Pak eens een OV-fiets!

Pak eens een OV-fiets!

Ik reis voor mijn blog vaak met de trein en als ik een dagje ga shoppen verkies ik ook graag de trein boven mijn eigen auto. Waarom? De trein is makkelijk, snel en heeft vrijwel altijd een goede aansluiting. Een trein gaat natuurlijk van station naar station, maar wist je dat NS verder komt dan alleen het station?

Pak eens een OV-fiets!

Hier in Zwolle doe ik ook alles met de fiets, ik ga naar het werk met mijn fiets, doe kleine boodschappen met de fiets, naar afspraken ga ik met de fiets en als ik naar de stad ga ook. Als ik dan in een andere plaats ben laat ik mijn vervoer eigenlijk van andere partijen afhangen en dat is helemaal niet meer nodig, want je kan ook gewoon een OV-fiets pakken!

Pak eens een OV-fiets!

Als we aan de NS denken, dan denken we aan treinen. Maar de NS is meer dan alleen een trein die je van het ene station naar het andere station brengt. NS wil je ook graag van A naar B brengen, en dat kan heel gemakkelijk met een OV-fiets.

Hoe vaak heb ik het wel niet gehad, loop ik de trein uit naar mijn bus en rijdt hij net voor mijn neus weg, balen! Ik kijk op het bord en zie dat ik nog minstens een kwartier moet wachten op de volgende bus. Chagrijnig ga ik in het bushokje zitten en vermaak me met mijn telefoon. Als ik de bus neem naar mijn bestemming moet ik ook nog eens een eindje lopen naar mijn afspraak, wat een gedoe.

Pak eens een OV-fiets!

Dat kan gelukkig een stuk makkelijker, je kunt namelijk een Dal Voordeel plus OV-fiets abonnement nemen. Dit is een abonnement voor de trein dat je kan reizen met 40% korting in de daluren en een OV-fiets kan huren!

Pak eens een OV-fiets!

NS heeft nu een hele leuke actie, tot en met 31 oktober kan je een Dal Voordeel plus OV-fiets abonnement afsluiten voor maar € 35,- per jaar in plaats van € 60,-. Een flinke korting dus, want een daluren abonnement is al duurder en nu krijg je er een handige fiets bij!

Maar hoe werkt dat dan precies? De meeste stations hebben een bewaakte fietsenstalling en daarbij zit ook een OV-fiets verhuur. Ze scannen jouw persoonlijke OV-kaart en zien dat jij een OV-fiets abonnement hebt. Hiermee heb jij de mogelijkheid een fiets te mogen gebruiken. Let wel op, zonder dit abonnement kun je geen fiets huren. Huur je een fiets, dan kost dit € 3,15 per rit die 24 uur geldig is.

Pak eens een OV-fiets!

Hartstikke handig! Voor dat geld heb ik mijn tram retourtje er al uit en met NS komt je verder dan het station! Enne, suf is het helemaal niet, let maar eens op, overal vind je de leuke blauw/gele OV-fietsen. Ze zijn trouwens ook prima uitgerust, werkend licht, dubbel slot, verstelbaar zadel en een handige bagagedrager met snelbinders, alles wat je nodig hebt!

Wil je meer informatie over het Dal Voordeel plus OV-fiets abonnement? Ga dan even naar de website van NS voor meer informatie en het afsluiten van je abonnement. De aanbieding van € 35,- voor het eerste jaar geldt tot en met 31 oktober.

Dit is een gesponsord bericht

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Lisa
  19 oktober 2015 at 13:46

  Haha, ik heb dit eerlijk gezegd nog nooit overwogen. Ik zie inderdaad altijd staan op het station en in de stad.

 • Reply
  Marijn
  19 oktober 2015 at 14:12

  Je spreekt jezelf een beetje tegen, in het begin van het artikel zeg je dat je bijna altijd een goede aansluiting hebt, vervolgens schrijf je ‘hoe vaak je de bus al niet voor je neus hebt zien wegrijden’.

  Goede aanbieding wel, ik ga kijken of er ook een aanbieding is als je al een voordeeluren abonnement hebt, dank voor de tip!

  • Reply
   Aranka
   19 oktober 2015 at 15:39

   Ik bedoel dat de treinen een goede aansluiting op elkaar hebben en als ik van vervoerder wissel ik heel vaak lang moet wachten. Misschien een beetje onduidelijk geformuleerd :)

 • Reply
  Femke
  19 oktober 2015 at 19:47

  Ik ga niet zo vaak met het openbaar vervoer aangezien ik bijv. altijd naar mijn werk fiets. Dan kom ik langs het station en ik zie wel steeds vaker mensen met een OV-fiets. Ideaal!

 • Reply
  Kelly
  19 oktober 2015 at 20:00

  Handig! Maar aangezien ik weinig reis, haal ik me liever een fiets voor €3,15 :)

 • Reply
  chucky1012
  20 oktober 2015 at 07:03

  Erg handig zo een fiets.

 • Reply
  Anna
  21 oktober 2015 at 18:10

  Handig! Ik heb ze wel eens zien staan inderdaad!

 • Reply
  Christel
  23 oktober 2015 at 10:07

  Ik ben laatst met mijn schoonmoeder een dagje naar Rotterdam geweest. En ik heb daar voor het eerst de OV fiets gebruikt. Echt super handig moet ik zeggen en ze fietsen ook nog eens lekker!

 • Laat een reactie achter