Recept: Penne met zalm en spinazie

Penne met zalm en spinazie

Ik had nog wat zalm en verse spinazie in de koelkast liggen en besloot daar lekker een pasta van te maken. Ik denk dat jullie het wel doorhebben als je mij op Instagram volgt dat ik wat gezonder probeer te eten. Vandaar deze volkoren penne met spinazie en zalm. Hoe je dit maakt vertel ik in dit artikel!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram (volkoren) penne
  • 125 gram (light) crème fraîche
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram zalmfilet
  • handje cherrytomaatjes
  • peper en zout

Dit recept is gebasseerd op 2 personen

Penne met zalm en spinazie
Penne met zalm en spinazie

Volgen jullie mij al op Instagram?

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de penne gaar zoals aangegeven is op de verpakking. Ik kies voor een volkoren pasta omdat deze meer vult dan een normale pasta.

Als de penne aan het koken is bakken we de spinazie aan in de pan zodat het slinkt. Als de spinazie geslonken is voeg je de tomaatjes (in vieren gesneden), zalmfilet (in stukjes gesneden) en crème fraîche toe, laat dit even meebakken.

Als het allemaal is meegebakken zet je het vuur lager en wacht je tot de penne gaar is. Wanneer de penne gaar is giet je het af en voeg je het bij de spinazie en zalm mengsel. Roer het goed door elkaar en klaar is je pasta met zalm en spinazie!

Penne met zalm en spinazie

Ondanks ik even moest wennen aan de volkoren pasta vond ik het echt ontzettend lekker! Dit ga ik zeker vaker maken, vooral omdat het ook zo simpel is. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

  • Reply
    rachel
    14 februari 2019 at 09:44

    zo simpel maar oh zo lekker!! alleen vervang ik de creme fresh altijd door soya kookroom want vind creme fresh niet zo lekker

  • Reply
    Kelly
    14 februari 2019 at 10:13

    Oeh, dit is lekker! Ik heb ook nooit volkoren pasta maar ik word wel erg nieuwsgierig.

  • Reply
    Ingrid
    14 februari 2019 at 23:07

    Volkoren pasta is zóveel gezonder dan witte… ! Net als volkoren brood en zilvervliesrijst.

    • Reply
      Aranka
      14 februari 2019 at 23:41

      Klopt, daarom eet ik alles nu vrijwel volkoren :)

  • Reply
    Ingrid
    15 februari 2019 at 17:59

    Dit ziet er zo simpel en lekker uit! Ga ik zeker eens proberen de komende week :)

  • Reply
    chucky1012
    16 februari 2019 at 13:37

    Fijn om met restjes een maaltijd te kunnen maken dat zo simpel is en bovendien erg gezond door de volkoren pasta ;-)

  • Reply
    Marije
    18 juli 2019 at 12:16

    Ik kook volkoren pasta altijd 2,3 minuten langer. Wordt het net wat meer zachter. Sindsdien eten wij geen witte pasta meer

  • Laat een reactie achter