Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pannenkoekentaart met mascarpone en frambozen

 photo Pannenkoekentaart7_zps9503aaef.png

Ik ben echt gek op pannenkoeken, vroeger toen we naar de basisschool gingen aten we dit altijd op woensdagmiddag. Nu moet ik eerlijk toegeven dat we het niet meer zo vaak eten, maar ik het nog steeds heerlijk vind. Ik besloot eens gek te doen en een pannenkoekentaart te maken. Wij aten hem als lunch, maar eigenlijk is het het perfecte dessert! En het is ook nog eens super makkelijk om te maken!

 photo Pannenkoekentaart_zpse588dc99.png

Wat heb je nodig?

– pannenkoeken mix
– 250 ml melk
– 2 eieren
– zakje vanille suiker
– 250 gram mascarpone
– 100 gram suiker
– doosje frambozen
– vlaaifruit optioneel

Ik had de vlaaifruit voor de zekerheid gekocht maar was achteraf niet nodig omdat ik genoeg vulling had. De frambozen kun je natuurlijk door elk fruit vervangen wat jij lekker vind.

 photo Pannenkoekentaart1_zps3baaced7.png

Maak het beslag voor de pannenkoeken met de mix, melk, eieren en vanille suiker. Je hoeft het natuurlijk niet op mijn manier te doen, wij maken de pannenkoeken altijd zo. Kies gewoon voor je eigen manier van pannenkoeken maken hoe jij het lekker vindt.

 photo Pannenkoekentaart2_zpse1602f09.png

Bak een stapeltje met pannenkoeken waarvan jij denkt, dat is wel genoeg. Wij hebben bijna het hele pak opgebakken. Maar wel in een kleinere koekenpan, dan is het effect natuurlijk het leukste.

 photo Pannenkoekentaart3_zpsc64b852f.png

Ondertussen kunnen we beginnen met de vulling. Gebruik de helft van het doosje met frambozen en pureer deze. Ik heb geen blender of staafmixer dus deed het gewoon met een vork. Je kan trouwens ook gewoon vers fruit gebruiken.

 photo Pannenkoekentaart4_zps34a62884.png

Doe het suiker, mascarpone en frambozenpuree in een schaal en meng deze goed door elkaar. Doe voorzichtig het suiker erbij want mijn frambozen waren al heel erg zoet van zichzelf. Je wilt de vulling natuurlijk niet te zoet hebben.

 photo Pannenkoekentaart5_zps6dc392f8.png

Nu beginnen we aan het bouwen van de taart als de pannenkoeken klaar zijn natuurlijk. Je smeert tussen elke laag wat frambozen mascarpone vulling en maakt zo een hele stapel.

 photo Pannenkoekentaart6_zps76632523.png

Als de stapel klaar is verdeel je ruim wat vulling over de bovenkant heen, het mag best een beetje lekken, dat staat leuk! En breng wat hele frambozen aan op de top! En klaar is je pannenkoekentaart. Hij is zowel warm als koud erg goed te eten!

Heb je nou geen vulling meer over, dan kan je dus het vlaaifruit als topping gebruiken. Alleen ik had zoveel over dat ik het blikje maar weer terug in de kast heb gezet.

 photo Pannenkoekentaart7_zps9503aaef.png

 photo Pannenkoekentaart9_zps0e6cd6b2.png

Nommm! Ik krijg er meteen weer zin in als ik dit zie! Het was echt een mega goed gelukt recept en heel gemakkelijk!

 photo Pannenkoekentaart8_zps57429db9.png

 photo Pannenkoekentaart11_zps6751320d.png

Hmm, check al die laagjes met de heerlijke vulling! Dit is echt een recept die ik ga onthouden en zeker vaker ga maken!

 photo Pannenkoekentaart10_zps9b45bd9b.png

Hebben jullie al honger gekregen? Ik hoop het wel, want deze pannenkoeken taart is heel gemakkelijk te maken en kan bijna niet mislukken. En ik weet zeker dat je een origineel dessert op tafel zet waarvan iedereen zal smullen!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

  1. Ohhh ben aan het koken nu ( en blog lezen tussendoor dus) en het kwijl loopt hier uit mijn mond.
    Hongeeerrrrr…

    Dit ziet er fantastisch uit!!

  2. Zoiets heb ik echt nog nooit eerder gezien, maar wat een leuk idee zeg. Ik ga dit zeker eens maken voor een speciale gelegenheid, want voor mij alleen lijkt het mij geen strak plan. xxx Lucinda

  3. Heerlijk om te zien! Ik heb zo’n recept al eens bewaard van Rudolph van Veen (heet ie zo, het is nog vroeg). Ook met laagjes maar dan met roompudding ertussen (dezelfde room als van die puddingbroodjes). Dit ziet er ook verrukkelijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *