Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paula’s Choice Earth Sourced eco huidverzorgingslijn

Kennen jullie het merk Paula’s Choice? Zelf had ik er al een aantal keer over gehoord maar ik had er nog geen persoonlijke ervaringen mee. Toen ik deze drie producten opgestuurd kreeg was ik hier erg benieuwd naar. Ze zijn 99% natuurlijk en helemaal groen. Precies wat consumenten tegenwoordig willen. Deze producten moeten je huid een natuurlijke oppepper geven!

We vinden het steeds belangrijker natuurlijk en groen te leven, maar waarom smeren we dan nog steeds vaak niet groene producten op onze huid, terwijl deze juist zo kwetsbaar is. Petrochemische stoffen zoals parabenen, ftalaten, sulfaten, parfums en kleurstoffen zien we liever niet terug in de formuleringen van onze verzorgingsproducten en dat vind Paula ook, vandaar deze drietal producten zonder bovengenoemde stoffen. Deze lijn bevat alleen de goede ingrediënten uit de natuur die veilig zijn voor de huid en voor elk huidtype geschikt is. De lijn bestaat uit drie verschillende producten, een gel cleanser, een toner en een moisturizer.

Earth Sourced Antioxidant-Enriched Natural Moisturizer 

We beginnen bij de moisturizer die de huid na het reinigen weer vocht inbrengt en het beschermt tegen de schadelijke invloeden waar we dagelijks mee te maken hebben. Deze moisturizer bevat maar liefst 98 % natuurlijke ingrediënten.

Deze intensief verzorgende formule bevat krachtige antioxidanten, waaronder natuurlijke oliën van teunisbloem, borago, acerola, cranberry, lijnzaad,  druivenpit, koolzaad, framboos en rozenbottel, die de collageenproductie in de huid stimuleren. Deze zie je allemaal tussen de ingrediënten terug komen, je ziet heel veel natuurlijke en voedende ingrediënten ook terug komen in de lijst.

Zelf vind ik de moisturizer echt ontzettend fijn, omdat hij zo natuurlijk is vol met rijke stoffen dacht ik dat het een dikke en stevige crème was, maar dat was helemaal niet zo. Hij is lekker dun en helemaal niet dik en stroef. Hij verdeelt super makkelijk over het gezicht en trekt ook nog eens snel in. Maar ik heb wel zeker het gevoel dat het iets doet voor mijn huid. Het voelt daarna soepel en gehydrateert aan, heerlijk. Deze moisturizer vind ik echt heel prettig omdat hij niet zo rijk is.

Earth Sourced Perfectly Natural Cleansing Gel 

Dit is een milde cleanser die de huid grondig en goed reinigt. Ik gebruik hem al enkele weken onder de douche en ik ben er echt heel erg tevreden over. Hij heeft echt een natuurlijke geur maar deze vind ik wel prettig, niet storend. Maar ik denk wel dat het persoonlijk is, ik kan me voorstellen dat mensen hem niet prettig vinden ruiken.

Deze cleanser bestaat uit 99% natuurlijke ingredienten, zoals werkstoffen op basis van natuurlijke kokosextracten en aloë vera sap. Deze maken het lekker mild en maken je huid goed schoon zonder het echt uit te drogen. De reiniger schuimt licht onder de douche op het gezicht en voelt lekker aan. Na het reinigen voelt de huid heerlijk zacht en niet trekkerig. De cleanser is vrij van parfum en andere schadelijke stoffen die ik eerder al beschreef, net zoals alle andere producten uit deze lijn. Wel vind ik jammer dat er best wat cleanser uit de verpakking komt, je hebt maar een klein beetje nodig dus je moet wel opletten als je het op je handen doet.

De verpakkingen hebben allemaal wel een aardig gat, vandaar dat er best veel tegelijk uit kan komen terwijl je van alles maar weinig nodig hebt.

Earth Sourced Perfectly Natural Refreshing Toner  

Na het reinigen van de huid wil je toch altijd nog eventjes de laatste restjes weg hebben en de huid even verfrissen. Deze comfortabele gelformule – waar ik toch eerst eventjes aan moest wennen -. Deze rijke toner zit boordevol krachtige, natuurlijke antioxidanten, waaronder druivenpit- en olijfolie, groene thee, goji- en vlierbessen, granaatappel- en zwarte bosbes- extract en pure vitamine E.

Ook hier zie je weer genoeg voedende ingrediënten tussen staan wat het zo fijn maakt. Al deze ingrediënten helpen ook het huidverouderingsproces tegen te gaan. De formule is verder aangevuld met kalmerende, hydraterende en herstellende ingrediënten zoals kamille- en haverextract,  zonnebloem- en zoete amandelolie. Genoeg dus voor een mooi en fris huidje!

Zoals ik al zei moest ik in het begin een beetje aan deze toner wennen omdat het een gel achtige formule is. Vooral op het watje voelt het een beetje vreemd aan en op het gezicht eventjes omdat het niet ‘vloeibaar vloeibaar’ is zeg maar. Maar dat gevoel is zo weer weg want het dringt snel door in de huid en laat daarna een zachte huid achter. Ik ben enthousiast en het verwijderd goed alle laatste restjes make-up.

Dit is de gel cleanser en de moisturizer, zoals je ziet is het een lichte crème en gel. Dat wat ik juist fijn vind. Het zijn erg fijne producten met een lichte natuurlijk geur, die ik zelf wel prettig vind. Ben je dus op zoek naar natuurlijke producten dan weet ik zeker dat je deze producten goed gaan bevallen. Ze zijn erg mild voor de huid en geschikt voor elk huidtype. Maar ik vind het vrij basic producten, dus heb je echt een hele droge huid of andere huidproblemen waar je liever een specifiek product voor gebruikt zal ik ze je niet aanraden. Maar voor mijn normale huid zijn ze perfect.

Ik dacht stiekem dat deze producten heel duur zouden zijn maar mij valt het best wel mee. Voor de toner en cleanser betaal je € 17,50 en de moisturizer € 21,00. Mocht je alle drie de producten gelijk kopen geldt er een setprijs van € 50,-. De producten zijn te koop in hun webwinkel en bij geselecteerde schoonheidsalons.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

  1. Ik heb eerder gehoor dat pc producten enorm fijn zijn en ze je erg opknappen, een keertje maar gaan halen.. : ) fijne review

  2. Geweldig dat deze producten fijn voor de huid zijn.
    Ik denk dat ik zo een set aan ga schaffen ;-)
    Zo te zien is het ook zuinig in gebruik.
    Laat je weten wanneer het op is?

  3. Klinkt erg fijn! Ik vraag me alleen af of de Glycerine op dierlijke basis is of plantaardige basis zodat de producten ook te gebruiken zijn voor vegetariërs en veganisten? Ik hoop dat ze gebruik maken van plantaardige glycerine, dan kan ik deze fijne producten op mijn wishlist zetten! Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *