Zoek
Sluit dit zoekvak.

P20 Once A Day Sun Protection Continuous Spray

P20 Once A Day Sun Protection Continuous Spray

Al heel lang was ik benieuwd naar dit merk, P20, een zonnebrand die je maar één keer hoeft op te smeren en je daarna tot 10 uur beschermd bent. Met andere woorden, dat is zowat heel de dag zonnen. Het klinkt fantastisch in de oren, want laten we eerlijk zijn, ik vind mezelf insmeren zeker niet het leukste klusje dat er is, maar het is gewoon ontzettend belangrijk. Met deze zonnebrand schijn je je dus maar één keer in te hoeven smeren en je bent de hele dag beschermd, wat je ook doet. Van de week was het dé tijd om dat eens goed te testen.

P20 Once A Day Sun Protection Continuous Spray

Van de week was ik in de Belgische Ardennen met prachtig weer, gelukkig was dat in Nederland ook zo. Ik was op persreis naar Chaudfontaine waar we in een prachtig spa resort zaten. Je raadt het dus al, dat is met dit weer genieten aan het zwembad. Maar omdat de zon nu natuurlijk ontzettend sterk is moet je je zeker insmeren, vooral aan het zwembad verbrand je levendig als je je niet insmeert. Tijd om deze welbekende zonnebrand eens te testen, want ik hoor hier altijd erg goede verhalen over dus was erg benieuwd.

P20 Once A Day Sun Protection Continuous Spray

Het Deense, kwalitatieve (zoals ze zichzelf noemen) zonnebrandmerk P20 biedt tot tien uur betrouwbare bescherming met maar één keer smeren en komt nu met een innovatief product: de continue spray. Jullie kennen het product wellicht als een soort van lotion dat je op je lichaam moet smeren, maar nu is er dus ook een handige (vind ik) spray verpakking.

P20 Once A Day Sun Protection Continuous Spray

Het volledige assortiment P20 is ontwikkeld zonder parfum en is vrij van parabenen. Daarnaast bevat de gehele productrange geen kleurstoffen en kunstmatige conserveringsmiddelen. De heldere, niet vette formule wordt snel door de huid opgenomen en voorkomt witte strepen en een plakkerige huid. Wat handig bij deze verpakking is dat de flacon in 360 graden te gebruiken is, fijn voor de plekken waar je anders niet zo goed bij komt.

P20 blijft zelfs effectief zodra het met water in aanraking komt. De verschillende zonnebrand producten zijn dus zeer waterresistent. Zelfs na 80 minuten in het water, is P20 nog net zo betrouwbaar als daarvoor en valt daarom in de categorie ‘Very Water Resistant’, de hoogst haalbare normering in het ‘Cosmetics Europe’s water resistance classification system’.

P20 Once A Day Sun Protection Continuous Spray

De spuit flacon vind ik zelf ontzettend handig, het brengt makkelijk aan en daarna moet je het natuurlijk nog wel even goed uitsmeren, we kennen allemaal de Facebook plaatjes van mensen die dachten dat je dit dus niet uit hoeft te smeren. De zonnebrand komt er als een soort olie uit die heel erg sterk naar alcohol ruikt, dat vind ik persoonlijk wel minder. Maar tijdens het uitsmeren vervliegt de geur gelukkig al snel.

P20 Once A Day Sun Protection Continuous Spray

Ik weet niet of je het goed op de foto kan zien, maar die zonnebrand heeft een soort van gele kleur, daarmee moet je echt even oppassen met witte kleding of handdoeken. Ik had witte handdoeken in de spa geleend en die hadden daarna allemaal gele vlekken. Heb het ook wel eens met de Kruidvat zonnebrand gehad en mijn jurkje en die vlekken kreeg je er ook niet meer uit. Ik vrees dat dat bij deze variant ook zo is.

Uitsmeren gaat heel simpel, maar hij is wel ontzettend vet, daar moet ik wel even aan wennen. Ook uitgesmeert voelt de huid veel vet aan en dat vind ik niet heel erg prettig als je het ook nog eens heel heet hebt. De zonnebrand trekt wel in, maar je blijft de hele dag het vettige laagje voelen. Ook tijdens het zwemmen, zonnen en zweten blijft deze hardnekkige vette laag zitten, maar die laag beschermt je wel echt tegen de zon. Ik heb uren rondom het zwembad gezeten, wezen zwemmen en bakken, maar ik ben gewoon niet verbrand en normaal doe ik dat echt heel erg snel. Ik was wel een beetje rood van kleur door de zon, maar dat was na een paar minuten buiten de zon zo weer verdwenen.

P20 Once A Day Sun Protection Continuous Spray

Of deze zonnebrand echt de hele dag (10 uur) werkt, ja dat denk ik wel. Ligt er natuurlijk wel aan of je alléén maar in het zwembad ligt of alleen maar ligt te bakken, maar met een normaal gebruik van even zwemmen en weer zonnen gaat het prima. Het nadeel vind ik wel dat de zonnebrand gewoon ontzettend vet is en niet intrekt, het blijft echt als een hardnekkige laag op de huid plakken. En ik kan je vertellen dat hij echt hardnekkig is, want met het douchen en scrubben krijg je hem er amper af. Het is dus aan jezelf of je zo een vettig gevoel kan handelen of niet. Zo ja, dan is dit echt een hele goede zonnebrand.

P20 is geschikt voor het hele gezin en is verkrijgbaar als lotion en spray bij onder andere Kruidvat, Etos, DA en online. P20 is beschikbaar in SPF 15, 20, 30 en 50+. Deze P20 SPF 30 Continuous Zonnebrandspray van 150 ml kost € 34,95 wat ik best veel geld vind, maar het is het ook weer waard omdat het een stuk zuiniger in gebruik is omdat je het niet zo vaak hoeft te gebruiken.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Jaa deze zonnebrand is geweldig! Zelfs bij een dagje strand helemaal niet verbrand maar wel bruin geworden!! :)

 2. Ik vind dit altijd zo’n moeilijke beweringen. Die werking is natuurlijk afhankelijk van heel veel dingen. Zon, ben jij bij/in water? Zand? Dat soort dingen versterkt de zon en werkt het dan ook nog echt 10 uur? Het nadeel is altijd dat je dat zelf niet kunt testen, en dat je op het woord van de fabrikant moet geloven!

  Het klinkt in ieder geval wel heel erg goed. Fijne review!

 3. Voor mij is het echt heel erg belangrijk om me goed in te smeren omdat ik zonneallergie heb daarom kan ik deze ook wel een keer proberen!

 4. Ik gebruik alleen nog maar zonebrand van dit merk, ik heb een andere spuitflacon, zonder gas zeg maar. Het klopt wel dat hij wat vettig aanvoelt, maar ik vind dat dat na aanbrengen wel wegtrekt. Ik werd altijd rood en nu verbrand ik niet én word ik ook nog eens een beetje bruin. Echt ideaal spul. gebruik het ook voor mijn zoontje van 2, daar werkt het ook goed voor. Inderdaad wel uitkijken met kleding, het vlekt wel.

 5. Wij hebben deze ook. Ergens doet hij me toch denken aan die spray van Dr. Oetker om je ovenschalen mee in te vetten. Hij heeft bij ons in het gezin daarom ook de bijnaam ‘bakspray’ gekregen.

 6. Deze zonnebrandcreme is een keer getest door de Consumentenbond en kwam toen als slechtste uit de test dus ik zou hem nooit kopen. Beter is iets van La Roche Posay of Biodermal en vaker smeren dan 1x per dag:

  Volgens de Consumentenbond moet u niet geloven in de verhalen dat één keer insmeren voor de hele dag voldoende is. Door transpiratie, bewegen en wrijving van kleding slijt de bescherming. Meerdere malen per dag insmeren is daarom het devies. Dermatologen adviseren één theelepeltje voor het gezicht, en twee per arm. En zelfs dan is het volgens het KWF niet verstandig om de hele dag te zonnebaden: zonnebrandmiddelen of niet, bij teveel UV stralen zullen de huidcellen beschadigen.

 7. Ik heb uitgebreide ervaring met dit merk en ben alleen maar lovend over de werking. Echter het vettige laagje vind ik ook niet prettig. Ben daarom overgestapt op het merk Vision. Dat voelt niet vettig aan en werkt ook (net als p20) voor mijn hele gezin de hele dag. Ook een dagje Zuid Franse kust met zee zand en zwembanden!

  Voor mij nooit meer andere zonnebrand!

 8. Ik ben in aanraking gekomen met dit merk snds ik mijn vriend ken en dat is nu ongeveer 2 jaar, sinds dien alleen maar deze zonnebrand gebruikt. Hij vindt dit merk geweldig en wilt niks anders. Van die vettige laag en geur klopt, je moet er aan wennen en het niet erg vinden. Ik merk wel dat ik het voor de rest van de bescherming wel prettig vind gewoon 1 keer smeren en de rest van de dag hoef ik er niet meer aan te denken. Op van die zomerse dagen voel ik me toch al snel vies en plakkerig door het zweten dus mij maakt het niet veel uit.

 9. Ik heb rossig haar en een extreem bleke huid. Als ik 10 à 15 minuten onbeschermd in de zon zit, verband ik al. Vroeger was de zomer echt zo’n hel voor mij, want ik verbrandde vaak alsnog, zelfs wanneer ik me supergoed insmeerde. Daar lette ik uiteraard constant op aangezien ik zo bleek ben. Toen ik zo’n 7 jaar geleden P20 ontdekte, was ik zo ongelofelijk blij. Ik verbrand nu nooit meer! Echt, wat een verademing. P20 is inderdaad wel heel vettig, maar dat vind ik totaal niet erg. De voordelen zijn zoveel groter. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *