Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nadine heeft nog nooit een relatie gehad

shutterstock 397255312

Wat niemand van Nadine (29) weet is dat ze nog nooit een relatie heeft gehad. Toen ik een jaar of 16 was. waren mijn vriendinnen vooral bezig met uitgaan en jongens. Ik vond het allemaal niet zo interessant en richtte me vooral op mijn studie en het halen van goede cijfers. Daarnaast was ik vaak druk met sporten wat ik meerdere keren per week deed.

Vaste vriendinnen verloor ik uit het oog

Na mijn middelbare school koos ik ervoor om een opleiding te gaan doen aan de andere kant van het land. Ik ging op kamers daar en langzamerhand verloren mijn vriendinnen en ik elkaar uit het oog. Mijn oude vriendinnen gingen aan dezelfde universiteit studeren en sommigen gingen zelfs in hetzelfde studentenhuis wonen. Het lukte me niet altijd om in het weekend naar mijn ouders te gaan en ik was erg druk met mijn studie. Toen ik na een tijdje weer eens tijd had om wat gezelligs te gaan doen bleek mijn plek in de vriendengroep ingenomen door iemand anders.

Datingapps waren geen succes

Gelukkig leerde ik via mijn opleiding ook nieuwe meiden leren kennen en ik had het erg naar mijn zin in het studentenhuis waarin ik woonde. Met studiegenoten sprak ik regelmatig af om samen te gaan studeren of om wat te gaan drinken in de stad. Via-via hoorde ik wel eens dat iemand een oogje op mij had, maar ik durfde daar echt niks mee te doen. In die tijd kwamen datingapps in en ging ik op Tinder. Al snel kwam ik erachter dat het niet echt bedoeld was voor een serieuze relatie of om rustig iets op te bouwen, maar dat de mannen vaak maar op seks uit waren.

Al snel verwijderde ik mijn account zonder één date gehad te hebben. Ook via een andere internetsite ben ik wel eens in contact gekomen met een leuke man. Maar al snel kwam via de chat de vraag ‘of mijn vorige relatie lang geleden’ geweest was. Toen ik eerlijk vertelde dat ik nooit een relatie gehad heb, werd het contact al snel minder. Alsof je een soort mislukkeling bent als je nog nooit een relatie gehad hebt. Het maakt me enorm onzeker waardoor ik het niet meer zie zitten om me weer voor zo’n platform in te schrijven.

Altijd die akward grapjes…

De verjaardagen en feestdagen vind ik het ergste, de familie die zich ermee gaat bemoeien ‘waarom je nog vrijgezel bent, je bent zo’n leuke meid’ of de akward grapjes ‘dat ze nog wel een leuke vrijgezel kennen’. Ook hoor ik van mijn ouders dat er soms ook mensen aan hun vragen of ik misschien lesbisch zou zijn. Ze weten dat ik nog nooit een relatie gehad heb, maar verder vragen ze er niet naar gelukkig… Ik heb een paar goede vriendinnen maar ook hen durf ik echt niet te vertellen dat ik nog nooit een man gekust heb. Toen het ooit ter sprake kwam heb ik een vaag smoesje bedacht dat ik vroeger in mijn oude woonplaats een vriendje had.

Ik wil graag huisje, boompje, beestje

Nu ik richting de 30 ga heb ik het gevoel dat mijn situatie steeds zeldzamer wordt. Om me heen gaan vrienden en oud klasgenootjes huizen kopen, trouwen of krijgen kinderen. Dit alles zou ik heel graag willen maar zonder een partner is dat allemaal wat lastig. Het lijkt me heerlijk om ’s avonds uit je werk te komen en samen te eten en de dag door te nemen, samen op vakantie te gaan of de weekboodschappen te doen.

Door corona was ik veel thuis afgelopen jaar. Toen ik niet kon sporten en daarnaast veel moest thuiswerken, was het wel erg stil in huis. Ik heb nagedacht over een huisdier maar ik denk niet dat dat een waardige vervanger van een partner is. Toch hoop ik op een dag dat ik de liefde van mijn leven tegen kom en ik alles in kan halen wat ik jaren gemist heb. Maar voorlopig blijft het bij dromen!

Ook je persoonlijke verhaal (anoniem) delen? Mail naar info @ byaranka.nl

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.