Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Origins Smarty Plant CC Cream

 photo Origins_zpsfce6075a.png

Mijn favoriete huidverzorgings merk Origins komt met een make-up product, een Smarty Plants CC Cream! Ik was meteen enthousiast, want alle producten die ik van Origins gebruikt heb vind ik geweldig. Zal dit ook een geweldige CC Cream zijn? Hij belooft de huid te beschermen tegen alle schadelijke stoffen van buitenaf waar de huid mee te maken krijgt en je natuurlijk te voorzien van een egale teint.

 photo Origins2_zps978ffcbd.png

Verontreiniging, UV-straling en ozon leiden tot veel huidsproblemen. Waaronder chronische uitdroging van de huid en het verlies van elasticiteit, waardoor het verouderingsproces nog sneller gaat. Na 10 jaar ontwikkelingen heeft Origins de oplossing voor deze problemen met een S.M.A.R.T. formule. Deze staat voor Self-Monitoring, Analysis en Reporting Technology. Als eerste in de beautywereld past Origins deze formule toe in een huidverzorgings product.

De CC Cream blokeert dan ook 100% van de schadelijke stoffen op je huid die je buiten kan tegenkomen.

 photo Origins4_zpsd508cabf.png

Het Intuitive Delivery System gaat nog een stapje verder met deze CC Cream. In samenwerking met de S.M.A.R.T formule gaan ze heel goed voor je huid zorgen en dat in 3 stappen.

Stap 1 – beschermen: Het eerste proces wordt geactiveerd door blootstelling aan UV, ozon en verontreiniging en neutraliseert de huidbeschadigende effecten hiervan. Her gaat verder dan SPF: receptoren op het oppervlak van de omhulde hoofdingrediënten reageren en transformeren wanneer ze worden blootgesteld aan specifieke omgevingsstressoren. Als de wanden van de capsules breken, geven ze anti-oxidanten (tegen het verouderen van de huid) van groene thee vrij en tegen de vrije radicalen van buitenaf vitamine C en E om de huid goed te berschermen.

Stap 2 – perfectioneren: Het tweede proces perfectioneert het huidoppervlak met time-released omhulde Salicylzuur en Kastanje-extract. De gladmakende ingrediënten zijn geïsoleerd door een schil die geleidelijk oplost. Hierdoor acclimatiseert de huid na verloop van teint en krijgt het een vlekkeloze teint.

Stap 3 – corrigeren: En als laatst, het derde proces corrigeert direct de oneffen of vlekkerige huid. Minerale pigmenten worden mechanisch vrijgegeven door de fysieke druk en passen zich aan om een breed scala van huid en tinten te matchen. Het is dus een CC Cream die zich automatisch mee kleurt naar de kleur van je huid. De omhulsels geven pigmenten vrij in twee slimme tinten. Light to Medium en Medium to Deep. Uit testen is gewezen dat het voor iedereen werkt.

Zo dat is heel wat, wat deze CC Cream belooft te doen. Het beschermt je tegen alle schadelijke stoffen in de buitenlucht. Verbeterd de huid na zoveel tijd en geeft je meteen een mooie vlekkeloze teint met een formule dat zich aanpast naar de kleur van de huid. Naar dat laatste ben ik erg benieuwd, want elke keer gaat het nog helemaal mis en heb je een knal oranje gezicht.

 photo Origins3_zpsb1e6e50f.png

Duidelijk op de verpakking wordt aangegeven dat het niet in aanraking mag komen met je ogen. Oppassen met het aanbrengen dus!

De producten van Origins bevatten trouwens geen: parabenen, ftalaten, minerale oliën, paraffine, petrolatum en dierlijke ingrediënten.

 photo Origins5_zpse001f41d.png

De tube is een handige knijp tube van 40 ml, dat is meer dan een normale foundation die meestal maar 30 ml bevatten. De spuitmond heeft een klein openingetje waar het product makkelijk en gedoseerd door kan.

 photo Origins6_zps8b6b06c0.png

De structuur van de CC Cream vind ik dun, maar net op het randje van goed. Hij is net goed, hij had niet dunner moeten zijn. Aan een dunne structuur kan je eigenlijk meteen wel concluderen dat het een licht dekkende foundation is, en dat is het ook.

 photo Origins7_zps2f3c085f.png

Tijdends het uitsmeren van de CC Cream werd het effect van verkleuren al snel duidelijk. Zie je de veeg helemaal links, deze is duidelijk een stuk donkerder geworden dan de rest van de CC Cream op mijn hand. Zoals je ziet is het echt een licht dekkende foundation.

 photo Origins8_zpsd90b907c.png

Mijn gezocht zonder make-up.

 photo Origins9_zpsf55810dd.png

Met alleen de Origins Smarty Plant CC Cream, hij heeft echt een hele subtiele dekking en haalt de kleine foutjes in mijn huid weg. De kleur past zich behoorlijk goed naar mijn huid aan en ik loop niet met een oranje hoofd rond! Ik ben echt enthousiast over de kleur, maar hier lijkt hij nog een beetje oranje. Maar als we de volgende foto zien waar ik hem langer op heb is hij helemaal natuurlijk bijgekleurd.

 photo Origins10_zps1758b055.png

Hier heb ik de CC Cream iets langer op en is hij helemaal bijgekleurd naar mijn eigen huidskleur, chapeau Origins! Ik ben enthousiast! Of het echt werkt tegen schadelijke stoffen van buitenaf weet ik niet, maar hij voelt wel ontzettend fijn aan op de huid.

 photo Origins1_zps2c442c96.png

Goedkoop is de Origins Smarty Plants CC Cream niet, want je legt maar liefst € 34,- neer voor een tubetje van 40 ml. Wel zou ik het er voor over hebben om hem nog een keer te kopen. Gewoon omdat het product goed zijn werk doet en ik echt fan ben van Origins. Mocht je toch benieuwd zijn naar de CC Cream, dan kan je hem testen en kopen bij de Douglas!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

  1. Mwah, ik vind die stappen enzo allemaal een beetje overrated klinken – maar hey, dat ben ik! Het lijkt me wel een fijne crème hoor, maar alleen al omdat ‘ie zo ongelooflijk duur is en niet in de buurt van de ogen mag (like whut?!) zou ik ‘m niet kopen. Hij ziet er wel mooi uit op de tweede foto, maar eerst toch een beetje oranje!

  2. Ik vind 34 euro helemaal niet duur. Al je bekijkt wat je normaal gesproken aan beschermingd crème moet bij smeren zit je aan het zelfde bedrag.

    Ik vind het echt mooi op je huid. Fijne revieuw.

  3. Ik vraag me echt af of de kleur “bijkleurt” naar je huid.. Reageert het met de zuurtegraad van je huid of iets dergelijks? Ik heb het ooit geprobeerd met een witte creme van origins (vlak voor de BB trend) en die werd ook gekleurd en “paste” zich aan aan mn huid. Bleek als ik het aanbracht op een wit papiertje, het ook geen bruin werd (nja licht bruin/oranje) omdat er pigmentballetjes zijn die knappen als je gaat smeren.. Mooie marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *