we het bladerdeeg dicht, dit gaat heel simpel door de flapjes stuk voor stuk over elkaar heen te vouwen. Met de andere helft van het ei bestrijken we nu het bladerdeeg voor een mooie bruine korst.
Daarna bakken we de strudel voor 20 tot 22 minuten goudbruin af in de oven op 220 graden. De woonkamer vulde zich met een heerlijke lucht van vers bladerdeeg en perzik! Ondertussen kon ik me niet inhouden en at de laatste halve perziken op, lekker!
Zoals je kan zien is het roomkaas mengsel een echte dikke en stevige room geworden, heerlijk! Een soort van pudding! De strudel is dus heerlijk gevuld met pudding en perziken.
Je kan er eventueel ook nog een glazuur of vanille laagje overheen doen maar dat vond ik zonde en ook stiekem een beetje onnodig, de smaak is echt heerlijk! De strudel kon niet zo groot worden in mijn oven en moest een stuk van het bladerdeeg afhalen, maar als je dat niet hoeft te doen kun je er zeker 6 stukken uithalen! Het recept is trouwens ook echt gebasseerd op een groot bakblik. Omdat ik wat van mijn bladerdeeg moest afhalen had ik wel van roomkaas beslag over.
Hmm, hij was echt heerlijk en warm natuurlijk het lekkerst om op te eten! Het is even een gepruts en geklieder, maar het resultaat mag er dan ook echt zijn, heerlijk! Weer eens wat anders dan een standaard vulling met appel! Eetsmakelijk!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
30 reacties
Jessica
11 februari 2015 at 09:29Ohhh dit ziet er echt heerlijk uit! Even onthouden voor als hier weer visite over de vloer komt :D
Margot
11 februari 2015 at 09:34Dat ziet er goed uit! En eigenlijk is het best simpel (afgezien van het dunnen beslag).
Saffia
11 februari 2015 at 09:35Ziet er heerlijk uit! Moet ik ook eens gaan maken!
Marloes
11 februari 2015 at 09:40OMG! Ziet er echt heerlijk uit zeg!
Danielle
11 februari 2015 at 09:54ohh dit ziet er echt lekker uit! Mooie foto’s ook!
Diolifestyle
11 februari 2015 at 09:59Hmmm, lijkt mij heerlijk!
Beautyjuf
11 februari 2015 at 10:11Yummie, dit ziet er heerlijk uit! De perzik lijkt me erg fris.
Janneke
11 februari 2015 at 10:12Ziet er weer overheerlijk uit!
Manon
11 februari 2015 at 10:25Oeh ziet er lekker uit!
Kim
11 februari 2015 at 10:43Lijkt me heerlijk!
Kirsten
11 februari 2015 at 10:55Dit lijkt me echt ontzettend lekker!
lonneke
11 februari 2015 at 10:57Oh heerlijk weer Aranka!
Ik ben dol op al je heerlijke recepten.
Ik sla hem even op, leuk voor het weekend!
Liefs Lonneke
Denise
11 februari 2015 at 10:58Super leuk recept! <3
Kiss & Make-up
11 februari 2015 at 11:53Ik ben echt dooooooool op strudels! Eentje met perzik lijkt me heerlijk.
Kimberly
11 februari 2015 at 12:02Ziet er echt onwijs lekker uit!! Ik ben dol op perzik dus dit moet wel lekker zijn. Dankjewel voor het recept (en de heerlijke foto’s!!)
Dana
11 februari 2015 at 12:25ooeeehh NOMNOMNOM!
Iris | Todayslipstick
11 februari 2015 at 13:53Dit ziet er heerlijk uit, pudding en perzik! Ik heb pas een brownie in a mug gemaakt, dat wilde ik weleens proberen. Dit ga ik ook zeker een keer proberen, en een leuke ’tip’ van dat vlechten, ziet er heel leuk uit en helemaal niet zo moeilijk!
Liefs, Iris
Elsbet | La Vie Pure
11 februari 2015 at 14:08Dat ziet er weer heerlijk uit!
Marjoleinee
11 februari 2015 at 14:30Ohh dit ziet er echt heerlijk uit!
Iffy | DiaryOfAMua
11 februari 2015 at 14:44Yummy!! In krijg helemaal trek, haha.
Xo
Simone
11 februari 2015 at 14:48Oh heerliiiijk! Hij ziet er ook echt prachtig uit!
Eilish (artisticstateofmind)
11 februari 2015 at 16:30Dit ziet er heeel lekker uit!
Paola
11 februari 2015 at 18:09Jammie! Dat ziet er heerlijk uit.
Kimberly
11 februari 2015 at 18:29Oh neee, ik heb echt laatst een recept gemaakt + gefotografeerd voor mijn blog dat hier heel erg op lijkt! Ietsje anders, wel ‘strudel achtig’ en met banaan ipv perzik. Die was heeel lekker dus deze vast ook!
Beau
11 februari 2015 at 18:50Dit ziet er echt heerlijk uit! Waarom kom jij altijd met zulke heerlijke recepten :-) Ik heb duidelijk nog veel om na te maken!
Lies
11 februari 2015 at 19:07Ziet er zo ontzettend lekker uit! Ik kan ook bijna niet wachten tot de oven het hier weer doet, want vind het altijd zo leuk om dit soort dingen te maken.
Rachel
11 februari 2015 at 20:26oh heel erg lekker recept klinkt super!
lucindainwonderland
11 februari 2015 at 20:38Perzik en bladerdeeg vind ik sowieso al een heerlijke gedachte, dus ik denk dat het hierbij ook wel goed zit. Ziet er goed uit. xxx Lucinda
Anouk
11 februari 2015 at 22:29Oeh het ziet er heerlijk uit!
Evi
12 februari 2015 at 10:19Die gaat bij mijn favorieten! Ziet er heerlijk uit :)