Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Paula's Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Ik ben al jaren fan van het merk Paula’s Choice. Qua skincare merk behoort Paula’s Choice echt aan de top. Vandaag vertel ik jullie heel graag meer over een van de populairste producten van het merk, de Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant. Van zijn voorganger heb ik al heel wat verpakkingen opgemaakt en over deze nieuwe variant en verpakking ben ik ook razend enthousiast.

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Als je YouTube, Instagram en TikTok een beetje volgt wat betreft beautyaccounts zie je vrijwel altijd dit product voorbij komen. De Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant. Niet zo gek ook, want het product is echt heel erg fijn. Ik gebruik het al meerdere jaren en ben in al die tijd niet een vergelijkbaar product tegengekomen dat net zo goed werkt. Ik ga jullie er snel meer over vertellen.

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant review

Dit is de meest krachtige BHA-exfoliant van Paula’s Choice en is vooral heel erg effectief voor de vette en gecombineerde huid met puistjes en mee-eters. De exfoliant helpt dode huidcellen te verwijderen, tot in de porie. De toegevoegde BHA (lees ook mijn artikel: BHA en AHA, wat is het nou precies?) werkt ontstekingsremmend en helpt zo tegen puistjes en roodheid.

Een exfoliant breng je aan tussen het reinigen en het verzorgen. Maak dus eerst je gezicht goed schoon met een reiniger en/of toner. Daarna kun je deze exfoliant met een wattenschijfje aanbrengen (niet rondom de ogen) en in laten trekken. Hierna kun je gewoon je favoriete verzorging op de huid aanbrengen.

Aangeraden wordt de exfoliant één tot twee keer per dag te gebruiken. ’s Ochtends tijdens je skincare routine en/of ’s avonds. Zelf gebruik ik hem één keer per dag in de ochtend en ik merk dat dat voor mij voldoende is. Mocht ik ’s avonds nog een feestje of iets dergelijks hebben gebruik ik hem wel twee keer per dag.

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Ingrediënten Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Aqua, Methylpropanediol, Butylene Glycol, Salicylic Acid (BHA), Polysorbate 20, Camellia Oleifera Leaf Extract, Sodium Hydroxide, Tetrasodium EDTA, Phenoxyethanol.

Een lekkere korte ingrediëntenlijst met vrijwel alleen maar actieve ingrediënten. Zo zorgt het salicylzuur ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden. Het Groene Thee Extract dat de huid gekalmeerd wordt. En de Methylpropanediol bevordert de opname van ingrediënten door de huid en werkt hydraterend.

Voordat ik deze review schreef dacht ik dat deze exfoliant de opvolger was van de Paula’s Choice Resist Daily Pore-Refining Treatment met 2% BHA. Van die variant heb ik heel wat verpakkingen opgemaakt en was daar altijd heel enthousiast over. Mijn huid knapte daar echt enorm van op. Maar nu ik het oude artikel erbij pak zie ik dat de producten wel overlap hebben, maar de ingrediëntenlijst totaal anders is. Deze nieuwe Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant variant heeft een veel kortere ingrediëntenlijst en is dus veel puurder. Ik moet alleen wel toegeven dat ik het verschil niet merk, maar misschien is dat alleen maar positief.

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Mijn ervaring met de Paula’s Choice Peeling

Mijn ervaring met de Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant is ontzettend positief. Ik gebruik het sinds een maand of twee weer elke dag en mijn huid knapt er ontzettend van op. Daarvoor had ik rondom mijn menstruatie ontzettend veel last van oneffenheden en het dragen van mondmaskers maakt het er ook niet beter op. Daarom had ik besloten weer een flesje te kopen, omdat het mij daarvoor ook altijd goed had geholpen. Na een paar weken zie je pas echt resultaat, maar ik heb nu bijna nergens meer last van.

Lees het artikel met ervaringen van lezeressen met Paula’s Choice

Ik breng ’s ochtends het product aan op een wattenschijfje en daarna veeg ik het over mijn gezicht, tussen het reinigen en de verzorging. Het product wordt snel opgenomen door de huid en laat geen vervelend of plakkerig laagje achter. Na een week merkte ik al dat mijn poriën minder groot waren en dat mee-eters langzaamaan verdwijnen. Na ongeveer vier weken merk ik ook echt dat mijn (onderhuidse) puisten ook amper tot niet meer terug komen.

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Ik ben super blij dat ik de Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant weer heb toegevoegd aan mijn dagelijkse routine. Een flesje van 118 ml kost € 34,00 en is onder andere bij de Paula’s Choice webshop te koop. Vind je het meteen een grote uitgave en wil je het eerst liever proberen? Je kunt ook een klein flesje van 30 ml kopen voor € 11,00.

Zijn jullie bekend met de Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant en wat vinden jullie ervan?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. PC is echt top! Ik heb zelf de lotionvariant BHA2%, aangezien mijn huid wat droger is.
    Ik zou wel aanraden het niet te vaak te gebruiken. Dermatologen adviseren max 1-3x per week te exfoliëren (afhankelijk van hoe droog en gevoelig je huid is), anders loop je kans je huidbarrière te beschadigen wat vervolgens weer acne en puistjes in de hand kan werken :) Merken zetten dit vooral op hun verpakking voor een zo snel mogelijk resultaat en zodat je de verpakking sneller opmaakt.

  2. Dit is zeker een topproduct! Maar… het is niet nieuw hoor, en ook niet vernieuwd; ik gebruik deze versie al een jaar of vijf! Paula’s Choice heeft meerdere BHA’s, in verschillende sterktes , productvorm en in meerdere lijnen. Deze is absoluut heel fijn!

  3. Heb eerst de glycolic acid toner van The Ordinary gebruikt en was daar zeer tevreden over maar dacht dat het product van Paula’s Choice misschien nog beter zou zijn. Ik merkte uiteindelijk geen verschil tussen beide merken en ga dus gewoon voor The Ordinary waar ik ongeveer 7,50 voor 240 ml betaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *