Search
Close this search box.

Personal Story: Miranda heeft reuma en een kinderwens

Personal Story: Miranda heeft reuma en een kinderwens

Vandaag het verhaal van Miranda die een grote kinderwens heeft samen met haar man. Alleen door haar reuma gaat dat niet zo makkelijk. Ze slikt hele heftige medicijnen die niet samen kunnen met een zwangerschap. Miranda vertelt haar verhaal over reuma en een kinderwens.

Miranda:

‘Kinderen nemen’. Bah, wat heb ik een hekel aan die uitspraak! Een uitspraak die mensen vaak onbewust doen. Ze willen er niemand mee kwetsen, maar beseffen zich meestal niet, dat dat wel degelijk gebeurt. Ik krimp elke keer weer ineen wanneer ik iemand hoor verkondigen: “Wij nemen 2 kinderen”. Je néémt namelijk geen kinderen, je kríjgt ze. Als je geluk hebt.

Ik besef me inmiddels dat het krijgen van een baby echt een groot wonder is en daarom deel ik graag mijn verhaal. Om mensen te laten beseffen dat het niet altijd zo makkelijk gaat als het soms lijkt. Dat het echt een wonder is als alles goed mag gaan en je een gezonde baby mag krijgen.

Wie ben ik?

Allereerst even wat over mezelf; Ik ben Miranda. Ik ben 30 jaar en woon samen met mijn man en onze hond in het mooie Twente. Ik blog op ByMirandaa. Heel af en toe vertel ik iets over mijn ziekte of de zwangerschap, maar ik deelde eigenlijk weinig persoonlijke dingen. Ik ben een positief en vrolijk persoon en wil ook graag dat mijn blog dat uitstraalt.

Tot ik mij besefte dat ik met mijn verhaal wel eens iemand zou kunnen helpen. Iemand die in hetzelfde schuitje zit en zich dan even wat minder alleen voelt.

Of iemand die altijd praat over ‘het nemen van kinderen’ en die zich door mijn verhaal beseft dat je daar onbewust iemand mee kan kwetsen. Al kan ik er maar 1 iemand mee helpen, dan ben ik al tevreden. Toen het oproepje van Aranka kwam om persoonlijke verhalen te delen twijfelde ik dan ook helemaal niet. Dit soort verhalen moeten ook vertelt worden!

Reuma

Ik heb al bijna 10 jaar reuma. Ik heb een vrij heftige vorm, waarbij ik gewrichtsontstekingen en huidproblemen heb: artritis psoriatica. Ik beschrijf hier wat deze ziekte voor mij in houdt.

In principe slik ik daar gewoon medicijnen voor waar ik mij aardig mee kan redden. Tuurlijk heb ik pijn en moet ik mij soms aanpassen, maar over het algemeen gaat het met die medicijnen goed.

Kinderwens

Tot ik zwanger wilde worden. Waar een ander symbolisch de pil door de wc spoelt ging dat bij mij een stuk minder romantisch. Wij moesten het met de reumatoloog bespreken. Ik moest onder zijn begeleiding met de medicijnen stoppen (want héél slecht voor een baby, absoluut verboden bij een zwangerschap) en mijn lichaam moest ongeveer 3 maand ontgiften om alles uit mijn bloed te krijgen. Toen kregen we pas groen licht om het ‘te proberen’. Zoals de arts dat altijd zo mooi omschrijft:)

Nou dat heb ik geweten: geen medicijnen. In die 3 maand kreeg ik steeds meer pijn, tot ik eigenlijk niks meer kon. Alleen nog maar in bed liggen, al deed dat ook al veel pijn.

Ik kreeg gelukkig tijdelijke medicijnen die het allemaal weer iets dragelijker maakten, maar het bleef moeilijk en pijnlijk. En dat is het eigenlijk nog steeds. Gelukkig heb ik een hele lieve man, die ondertussen allround is op het gebied van koken en het huishouden, hij neemt zo’n beetje alle taken voor zijn rekening.

Het verschilt een beetje per dag. Soms kan ik wel wat kleine dingetjes doen, dan sta ik bijvoorbeeld met heel veel plezier en trots te dweilen. Maar soms kan ik helemaal niks en dan doet hij het dus.

Het zou heel mooi zijn om nu af te sluiten met: maar gelukkig werd ik gauw zwanger en kregen we een gezonde baby, waardoor dit alles het meer dan waard was. Maar helaas…. Ook het zwanger worden ging niet heel soepel.
Personal Story: Miranda heeft reuma en een kinderwens

Zwanger worden en blijven.

Ik ben nu 29 weken zwanger van een meisje en alles gaat gelukkig helemaal perfect. Maar dit is wel mijn derde zwangerschap. Ik heb eerst een miskraam gehad bij 10 weken en de tweede zwangerschap is helaas ook niet goed afgelopen. We zagen op een vroege echo het hartje mooi kloppen, maar met 12 weken bleek alsnog dat het hartje gestopt was. Ook hierover heb ik een artikel geschreven, dat vind je hier. Gelukkig werd ik weer zwanger. Ik ben uitgerekend in Juli 2015. Ruim 1,5 jaar nadat ik met de medicijnen gestopt ben. Nu ben ik onder controle bij een gynaecoloog die alles scherp in de gaten houdt. Ook slik ik medicijnen n.a.v. de onderzoeken die gedaan zijn na de eerste 2 miskramen. Alles lijkt goed te gaan, maar het blijft spannend. Ik zal blij zijn wanneer ik straks een gezonde dochter in mijn armen heb en dit alles achter de rug is.

We verheugen ons heel erg op de komst van onze dochter.

Na de bevalling krijg ik weer normale medicijnen en we hopen dat het dan lichamelijk ook weer een stuk beter zal gaan! Tot die tijd vermaak ik mij in ieder geval prima met alle voorbereidingen voor de baby, wat hartstikke leuk is om te doen ;).

Heb jij ook een persoonlijk verhaal dat je graag wilt delen? Mail je verhaal dan naar info@byaranka.nl en wie weet zie jij hier binnenkort je verhaal terug.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

  1. Jammer dat voor jou ongeveer hetzelfde proces van toepassing is, maar zoals je leest; waar een wil is, is een weg! Ik ken jou en je verhaal natuurlijk helemaal niet maar ik wens je het allerbeste!

  2. Het kan zomaar zo zijn dat je tijdens je zwangerschap amper tot geen last hebt van de reuma. Het verschilt heel erg per zwangerschap per persoon. Sommige mensen voelen zich juist een stuk beter wanneer ze zwanger zijn:) het kan dus alle kanten op!

   En inderdaad, waar een wil is is een weg!

 1. Ik heb ook reuma, maar ben ondertussen al ruim twee jaar medicijn vrij. Ik had veel last van gewrichts ontstekingen, gelukkig geen huidklachten. Bij mij heeft het medicijn enbrel extreem goed geholpen. Helaas is dit bij dit medicijn niet bekend wat voor effecten het heeft op zwangerschap enz.. Ik hoop dat alles voorspoedig verloopt met je dochtertje!

  1. Oh wat fijn! Medicijnvrij:) ik ben wel bekend met enbrel en andere injecties (heb zelf een tijd humira gebruikt)
   Wil ik inderdaad niet bij een zwangerschap. Ik had wel minder pijn toen, maar medicijnvrij is me nog nooit gelukt jammer genoeg;)

 2. Wat heftig, zeg! Hopelijk blijft het goed gaan met je zwangerschap en mogen jullie in juli een gezond dochtertje in jullie armen sluiten!

 3. Wow wat een mooi verhaal.. Ik hen bijna hetzelfde meegemaakt, reuma; met medicatie wel zwanger geworden , niet gemakkelijk allemaal. Maar ook ik heb een lieve man en na een heftige zwangerschap en bevalling(keizersnee) hebben we nu een prachtige dochter!
  Hopelijk heb je een voorspoedige zwangerschap en straks jullie wondertje in je armen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *