Perfect Shirt, Slechte BH.

Het wordt warmer en je ziet steeds meer mensen zonder jas en in een leuk strak shirtje buiten vertonen. Mensen besteden behoorlijk wat aandacht aan hun uiterlijk en ook aan een leuk shirtje. Alleen wat veel meisjes en vrouwen vergeten is ook een goede BH daaronder aan te dragen. Hoe vaak ik vrouwen en meisjes met een super leuk topje of shirt aan zie en daaronder verschrikkelijke balkonnen zie doorschijnen of dat een BH veelste klein is. Ik kan me daar stiekem wel een beetje aan ergeren.

Ik vind een goed passende BH erg belangrijk want als je een mooi shirtje aan hebt die behoorlijk strak valt wil je natuurlijk niet dat je BH doorschijnt en dan bedoel ik niet qua kleur of kant maar gewoon dat hij niet goed zit en past. Ik vind dat echt zo zonde, want dan gaat niet de aandacht naar je mooie shirt maar meteen naar de niet goed zittende BH. Ik vind het dus erg belangrijk om een goed passende BH te hebben want ik heb echt een hekel als het niet netjes aansluit en je van die rare vormen onder mijn shirtje ziet.

Maar wat kan je eraan doen zodat je weet of een BH goed zit?

 • Ga naar een lingeriezaak waar je kan passen zoals de Hunkemöller of Livera. Sla de Hema over want daar kan je niet passen en weet je niet of je BH perfect aansluit.
 • Vraag om hulp bij de passen, daar is het personeel tenslotte voor. Ze kunnen je dingen aanraden en advies geven over de juiste maat.
 • Als je een BH aan het passen bent trek dan je shirt er over aan en kijk of je ze BH ziet of niet. Zo kan je altijd zien of hij goed aansluit of niet.
 • Was een BH het liefst niet in de wasmachine, door de wasmachine verliest de BH vaak zijn vorm en kan daardoor nog heel erg raar gaan zitten.

Een goede BH hoeft heus niet duur te zijn want ik koop ze altijd bij de Hunkemöller en voor 20 euro heb ik een perfect passende BH. Tenslotte vind ik een goed passende BH echt een must. Jammer genoeg word dit vaak vergeten.

Vinden jullie een goed passende BH belangrijk of maakt het jullie niet zoveel uit?

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  Mariska
  3 mei 2011 at 08:30

  Ik heb altijd van die t-shirt BH’s. Zitten lekker en geven veel ‘steun’ en zit ook nog eens mooi bij een shirt. Koop ze bij de H&M

 • Reply
  Silva
  3 mei 2011 at 09:46

  Dat is waar, leuk artikel! Ik vind het totaal niet fijn als mijn bh niet goed zit, en die draag ik dan niet meer. Dan kun je beter een duurdere kopen die wel fijn zit.

 • Reply
  Astrid
  3 mei 2011 at 11:58

  Ik ga altijd naar de hunkemuller die daar zitten mij het beste :)
  Ik heb nog een tip voor mensen die t-shirt BH’s zoeken, als je ze echt niet wil zien zitten moet je er een kopen zonder zo’n vreemd naadje op de cup. Die zie je namenlijk altijd!

 • Reply
  Roos
  3 mei 2011 at 12:39

  Ik ga altijd naar de hunkemoller, mijne worden na een tijdje heel erg wijd, terwijl ik wel gewoon de goede maat aanheb.
  Ik denk dat het ook een beetje komt doordat ik het altijd in de was stop.

 • Reply
  Leontine
  3 mei 2011 at 13:01

  Ik heb vrij zware borsten en een tenger lijf, en ga daarom altijd naar de lingeriezaak hier in het dorp. Daar krijg ik echt genoeg uitleg en wordt er ook eerlijk gezegd of een bh wel of niet goed zit.
  Een bh moet bij mij echt stevig zijn, allereerst vanwege de grote cup, maar ik lig bijna de hele dag en heb er een hekel aan als ze dan zo plat opzij vallen.. hoeven natuurlijk ook niet pront rechtop te staan, da’s weer het andere uiterste ;-) .
  Ik betaal liever wat meer voor kwaliteit, bij mij tref je geen hema, zeeman, wibra oid aan, maar warner, chantelle en marie jo. Ik heb trouwens wel altijd een setje aan, vind ik zo mooi en sexy. Je zult mij niet in een oude gelubberde wit met stippeltjes broekje vinden, en een zwart of anders gekleurde bh erbij.. :shock:

 • Reply
  Miranda
  3 mei 2011 at 13:25

  Leuk artikel, het is inderdaad wel belangrijk dat je bh goed past

 • Reply
  Miss MATC
  3 mei 2011 at 15:24

  Heel belangrijk! Als ik naar de lingerwinkel ga, krijg ik steeds te horen dat ik als jong meisje (ben 20) heel goed weet wat de juiste maat is voor mij. Natuurlijk want om het jaar vraag ik een verkoopster om mijn maat nog eens te meten. Nu zit ik al 5 jaar bij dezelfde maat dus het zal zo blijven. Ik vind het belangrijk dat moeders hun dochters een keer meenemen naar een iets duurdere lingeriezaak voor een goede bh te kopen. Als jong meisje kan je een goede bh niet betalen maar het is noodzakelijk!

 • Reply
  Kim
  3 mei 2011 at 16:14

  Interesting, mee eens! Hoewel een bh soms wel op mag vallen a la Marlies Dekkers e.d. Dat vind ik ook altijd erg leuk!

  Vergeet ook niet dat je in een prettig zittende BH je zelfverzekerder voelt! Alle verhoudingen kloppen dan namelijk. Was een keer een stukje over op Oprah, was wel interessant en volgens mij 85% ofzo van de ondervraagden zat lekkerder in hun vel. http://www.oprah.com/oprahshow/Bra-Fitting-Tips

  Wat ik overigens nooit wist, is dat je hem op het ruimste haakje goed moet zitten als je hem koopt. Als ie ouder word rekt de stof namelijk uit en zo heb je alsnog de goede omtrek!

 • Reply
  Joyce
  3 mei 2011 at 16:50

  Nou, ikzelf heb echt trauma’s aan hulp vragen in winkels! Ik ben zelf een heel tenger en klein meisje van 16 en ik droeg zelf altijd een 70C. Dit zat wel altijd goed, maar ik was natuurlijk toch benieuwd of het allemaal echt zo goed was. Kom ik daar in de Hunkemoller, wordt me vertelt dat ik een E-Cup heb! Nou dat ding was zo groot dat ik het op m’n hoofd kon zetten ofzo! Ben er sindsdien ook nooit meer geweest, echt een trauma for life, haha. xD

  • Reply
   Aranka
   3 mei 2011 at 16:53

   Ik heb zelf ook als ervaring dat ze bij de Hunkemöller maten aanmeten die heel erg groot lijken want ik heb al zeg ik zelf niet veel en heb ook een D-Cup. Maargoed, ik lig er niet wakker van want ze passen wel mooi en sluiten perfect aan!

  • Reply
   Charlotte
   14 mei 2011 at 16:32

   Een E-cup is echt niet zo groot hoor. Een 65E cup is zelfs even groot als een 70C cup, alleen de band is ietwat strakker. (En een 70E is even groot als een 75C cup, dus het valt reuze mee). Als je je erin verdiept is echt handig!

 • Reply
  maccia
  3 mei 2011 at 17:19

  Als ik eerlijk ben valt het me meestal niet op dus zal ik er waarschijnlijk ook niet 100% top bij lopen als het om bh’s gaat. Ik slaag meestal wél bij de HEMA en andere minder classy zaken. Ik heb trouwens wel vaker gehoord dat je in zaken als Hunkemöller aan een grotere cup maat komt. Dat is waarschijnlijk iets waar vooral de mannen mee in de maling kunnen worden genomen of waar ze zelf gebruik van maken om op te scheppen ;)

  I guess I do not care enough about it …

 • Reply
  Lisa
  3 mei 2011 at 18:12

  Nou ik ben nog maar 13 en koop ze gewoon bij de Hema.
  Dat vind ik wel prima en als ze niet goed zijn dan gaan ze terug :)

 • Reply
  Marjolein
  3 mei 2011 at 20:41

  Ik vind een goed passende BH erg belangrijk. Vooral als je een wat grotere cupmaat hebt moet je een goed passende en stevige BH hebben. Die dingen van de H&M bijvoorbeeld kan ik écht niet aan. :P

 • Reply
  Joyce
  9 mei 2011 at 22:17

  Ik heb zelf een B-cup, dus bh’s van H&M of Hema doen het voor mij prima, mits ze goed aansluiten. Maar ik vind een goed aansluitende bh net als jij erg belangrijk. Vooral bij de iets gezettere vrouwen onder ons. Zo zonde als je bh het vet naar beneden duwt en zorgt voor extra ‘zichtbaar gewicht’

 • Laat een reactie achter