Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Penne met zalm en spinazie

Penne met zalm en spinazie

Ik had nog wat zalm en verse spinazie in de koelkast liggen en besloot daar lekker een pasta van te maken. Ik denk dat jullie het wel doorhebben als je mij op Instagram volgt dat ik wat gezonder probeer te eten. Vandaar deze volkoren penne met spinazie en zalm. Hoe je dit maakt vertel ik in dit artikel!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram (volkoren) penne
  • 125 gram (light) crème fraîche
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram zalmfilet
  • handje cherrytomaatjes
  • peper en zout

Dit recept is gebasseerd op 2 personen

Penne met zalm en spinazie
Penne met zalm en spinazie

Volgen jullie mij al op Instagram?

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de penne gaar zoals aangegeven is op de verpakking. Ik kies voor een volkoren pasta omdat deze meer vult dan een normale pasta.

Als de penne aan het koken is bakken we de spinazie aan in de pan zodat het slinkt. Als de spinazie geslonken is voeg je de tomaatjes (in vieren gesneden), zalmfilet (in stukjes gesneden) en crème fraîche toe, laat dit even meebakken.

Als het allemaal is meegebakken zet je het vuur lager en wacht je tot de penne gaar is. Wanneer de penne gaar is giet je het af en voeg je het bij de spinazie en zalm mengsel. Roer het goed door elkaar en klaar is je pasta met zalm en spinazie!

Penne met zalm en spinazie

Ondanks ik even moest wennen aan de volkoren pasta vond ik het echt ontzettend lekker! Dit ga ik zeker vaker maken, vooral omdat het ook zo simpel is. Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Ik kook volkoren pasta altijd 2,3 minuten langer. Wordt het net wat meer zachter. Sindsdien eten wij geen witte pasta meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *