Zoek
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijke update: uit huis & samenwonen!

Misschien weten jullie het allang via social media of mijn lief dagboek en lezeressen. Maar ik had er nog geen post aan besteed en er staat mij best wel een grote verandering in mijn leven te wachten. Ik ga namelijk het huis uit en samenwonen met mijn vriend in een prachtig appartement in Zwolle! En ik vind het allemaal reuze spannend!

 photo 2014-07-15113658_zps0db406c8.jpg

Of ik graag het huis uit wilde? Nee, niet echt. Ik grapte er wel eens over met mijn moeder dat ik graag mijn eigen plekje wilde hebben en dit lekker inrichten en dergelijke. Maar eigenlijk diep in mijn hart wilde ik gewoon lekker thuis blijven, haha. Maar toch waren Danny en ik op huizen in Zwolle aan het reageren, want aan de andere kant, ik ben wel toe aan een volgende stap in mijn leven. Alleen ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Twee dagen voor de vakantie kregen we een huis toegewezen, slik! Ik ben er natuurlijk als een kind zo blij mee, we krijgen een prachtige nieuwbouw woning met alles er op en eraan – behalve een bad :( – aan de rand van het centrum, 10 minuutjes fietsen vanaf mijn oude huis en uitzicht over het Zwarte Water!

Rechts van het complex komen we te wonen op de foto zie je onze ramen van de woonkamer. Het appartement is vrij groot met een ruime kamer van meer dan 30 vierkante meter met een open keuken, een vrij groot balkon, twee slaapkamers, een grote berging voor een wasmachine, droger en kasten. Grote douche en een apart toilet. Groot genoeg dus om ons een paar jaar te vermaken! We hebben het balkon op het zuiden dus hebben altijd zon en als de zon wat minder is hebben we ook nog overal vloerverwarming!

In januari worden onze appartementen opgeleverd en ondertussen zijn we al druk bezig met het bij elkaar sparen van onze uitzet. Maar dat kost toch behoorlijk wat! We hadden best wel wat geld gespaard maar ik denk dat dat ook allemaal op gaat. Vorige week hebben we onze keuken uitgezocht en de bovenste is het geworden – wel in huur stijl natuurlijk – maar het idee is hetzelfde. We hebben hetzelfde aanrechtblad, zelfde kleur kasten maar dan andere greepjes en geen inbouwapparatuur behalve een kookplaat en een afzuigkap.

 photo 2014-08-04121315_zps787917d9.jpg

Ook over de meubels zijn we zo goed als uit. We wachten nog even met bestellen omdat we nog vier maanden te gaan hebben. Maar deze prachtige bank wordt het in ieder geval en meubels die we daar ook gezien hebben. Best leuk hoor alles uitzoeken, want we hebben natuurlijk nog niets.

 photo 2014-08-04200130_zps989506e6.jpg

We zijn er druk mee bezig en ik vind het heel spannend! Ik heb er stiekem wel een traantje om gelaten hoor, omdat ik het huis ga verlaten. Maar het is alleen maar goed, ik heb het goed thuis gehad en nog steeds! Maar ik ben klaar voor een volgende stap in mijn leven. Op mezelf wonen samen met Danny, zelf mijn was doen en het huishouden. En ’s avonds voor mijn eigen eten zorgen en de afwas doen – als we besluiten geen afwasmachine te nemen -. Als jullie het leuk vinden in het verhuis/ik ga op mezelf wonen project te worden meegenomen, laat het me me dan weten! Zoals shoplogs, inspiratie artikelen en natuurlijk een hometour als jullie dat willen! Mochten jullie nog handige en bruikbare tips hebben wat betreft samenwonen of uit huis gaan, dan hoor ik het natuurlijk graag!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

59 reacties

 1. Super leuk! Ik had het inderdaad al gelezen. Je moet niet te lang wachten met bestellen van meubels, soms zit er 12 weken levertijd op en nu heb je daar nog de tijd voor :)

 2. Wat leuk dat je uit huis gaat, en samenwonen is dan een nog grotere stap! Maar ook wel weer gezellig :) Veel plezier met het uitzoeken van alles, het appartement ziet er in elk geval mooi uit!

 3. Leukkk! Spannend hoor. Ik ben alweer bijna 2 jaar geleden gaan samenwonen, gaat snel! Hebben jullie een aansluiting voor een vaatwasser? Dat ding is echt ideaal. De eerste paar maanden deden wij gewoon afwassen, maar wat een hekel hadden we daaraan. Je bent al snel 3 kwartier kwijt van je avond! Wat baalde ik dat ie laatst “kapot was”. Afvoer verstopt haha.

  Niet te lang wachten met het bestellen van je meubels! Waarschijnlijk kun je wel wat regelen met de winkel dat het op datum X geleverd wordt, zonde als je de eerste weken zonder een bank zit. En ik ben heeel erg benieuwd hoe je het allemaal in gaat richten!

 4. Ik zou met meubels idd niet te lang wachten of wat je gezien hebt even navragen wat de levertijd is. Vooral met een bank kan dat nogal eens uitlopen en vooral met de feestmaand December ertussen zit je straks in Februari nog op je klapstoeltjes. Kan maar zo 4 duren is mijn ervaring.

 5. Koop niet alles in 1 keer! De basis, zoals de vloeren en muren moeten goed zijn. Wij zijn destijds ook begonnen met een oude eettafel en oude bank. Het is natuurlijk wel minder mooi, maar zo hadden we rustig de tijd om te kijken wat onze smaak is.

 6. Ben wel een beetje jaloers hahah. Wij zijn al lang aan t zoeken maar worden t telkens niet :(. Hoop dat t geluk nu snel onze kant op komt. Wel spannend, vind ik zelf ook. Voor tips… Pff lastig!

 7. Wat spannend en ook heeel leuk! Ik snap ook wel dat je wel thuis zou blijven willen wonen hoor, maar je eigen plekje samen met je vriend is echt geweldig lijkt mij!
  Liefs, Tessa

 8. Is alsof ik weer terug in de tijd ga.
  Ging op mijn 21ste samen wonen, op mijn 24ste uit elkaar en op mijzelf wonen (weer alles opnieuw uitzoeken) en op mijn 25ste met nieuwe vriend samen wonen en dat is alweer 10 jaar geleden.. :)

 9. Wat een leuk nieuws, proficiat! Ik maak net hetzelfde mee als jij op dit moment, met dat verschil dat ik komende zaterdag verhuis. Ik ga samenwonen met mijn vriend in een leuk appartement. Ik zeg dan ook JA tegen meer artikels over verhuizen en samenwonen en die dingen. Succes ermee :)

 10. Leuk! Ziet er uit als een woning waar je inderdaad een tijd zoet mee bent. Ja hometour, shoplog, foto’s, interieur, ALLES PLEASE!

 11. Erg spannend! Ik zou het erg leuk vinden om de avonturen omtrent verhuizen/samenwonen te lezen.

  Ik zou inderdaad even navragen hoe het zit met de levertijden van de meubels. Vaak zijn ze toch op voorraad, maar je weet het nooit.

 12. Uit huis gaan is gewoon rete spannend, het hoort er bij. Je vertrouwde nestje verlaten, een nieuwe avontuur aan gaan en dan maar hopen dat het goed gaat (vast wel!). Ik woon nu al zo’n 8 jaar op mijzelf en het heeft zeker wel behoorlijk wat tranen gekost, maar nu zou ik niets anders meer willen. Achteraf ben ik te vroeg uit huis gegaan, ik was 19. Maar ja, daar doe je nu niks meer aan hahaha. xxx Lucinda

 13. Oh wat spannend allemaal zeg. Echt leuk dat je uit huis gaat en dan ook gelijk gaat samenwonen! Lekker je huisje inrichten dat wil ik ook!

 14. Super leuk! Houd er wel rekening mee dat er soms op de meubels een levertijd van 12 weken kan zitten. Dat hadden wij ook, dat was niet heel fijn. Vraag het even na, want soms kan het ook gewoon bestellen en dan bewaren ze het daar tot een bepaalde datum. Dan weet je zeker dat ze de meubels nog hebben die jullie op het oog hebben!
  Liefs,

 15. Wat leuk! Geniet ervan! Zou het super leuk vinden als je hier meer artikels aan gaat wijden (weiden? Ik ben zoo slecht met ei/ij). Een jaar geleden ben ik getrouwd en bij mijn man gaan wonen. Heel erg wennen zo vanuit huis, maar super leuk! Het is echt een andere fase van je leven. Kostte ook wel wat traantjes. Qua inrichting had mijn man eigenlijk alles al, alleen onze slaapkamer hebben we flink helemaal samen opnieuw ingericht. Ik vind interieur styling zo leuk :) Als we over een paarjaar een eensgezinswoning gaan kopen gaan we ook andere meubels zoeken maar voor nu is het allemaal prima.

 16. Wat leuk voor je!!! gefeliciteerd!!! Spannend moment! en geloof me er komen nog wel meerdere traantjes maar het went vanzelf hoor om niet meer thuis te wonen!

 17. Wat super leuk dit Aranka! Een grote stap in je leven. Geniet vooral lekker van dit moment, en straks wordt het alleen maar leuker samen. Lekker privé, jullie eigen plekje! Dit was voor mij ook het leukste om te doen, samenwonen. Succes met de nieuwe woning!

 18. Ik ken het, ik woon sinds zondag op mezelf. Dure grap, tranen met tuiten gehuild, maar t is het allemaal waard. Een ding, begin meer dan een maand vooraf met het regelen van tv en internet. Dat duurt vaak heel lang!

 19. NEEM EEN VAATWASSER! In het begin denk je dat het ontzettend veel geld kost en dat de vaat doen niet zo veel tijd kost maar tegen de tijd dat je een dag gewerkt hebt ben je op. Daarna moet je ook nog eens eten maken en daarna nog eens afwassen. Meestal heb je daar geen zin in dus doe je het de dag erna maar en dan staat er 2x zo veel afwas. Ik ken niemand die spijt heeft van zijn of haar vaatwasser.

 20. Erg leuk! Ik was juist blij dat ik eindelijk het huis uit kon om alles zelf te doen. Ik zou wel een vaatwasser nemen als ik jou was. Wijzelf hebben in huis geen aansluiting voor een vaatwasser, dus doen het nog met de hand. Vaak is het een heel irritant klusje wat toch een uur tijd opslurpt.

  1. We hebben de aansluiting wel genomen, want we willen inderdaad wel graag een vaatwasser. Maar deze kopen we dan gewoon los in plaats van inbouw. Scheelt veel geld :)

 21. Gefeliciteerd! Super leuk dat jullie gaan samenwonen! Ik snap wel dat je het ook wel lastig vind! Ik wil aan de ene kant ook wel het huis uit en met mijn vriend samen wonen maar vind het wel een grote stap nog.

 22. Leuk om te lezen! Hopelijk houd je ons op de hoogte! Ik woon dan niet samen, maar ben wel net op kamers gegaan en het went snel. Het is gezellig om thuis te zijn, maar op jezelf is echt heel fijn, gewoon je eigen plekkie!

 23. Leuk zeg! Mijn vriend en ik hebben anderhalf jaar in de Muziekwijk gewoond, ook als eerste bewoners van een appartement. Fijne buurt! Inmiddels zijn we sinds afgelopen april verhuisd naar een koophuis, maar ik mis de luxe van vloerverwarming, overal driedubbel glas en alles splinternieuw nog wel af en toe. Veel plezier met alles uitzoeken, inpakken en woonshoppen! Ik heb toevallig vandaag een artikel met verhuistips geschreven, misschien inspireert het je :)

 24. Wat een mooie keuken en prachtige bankstel.
  Je kan vaak je meubelen al bestellen omdat het maanden kan duren voordat het klaar is en vaak nog speciaal gemaakt moet worden.
  Reken ongeveer 3 maanden. Vaak zijn er nog problemen met het maken ervan. Je kan ook aangeven dat zij jullie bellen wanneer alles klaar is en dat jullie hun bellen zodra jullie de sleutel hebben gehad en wanneer de vloeren gelegd zijn. Omdat als je laminaat of iets gaat leggen het ook nog moet drogen etc.. Dit duurt nl een aantal dagen. Het is een handige tip omdat je zo dan alles in 1 keer en op 1 dag bezorgd kan krijgen.
  Een vaatwasmachine is niet moeilijk om zelf in te bouwen. Bij alle keukens daar kan je nl het deurtje vanaf halen en de rest ook. Het deurtje heeft nl. een makkelijk kliksysteem.
  Zo kan je zelf je vaatwasser op de plek van het kastje plaatsen. Bewaar het kastje wel voor het terug plaatsten als jullie weer gaan verhuizen. Ook als je bv. gordijnen of andere raamdecoratie laat maken kast dat vele wkn..
  Huur of koop geen verhuisdozen. Kijk als ze er nog zijn in supermarkten naar banendozen. check ook of ze een deksel hebben. Schrijf op de dozen aan de bovenkant en de zijkanten in welke kamer het moet en er iets breekbaars in zit.
  Haal bij het Zweedse woonwarenhuis vloepapier (dit is gratis en ligt meestal bij de inmeestal bij de inpaktafel t.o. de kassa, voor je servies etc.. Heel handig zij de grote blauwe tassen daar past zoveel in. Als er een lift is in het apartementencomplex zeg dan van te voren tegen je nieuwe bewoners dat je een briefje onder de knop van de lift zal hangen zodat iedereen weet dat het beter is dat ze de trap tijdelijk moeten gebruiken.

  Veel succes Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *