Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Parelcouscous met kikkererwten en geroosterde groenten

Parelcouscous met krokante kikkererwten en geroosterde groenten

Ik ben mijn hele eetpatroon aan het omgooien en ben steeds opzoek naar lekkere en gezonde recepten. Mijn wat ongezondere maaltijden moeten plaats maken voor voedzame en gezonde recepten en dat is soms best lastig wat te vinden.

Pinterest is vooral mijn grote inspiratiebron om gezondere recepten te vinden. Zoals jullie weten ben ik bezig met een gezond eetpatroon aan te leren en daar horen heel wat andere gerechten bij dan die ik normaal at. Zo maakte ik al deze spinazie omelet wat ik op Pinterest had gezien (maar dan net anders) en deze gezonde mug cake die ik op Instagram had gezien.

Maar ik kwam er ook achter dat je op de site van HelloFresh ook super veel recepten hebt staan die je thuis gewoon na kunt maken. Ik kwam daar dit recept voor parelcouscous met geroosterde groenten en krokante kikkererwten tegen. Ik paste hem wat aan naar ingrediënten die ik nog in huis had en wat gezondere alternatieven.

Parelcouscous met krokante kikkererwten en geroosterde groenten

Wat heb je nodig?

 • 150 gram parelcouscous
 • potje kikkererwten
 • courgette
 • 10 kleine tomaatjes
 • ui
 • 100 gram cottage cheese
 • tijm
 • paprikapoeder

Deze hoeveelheden zijn gebaseerd op 2 personen.

Parelcouscous met krokante kikkererwten en geroosterde groenten

Snijd als eerst de groenten grof en laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog.

Ik rooster de groenten in de Airfryer en doe alles in het mandje met een klein beetje olijfolie, paprikapoeder en tijm. Ze de Airfryer op 160 graden en rooster ze in 15 minuten, tussendoor hussel je alles even door.

Heb je geen Airfryer? Rooster de groentes op de bakplaat met wat olijfolie, paprikapoeder en tijm op 220 graden voor 20 minuten.

Ondertussen koken we de parelcouscous in ongeveer 10 minuten gaar.

Als alles klaar is pak je een grote schaal en doet hier alles in en husselt het door elkaar. Maak de parelcouscous met gegrilde groente af met nog wat extra tijm en paprikapoeder en verdeel de cottage cheese over het gerecht. Eet smakelijk!

Parelcouscous met krokante kikkererwten en geroosterde groenten

Ziet het er niet heerlijk uit? Vooral met een Airfryer is het recept zo klaar en helemaal niet veel werk. Het verbaasde me dat het zo ontzettend smaakvol was, zeker een aanrader om te maken dus! Maak jij wel eens recepten na van bijvoorbeeld Pinterest, Instagram of HelloFresh?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

  1. Als je het in de airfryer doet, wordt het toch gewoon gefrituurd? Als je het in de oven doet zonder olie lijkt me dat veel gezonder!

   1. Een Airfryer is niet frituren, dat is een kleine heteluchtoven met meer kracht dan een gewone oven :). Door hete lucht worden de groentes dus gegrild en niet door vet.

 1. Dat ziet er heerlijk uit! Ik ga het recept onthouden, zeker nu ik straks in mijn eigen huisje zelf elke avond creatief in de keuken moet zijn ;)

 2. Ik maak geen recepten na van de website, maar bestel sinds een aantal weken Hello Fresh. Ik ben er zo gelukkig mee! Ik had altijd erg veel stress van koken, ik kan het gewoon niet. Sinds ik Hello Fresh heb eet ik altijd lekker, het mislukt nooit en ik hoef niet meer te stressen over wat ik moet eten. Ik ben fan!

 3. Ziet er ontzettend lekker uit! En parelcouscous vind ik ook echt heerlijk. Ik vind het er trouwens gelijk exotischer uitzien dan een gerecht met “gewone” couscous.

 4. Hmm het klinkt zo lekker en zo ziet het er ook uit! Ik was toevallig van de week op zoek naar recepten met parelcouscous en heb er toen maar zelf een bedacht, geïnspireerd opeen pokebowl! Deze ga ik in ieder geval ook onthouden.

 5. Dat ziet er lekker uit, dank voor het recept en de mooie foto’s. Super handig, kikkererwten in de Airfryer. Wist ik niet, en het kan ook als snack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *