Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Perzik en Room Strudel

 photo Perzik en room cheesecake6_zpsbxhbrbm9.png

Niets is leuker dan een zelfgemaakt iets op tafel zetten als je visite krijgt. Vorige week kwamen mijn moeder en zusje langs en dan moest ik natuurlijk wel iets lekkers in huis hebben. Genoeg reden om weer de keuken in te duiken voor een lekker recept! Dit keer een perzik en room strudel. Een echte strudel is het niet – ik wist niet hoe ik het anders moest noemen -, maar hij is wel super lekker en makkelijk te maken!

 photo Perzik en room cheesecake9_zpsvqamcxdx.png

Wat heb je nodig?

 • 200 gram roomkaas
 • 50 gram suiker
 • halve tl vanille aroma
 • 1 ei
 • blik perziken
 • rol bladerdeeg

 photo Perzik en room cheesecake_zpshofrvgp9.png

Meng als eerst de roomkaas, suiker, vanille aroma en het halve ei door elkaar tot een glad beslag. Het is inderdaad wat dun, maar gelukkig stijft het in de oven zometeen op. Het kan dus een klein beetje smeren.

 photo Perzik en room cheesecake1_zpsqqdnfrv0.png

Rol ondertussen het bladerdeeg uit en maak er schuine snedes in, laat in het midden wel ruimte over voor het beslag en de perziken. Ondertussen kunnen we de oven alvast voorverwarmen op 220 graden.

 photo Perzik en room cheesecake2_zpsp3endzyc.png

Verdeel het beslag over het midden van het bladerdeeg, het is inderdaad wat aan de dunne kant maar daar merken we gelukkig straks niets meer van. Leg de perziken die je in partjes hebt gesneden in het midden neer.

 photo Perzik en room cheesecake3_zpsbdtnqxdj.png

Vervolgens vlechten we het bladerdeeg dicht, dit gaat heel simpel door de flapjes stuk voor stuk over elkaar heen te vouwen. Met de andere helft van het ei bestrijken we nu het bladerdeeg voor een mooie bruine korst.

 photo Perzik en room cheesecake5_zpsoztbsflp.png

Daarna bakken we de strudel voor 20 tot 22 minuten goudbruin af in de oven op 220 graden. De woonkamer vulde zich met een heerlijke lucht van vers bladerdeeg en perzik! Ondertussen kon ik me niet inhouden en at de laatste halve perziken op, lekker!

 photo Perzik en room cheesecake4_zpso33qhwv8.png

Zoals je kan zien is het roomkaas mengsel een echte dikke en stevige room geworden, heerlijk! Een soort van pudding! De strudel is dus heerlijk gevuld met pudding en perziken.

 photo Perzik en room cheesecake7_zpszk27auir.png

Je kan er eventueel ook nog een glazuur of vanille laagje overheen doen maar dat vond ik zonde en ook stiekem een beetje onnodig, de smaak is echt heerlijk! De strudel kon niet zo groot worden in mijn oven en moest een stuk van het bladerdeeg afhalen, maar als je dat niet hoeft te doen kun je er zeker 6 stukken uithalen! Het recept is trouwens ook echt gebasseerd op een groot bakblik. Omdat ik wat van mijn bladerdeeg moest afhalen had ik wel van roomkaas beslag over.

 photo Perzik en room cheesecake10_zpsqvphscxq.png

Hmm, hij was echt heerlijk en warm natuurlijk het lekkerst om op te eten! Het is even een gepruts en geklieder, maar het resultaat mag er dan ook echt zijn, heerlijk! Weer eens wat anders dan een standaard vulling met appel! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

30 reacties

 1. Dit ziet er heerlijk uit, pudding en perzik! Ik heb pas een brownie in a mug gemaakt, dat wilde ik weleens proberen. Dit ga ik ook zeker een keer proberen, en een leuke ’tip’ van dat vlechten, ziet er heel leuk uit en helemaal niet zo moeilijk!
  Liefs, Iris

 2. Oh neee, ik heb echt laatst een recept gemaakt + gefotografeerd voor mijn blog dat hier heel erg op lijkt! Ietsje anders, wel ‘strudel achtig’ en met banaan ipv perzik. Die was heeel lekker dus deze vast ook!

 3. Ziet er zo ontzettend lekker uit! Ik kan ook bijna niet wachten tot de oven het hier weer doet, want vind het altijd zo leuk om dit soort dingen te maken.

 4. Perzik en bladerdeeg vind ik sowieso al een heerlijke gedachte, dus ik denk dat het hierbij ook wel goed zit. Ziet er goed uit. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *