Elke week eten we hier eigenlijk hetzelfde. Mede doordat ik koken niet heel goed kan, bakken vind ik super leuk om te doen, maar koken blijft nog een dingetje. Ik maak dus vrijwel altijd simpele gerechten waarvan ik weet dat ze lekker zijn. Alleen ik vond dat het wel eens afgelopen moest zijn en probeerde eens een ovenschotel te maken met ingrediënten die we graag lusten. Zo kwam er dus een ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma uit. En deze is me toch lekker!

Ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma
Benodigdheden
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 1 zak rösti
- 500 gram shoarma
- 2 uitjes
- 1 zakje geraspte kaas
Instructies
- Bak als eerst de rösti (met de uitjes gesnipperd) en de shoarma gaar in een koekenpan. Kook de boontjes ook even kort. Binnen 15 minuten moet dit wel klaar zijn.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Giet de sperziebonen af en doe deze in een ovenschaal. Doe hierbij ook de shoarma (laat het vet wel uitlekken), rösti en de uitjes in de ovenschaal en roer goed door.
- Strooi het zakje geraspte kaas leeg over het mengsel.
- Doe de ovenschaal voor 30 minuten in de oven op 220 graden.
Als eerst beginnen we met alles gaar bakken en koken. De boontjes koken we rond de 5 tot 10 minuten beet gaar. Hoeft niet helemaal gaar te zijn want ze gaan ook nog een half uur in de oven. De rösti met gesnipperde ui bakken we wat aan en de shoarma bakken we gaar.
Als alles bijna klaar is verwarmen we de oven alvast voor op 220 graden. Pakken de ovenschaal erbij en doen alles hier in en mengen het even goed door elkaar. Let wel op met het vet van de shoarma, deze wil je zo min mogelijk in de ovenschaal krijgen dus schep de shoarma voorzichtig uit de pan.
Dan strooien we er nog een flinke laag kaas overheen, ik gebruikte een heel zakje. Ik vind dat altijd zo lekker, een knapperig laagje kaas bovenop een gerecht, heerlijk! Als de oven ondertussen klaar is kan de ovenschotel gedurende 30 minuten de oven in op 220 graden.
Ondertussen vult het hele huis zich met een heerlijke kruidige geur van shoarma, sperziebonen en kaas, heerlijk! Of het lekker is moeten we nog maar afwachten omdat het een probeersel was. Wel spannend, want Danny is vrij kieskeurig qua eten. Ik lust vrijwel alles, maar Danny houdt het toch liever bij simpel eten zonder teveel groen en geks. Maar gelukkig viel deze schotel bij ons beiden erg in de smaak!
Zelf had ik de helft van de zak rösti gebruikt, maar dat was achteraf toch wel te weinig, een hele zak is een beter idee. Want bij ons viel de rösti toch een beetje weg.
De smaak combinatie is echt heel erg lekker! De kruidige smaak van shoarma in combinatie met een frisse bite van sperzieboon. De rösti maakt het een beetje en geheel met een knapperig laagje van kaas, echt heel erg lekker!
Ik ben blij, want ik heb er weer een recept bij wat we kunnen eten. En het leukste is nog, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Volgens mij kan niemand dit verpesten. Ik zeg, eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
19 reacties
Vanessa
21 mei 2015 at 15:12Mmm, lijkt mij een heerlijke ovenschotel. Vooral mijn vriend is gek op shoarma dus we gaan dit zeker eens proberen!
Stephanie
21 mei 2015 at 15:21Mmm dit ga ik zeker binnenkort maken. En eigenlijk kan je er van alles door doen! En grappig dat het zonder sausje dus ook lekker is.
Manon
21 mei 2015 at 15:27Aparte combi, ik hou alleen niet van de bonen hihihi ! ziet er verder lekker uit
Daniëlle
21 mei 2015 at 15:32Ziet er heerlijk uit! Heel lang geleden dat ik rösti heb gegeten.
Kirsty
21 mei 2015 at 15:43Het ziet er wel heel lekker uit! Ik eet zelf geen varkenvlees dus ik zal er kip voor gebruiken, maar verder lijkt het mij een lekker recept! :)
Eilish (artisticstateofmind)
21 mei 2015 at 15:49Ik lust geen sperziebonen. Ik ga eens brainstormen wat ik wel kan gebruiken!
Bertine
21 mei 2015 at 16:16ooh wat origineel, nog nooit gezien! ziet er heerlijk uit:)
Iris | Todayslipstick
21 mei 2015 at 16:45Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik zou het alleen met kipstukjes doen, lekker hoor!
Liefs, Iris
Melissa
21 mei 2015 at 17:01Erg lekker recept inderdaad. Heb dit een jaar geleden uit het boek van Sonja bakker geleerd maar dan met kip shoarma
Lydia
21 mei 2015 at 19:28Dit zou ik zelf echt nooit bedenken, maar het klinkt erg lekker! De komende twee weken zijn mijn ouders weg, dus dat word zelf koken en verzinnen wat ik moet eten. Deze zit ik alvast op mijn lijstje!
Shiralee
21 mei 2015 at 22:04Wat ziet dat er lekker en simpel uit!
chucky1012
21 mei 2015 at 22:05Het lijkt me heerlijk!
Het geeft helemaal niets je hoeft géén eten zoals van een restaurant op tafel te kunnen zetten.
Amelie
21 mei 2015 at 23:04Super lekker lijkt me!
lucindainwonderland
22 mei 2015 at 07:04Ovenschotels vind ik altijd wel een goed idee en deze combinatie heb ik nog nooit eerder gezien, maar zeker wel iets om uit te proberen natuurlijk. xxx Lucinda
Simone
22 mei 2015 at 09:11Klinkt goed! Ook lijkt het me met kip wel lekker, zoals Iris zegt!
beautifulday4makeup
22 mei 2015 at 11:04Dat ziet er erg lekker uit zeg!
Melana
22 mei 2015 at 13:02Dat ziet er echt super lekker uit! Ga ik zeker eens uitproberen.
Mariska
24 mei 2015 at 09:38Ja deze kende ik al, is echt heel erg lekker :)
Matanja
11 november 2021 at 09:57Rosti word hier graag gegeten ( gebakken in de koekenpan) en shoarma en sperziebonen lusten we ook graag dus deze schotel komt binnenkort op tafel te staan, lijkt mij erg lekker…Thanks voor het recept😃