Ovenschotel met rösti en shoarma

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma4_zpstlquspiy.png

Elke week eten we hier eigenlijk hetzelfde. Mede doordat ik koken niet heel goed kan, bakken vind ik super leuk om te doen, maar koken blijft nog een dingetje. Ik maak dus vrijwel altijd simpele gerechten waarvan ik weet dat ze lekker zijn. Alleen ik vond dat het wel eens afgelopen moest zijn en probeerde eens een ovenschotel te maken met ingrediënten die we graag lusten. Zo kwam er dus een ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma uit. En deze is me toch lekker!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma_zpsnuox0hyz.png

Wat heb je nodig?

  • 400 gram sperziebonen
  • zak rösti
  • 500 gram shoarma
  • 2 uitjes of één grote
  • zakje geraspte kaas

Ook heb je nog een grote ovenschaal nodig en dit recept is goed voor vier personen. Of voor twee personen dat je er twee dagen van eet, wat bij ons het geval is.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma1_zpsbqtdz5jh.png

Als eerst beginnen we met alles gaar bakken en koken. De boontjes koken we rond de 5 tot 10 minuten beet gaar. Hoeft niet helemaal gaar te zijn want ze gaan ook nog een half uur in de oven. De rösti met gesnipperde ui bakken we wat aan en de shoarma bakken we gaar.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma2_zpsqlfgzgmg.png

Als alles bijna klaar is verwarmen we de oven alvast voor op 220 graden. Pakken de ovenschaal erbij en doen alles hier in en mengen het even goed door elkaar. Let wel op met het vet van de shoarma, deze wil je zo min mogelijk in de ovenschaal krijgen dus schep de shoarma voorzichtig uit de pan.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma3_zpslzw9bg3t.png

Dan strooien we er nog een flinke laag kaas overheen, ik gebruikte een heel zakje. Ik vind dat altijd zo lekker, een knapperig laagje kaas bovenop een gerecht, heerlijk! Als de oven ondertussen klaar is kan de ovenschotel gedurende 30 minuten de oven in op 220 graden.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma5_zpsovxbfs6w.png

Ondertussen vult het hele huis zich met een heerlijke kruidige geur van shoarma, sperziebonen en kaas, heerlijk! Of het lekker is moeten we nog maar afwachten omdat het een probeersel was. Wel spannend, want Danny is vrij kieskeurig qua eten. Ik lust vrijwel alles, maar Danny houdt het toch liever bij simpel eten zonder teveel groen en geks. Maar gelukkig viel deze schotel bij ons beiden erg in de smaak!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma8_zps8ilko7bp.png

Zelf had ik de helft van de zak rösti gebruikt, maar dat was achteraf toch wel te weinig, een hele zak is een beter idee. Want bij ons viel de rösti toch een beetje weg.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma6_zpsecseljrm.png

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma9_zpss4drnzlk.png

De smaak combinatie is echt heel erg lekker! De kruidige smaak van shoarma in combinatie met een frisse bite van sperzieboon. De rösti maakt het een beetje en geheel met een knapperig laagje van kaas, echt heel erg lekker!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma7_zps9ovryyjf.png

Ik ben blij, want ik heb er weer een recept bij wat we kunnen eten. En het leukste is nog, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Volgens mij kan niemand dit verpesten. Ik zeg, eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

  • Reply
    Vanessa
    21 mei 2015 at 15:12

    Mmm, lijkt mij een heerlijke ovenschotel. Vooral mijn vriend is gek op shoarma dus we gaan dit zeker eens proberen!

  • Reply
    Stephanie
    21 mei 2015 at 15:21

    Mmm dit ga ik zeker binnenkort maken. En eigenlijk kan je er van alles door doen! En grappig dat het zonder sausje dus ook lekker is.

  • Reply
    Manon
    21 mei 2015 at 15:27

    Aparte combi, ik hou alleen niet van de bonen hihihi ! ziet er verder lekker uit

  • Reply
    Daniëlle
    21 mei 2015 at 15:32

    Ziet er heerlijk uit! Heel lang geleden dat ik rösti heb gegeten.

  • Reply
    Kirsty
    21 mei 2015 at 15:43

    Het ziet er wel heel lekker uit! Ik eet zelf geen varkenvlees dus ik zal er kip voor gebruiken, maar verder lijkt het mij een lekker recept! :)

  • Reply
    Eilish (artisticstateofmind)
    21 mei 2015 at 15:49

    Ik lust geen sperziebonen. Ik ga eens brainstormen wat ik wel kan gebruiken!

  • Reply
    Bertine
    21 mei 2015 at 16:16

    ooh wat origineel, nog nooit gezien! ziet er heerlijk uit:)

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    21 mei 2015 at 16:45

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik zou het alleen met kipstukjes doen, lekker hoor!
    Liefs, Iris

  • Reply
    Melissa
    21 mei 2015 at 17:01

    Erg lekker recept inderdaad. Heb dit een jaar geleden uit het boek van Sonja bakker geleerd maar dan met kip shoarma

  • Reply
    Lydia
    21 mei 2015 at 19:28

    Dit zou ik zelf echt nooit bedenken, maar het klinkt erg lekker! De komende twee weken zijn mijn ouders weg, dus dat word zelf koken en verzinnen wat ik moet eten. Deze zit ik alvast op mijn lijstje!

  • Reply
    Shiralee
    21 mei 2015 at 22:04

    Wat ziet dat er lekker en simpel uit!

  • Reply
    chucky1012
    21 mei 2015 at 22:05

    Het lijkt me heerlijk!
    Het geeft helemaal niets je hoeft géén eten zoals van een restaurant op tafel te kunnen zetten.

  • Reply
    Amelie
    21 mei 2015 at 23:04

    Super lekker lijkt me!

  • Reply
    lucindainwonderland
    22 mei 2015 at 07:04

    Ovenschotels vind ik altijd wel een goed idee en deze combinatie heb ik nog nooit eerder gezien, maar zeker wel iets om uit te proberen natuurlijk. xxx Lucinda

  • Reply
    Simone
    22 mei 2015 at 09:11

    Klinkt goed! Ook lijkt het me met kip wel lekker, zoals Iris zegt!

  • Reply
    beautifulday4makeup
    22 mei 2015 at 11:04

    Dat ziet er erg lekker uit zeg!

  • Reply
    Melana
    22 mei 2015 at 13:02

    Dat ziet er echt super lekker uit! Ga ik zeker eens uitproberen.

  • Reply
    Mariska
    24 mei 2015 at 09:38

    Ja deze kende ik al, is echt heel erg lekker :)

  • Laat een reactie achter