Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pasta met broccoli, spekjes en Paturain

Pasta met broccoli, spekjes en Paturain

Ik ben gek op Boursin en Paturain (volgens mij zit er niet echt verschil tussen die twee) en besloot het in plaats van op een broodje eens te verwerken in een pasta. Want van beide merken heb je ook een Cuisine (met meer room) variant om mee te koken. Ik besloot een soort van pasta carbonara te maken, maar dan met Paturain.

Pasta met broccoli, spekjes en Paturain

Wat heb je nodig?

  • 200 gram (volkoren) pasta
  • hele broccoli
  • bakje champignons
  • bakje spekreepjes
  • ui
  • pakje Paturain Cuisine
  • half doosje cherrytomaatjes

Je kunt de Paturain Cuisine ook vervangen voor Boursin of een goedkopere kruidenkaas. Qua pasta kun je alles gebruiken wat je in huis hebt of lekker vind.

Pasta met broccoli, spekjes en Paturain

Als eerst beginnen we met het koken van de pasta en de broccoli. Bereid de pasta volgens de verpakking. De broccoli in roosjes gesneden brengen we aan de kook en laten we 10 minuten doorkoken zodat het iets zachter is geworden.

Ondertussen beginnen we met het snijden van de ui, tomaatjes en champignons. Deze doen we vervolgens met de spekjes in een hapjespan en bakken we glazig. Wanneer de uitjes glazig zijn geworden voegen we de champignons toe.

Pasta met broccoli, spekjes en Paturain

Kook de broccoli beetgaar en voeg deze daarna met de tomaatjes aan de hapjespan toe. Doe hierna ook de Paturain Cuisine erbij en roer alles goed door. Wanneer de pasta gaar is giet je deze ook af en voeg je deze ook toe aan de hapjespan. Roer alles goed door en klaar is is pasta! Ik vind vooral de combinatie van smaken erg lekker! Heel gezond is het niet, maar zeker wel lekker. Eetsmakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Dit klinkt echt superlekker! Ik zou alleen de champignons eruit laten, maar dat is persoonlijke voorkeur. Nu nog even wachten tot er weer mensen thuis zijn die er gelukkig van worden (mama), want ik woon met allemaal van die miepjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *