Ovenschotel met rösti en shoarma

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma4_zpstlquspiy.png

Elke week eten we hier eigenlijk hetzelfde. Mede doordat ik koken niet heel goed kan, bakken vind ik super leuk om te doen, maar koken blijft nog een dingetje. Ik maak dus vrijwel altijd simpele gerechten waarvan ik weet dat ze lekker zijn. Alleen ik vond dat het wel eens afgelopen moest zijn en probeerde eens een ovenschotel te maken met ingrediënten die we graag lusten. Zo kwam er dus een ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma uit. En deze is me toch lekker!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma_zpsnuox0hyz.png

Ovenschotel met rösti en shoarma

Ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma

Zin in een ovenschotel? Probeer dan eens deze makkelijke ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma. Ik deel het recept met je.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 400 gram sperziebonen
 • 1 zak rösti
 • 500 gram shoarma
 • 2 uitjes
 • 1 zakje geraspte kaas

Instructies
 

 • Bak als eerst de rösti (met de uitjes gesnipperd) en de shoarma gaar in een koekenpan. Kook de boontjes ook even kort. Binnen 15 minuten moet dit wel klaar zijn.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Giet de sperziebonen af en doe deze in een ovenschaal. Doe hierbij ook de shoarma (laat het vet wel uitlekken), rösti en de uitjes in de ovenschaal en roer goed door.
 • Strooi het zakje geraspte kaas leeg over het mengsel.
 • Doe de ovenschaal voor 30 minuten in de oven op 220 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma1_zpsbqtdz5jh.png

Als eerst beginnen we met alles gaar bakken en koken. De boontjes koken we rond de 5 tot 10 minuten beet gaar. Hoeft niet helemaal gaar te zijn want ze gaan ook nog een half uur in de oven. De rösti met gesnipperde ui bakken we wat aan en de shoarma bakken we gaar.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma2_zpsqlfgzgmg.png

Als alles bijna klaar is verwarmen we de oven alvast voor op 220 graden. Pakken de ovenschaal erbij en doen alles hier in en mengen het even goed door elkaar. Let wel op met het vet van de shoarma, deze wil je zo min mogelijk in de ovenschaal krijgen dus schep de shoarma voorzichtig uit de pan.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma3_zpslzw9bg3t.png

Dan strooien we er nog een flinke laag kaas overheen, ik gebruikte een heel zakje. Ik vind dat altijd zo lekker, een knapperig laagje kaas bovenop een gerecht, heerlijk! Als de oven ondertussen klaar is kan de ovenschotel gedurende 30 minuten de oven in op 220 graden.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma5_zpsovxbfs6w.png

Ondertussen vult het hele huis zich met een heerlijke kruidige geur van shoarma, sperziebonen en kaas, heerlijk! Of het lekker is moeten we nog maar afwachten omdat het een probeersel was. Wel spannend, want Danny is vrij kieskeurig qua eten. Ik lust vrijwel alles, maar Danny houdt het toch liever bij simpel eten zonder teveel groen en geks. Maar gelukkig viel deze schotel bij ons beiden erg in de smaak!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma8_zps8ilko7bp.png

Zelf had ik de helft van de zak rösti gebruikt, maar dat was achteraf toch wel te weinig, een hele zak is een beter idee. Want bij ons viel de rösti toch een beetje weg.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma6_zpsecseljrm.png

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma9_zpss4drnzlk.png

De smaak combinatie is echt heel erg lekker! De kruidige smaak van shoarma in combinatie met een frisse bite van sperzieboon. De rösti maakt het een beetje en geheel met een knapperig laagje van kaas, echt heel erg lekker!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma7_zps9ovryyjf.png

Ik ben blij, want ik heb er weer een recept bij wat we kunnen eten. En het leukste is nog, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Volgens mij kan niemand dit verpesten. Ik zeg, eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reply
  Vanessa
  21 mei 2015 at 15:12

  Mmm, lijkt mij een heerlijke ovenschotel. Vooral mijn vriend is gek op shoarma dus we gaan dit zeker eens proberen!

 • Reply
  Stephanie
  21 mei 2015 at 15:21

  Mmm dit ga ik zeker binnenkort maken. En eigenlijk kan je er van alles door doen! En grappig dat het zonder sausje dus ook lekker is.

 • Reply
  Manon
  21 mei 2015 at 15:27

  Aparte combi, ik hou alleen niet van de bonen hihihi ! ziet er verder lekker uit

 • Reply
  Daniëlle
  21 mei 2015 at 15:32

  Ziet er heerlijk uit! Heel lang geleden dat ik rösti heb gegeten.

 • Reply
  Kirsty
  21 mei 2015 at 15:43

  Het ziet er wel heel lekker uit! Ik eet zelf geen varkenvlees dus ik zal er kip voor gebruiken, maar verder lijkt het mij een lekker recept! :)

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  21 mei 2015 at 15:49

  Ik lust geen sperziebonen. Ik ga eens brainstormen wat ik wel kan gebruiken!

 • Reply
  Bertine
  21 mei 2015 at 16:16

  ooh wat origineel, nog nooit gezien! ziet er heerlijk uit:)

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  21 mei 2015 at 16:45

  Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik zou het alleen met kipstukjes doen, lekker hoor!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Melissa
  21 mei 2015 at 17:01

  Erg lekker recept inderdaad. Heb dit een jaar geleden uit het boek van Sonja bakker geleerd maar dan met kip shoarma

 • Reply
  Lydia
  21 mei 2015 at 19:28

  Dit zou ik zelf echt nooit bedenken, maar het klinkt erg lekker! De komende twee weken zijn mijn ouders weg, dus dat word zelf koken en verzinnen wat ik moet eten. Deze zit ik alvast op mijn lijstje!

 • Reply
  Shiralee
  21 mei 2015 at 22:04

  Wat ziet dat er lekker en simpel uit!

 • Reply
  chucky1012
  21 mei 2015 at 22:05

  Het lijkt me heerlijk!
  Het geeft helemaal niets je hoeft géén eten zoals van een restaurant op tafel te kunnen zetten.

 • Reply
  Amelie
  21 mei 2015 at 23:04

  Super lekker lijkt me!

 • Reply
  lucindainwonderland
  22 mei 2015 at 07:04

  Ovenschotels vind ik altijd wel een goed idee en deze combinatie heb ik nog nooit eerder gezien, maar zeker wel iets om uit te proberen natuurlijk. xxx Lucinda

 • Reply
  Simone
  22 mei 2015 at 09:11

  Klinkt goed! Ook lijkt het me met kip wel lekker, zoals Iris zegt!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  22 mei 2015 at 11:04

  Dat ziet er erg lekker uit zeg!

 • Reply
  Melana
  22 mei 2015 at 13:02

  Dat ziet er echt super lekker uit! Ga ik zeker eens uitproberen.

 • Reply
  Mariska
  24 mei 2015 at 09:38

  Ja deze kende ik al, is echt heel erg lekker :)

 • Reply
  Matanja
  11 november 2021 at 09:57

  Rosti word hier graag gegeten ( gebakken in de koekenpan) en shoarma en sperziebonen lusten we ook graag dus deze schotel komt binnenkort op tafel te staan, lijkt mij erg lekker…Thanks voor het recept😃

 • Laat een reactie achter