Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ovenschotel met rösti en shoarma

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma4_zpstlquspiy.png

Elke week eten we hier eigenlijk hetzelfde. Mede doordat ik koken niet heel goed kan, bakken vind ik super leuk om te doen, maar koken blijft nog een dingetje. Ik maak dus vrijwel altijd simpele gerechten waarvan ik weet dat ze lekker zijn. Alleen ik vond dat het wel eens afgelopen moest zijn en probeerde eens een ovenschotel te maken met ingrediënten die we graag lusten. Zo kwam er dus een ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma uit. En deze is me toch lekker!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma_zpsnuox0hyz.png

Ovenschotel met rösti en shoarma

Ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma

Zin in een ovenschotel? Probeer dan eens deze makkelijke ovenschotel met rösti, sperziebonen en shoarma. Ik deel het recept met je.
4.13 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 400 gram sperziebonen
 • 1 zak rösti
 • 500 gram shoarma
 • 2 uitjes
 • 1 zakje geraspte kaas

Instructies
 

 • Bak als eerst de rösti (met de uitjes gesnipperd) en de shoarma gaar in een koekenpan. Kook de boontjes ook even kort. Binnen 15 minuten moet dit wel klaar zijn.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Giet de sperziebonen af en doe deze in een ovenschaal. Doe hierbij ook de shoarma (laat het vet wel uitlekken), rösti en de uitjes in de ovenschaal en roer goed door.
 • Strooi het zakje geraspte kaas leeg over het mengsel.
 • Doe de ovenschaal voor 30 minuten in de oven op 220 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma1_zpsbqtdz5jh.png

Als eerst beginnen we met alles gaar bakken en koken. De boontjes koken we rond de 5 tot 10 minuten beet gaar. Hoeft niet helemaal gaar te zijn want ze gaan ook nog een half uur in de oven. De rösti met gesnipperde ui bakken we wat aan en de shoarma bakken we gaar.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma2_zpsqlfgzgmg.png

Als alles bijna klaar is verwarmen we de oven alvast voor op 220 graden. Pakken de ovenschaal erbij en doen alles hier in en mengen het even goed door elkaar. Let wel op met het vet van de shoarma, deze wil je zo min mogelijk in de ovenschaal krijgen dus schep de shoarma voorzichtig uit de pan.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma3_zpslzw9bg3t.png

Dan strooien we er nog een flinke laag kaas overheen, ik gebruikte een heel zakje. Ik vind dat altijd zo lekker, een knapperig laagje kaas bovenop een gerecht, heerlijk! Als de oven ondertussen klaar is kan de ovenschotel gedurende 30 minuten de oven in op 220 graden.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma5_zpsovxbfs6w.png

Ondertussen vult het hele huis zich met een heerlijke kruidige geur van shoarma, sperziebonen en kaas, heerlijk! Of het lekker is moeten we nog maar afwachten omdat het een probeersel was. Wel spannend, want Danny is vrij kieskeurig qua eten. Ik lust vrijwel alles, maar Danny houdt het toch liever bij simpel eten zonder teveel groen en geks. Maar gelukkig viel deze schotel bij ons beiden erg in de smaak!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma8_zps8ilko7bp.png

Zelf had ik de helft van de zak rösti gebruikt, maar dat was achteraf toch wel te weinig, een hele zak is een beter idee. Want bij ons viel de rösti toch een beetje weg.

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma6_zpsecseljrm.png

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma9_zpss4drnzlk.png

De smaak combinatie is echt heel erg lekker! De kruidige smaak van shoarma in combinatie met een frisse bite van sperzieboon. De rösti maakt het een beetje en geheel met een knapperig laagje van kaas, echt heel erg lekker!

 photo Ovenschotel met roumlsti en shoarma7_zps9ovryyjf.png

Ik ben blij, want ik heb er weer een recept bij wat we kunnen eten. En het leukste is nog, het is helemaal niet moeilijk om te maken. Volgens mij kan niemand dit verpesten. Ik zeg, eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Mmm dit ga ik zeker binnenkort maken. En eigenlijk kan je er van alles door doen! En grappig dat het zonder sausje dus ook lekker is.

 2. Het ziet er wel heel lekker uit! Ik eet zelf geen varkenvlees dus ik zal er kip voor gebruiken, maar verder lijkt het mij een lekker recept! :)

 3. Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik zou het alleen met kipstukjes doen, lekker hoor!
  Liefs, Iris

 4. Erg lekker recept inderdaad. Heb dit een jaar geleden uit het boek van Sonja bakker geleerd maar dan met kip shoarma

 5. Dit zou ik zelf echt nooit bedenken, maar het klinkt erg lekker! De komende twee weken zijn mijn ouders weg, dus dat word zelf koken en verzinnen wat ik moet eten. Deze zit ik alvast op mijn lijstje!

 6. Ovenschotels vind ik altijd wel een goed idee en deze combinatie heb ik nog nooit eerder gezien, maar zeker wel iets om uit te proberen natuurlijk. xxx Lucinda

 7. Rosti word hier graag gegeten ( gebakken in de koekenpan) en shoarma en sperziebonen lusten we ook graag dus deze schotel komt binnenkort op tafel te staan, lijkt mij erg lekker…Thanks voor het recept😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *