Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Oral-B PureActiv Care tandpasta

Automatische concepten

Steeds meer merken zijn bezig bewuster te worden. Je ziet het vooral bij make-up en skincare merken, maar ook de mondverzorging doet er aan mee! Oral-B komt met drie nieuwe tandpasta’s op de markt. Deze tandpasta’s zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en natriumlaurylsulfaat. Daarnaast zijn de kartonnen verpakkingen ook nog eens 100% recyclebaar.

Automatische concepten

In totaal zijn er drie verschillende varianten:

  • Oral-B PureActive Essential Care – € 4,50
  • Oral-B PureActive Glazuur Care – € 4,50
  • Oral-B PureActive Fresh Care – € 4,50

Ik denk dat de namen wel genoeg zeggen, alle drie hebben ze dus net even een andere functie maar ook een andere smaak. Je hebt de smaken frisse munt (Fresh Care), eucalyptus munt (Essential Care) en zachte munt (Glazuur Care).

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Ik vind de verpakkingen er trouwens mooi uitzien, heel natuurlijk en zacht. Ik denk ook dat het merk dat met deze lijn wilde uitstralen.

Automatische concepten

We willen steeds meer duidelijkheid en transpiratie over de producten. Wat zit er nou precies in een product? Of in dit geval, wat zit er nou precies in mijn tandpasta? Om daar duidelijkheid op te geven legt Oral-B elk ingrediënt uit op de verpakking. Zo weet je precies wat welk ingrediënt doet.

Daarnaast is deze formule ook zonder kunstmatige kleurstoffen (je kent ze wel, de gekleurde streepjes in de tandpasta) en natriumlaurylsulfaat (SLS). Naar dat laatste ben ik wel benieuwd, in mijn ogen hoort een tandpasta wel te schuimen, ben benieuwd hoe dat is zonder dat ingrediënt.

Automatische concepten

Review Oral-B PureActive tandpasta

Het eerste wat mij eigenlijk opvalt aan de ingrediëntenlijst is dat ze alle drie vrijwel identiek aan elkaar zijn. Dat vind ik best gek, want alle drie hebben ze een andere functie volgens de verpakking. Als ik dan nog wat beter kijk verschilt de formule alleen smaak/zoet stoffen… Als je het mij dus vraagt en als ik zo de ingrediëntenlijst lees is het verschil tussen de drie dus alleen de smaak en de werking zou volgens mij gewoon hetzelfde zijn. Dat vind ik best gek. Als je iets speciaal voor het glazuur maakt moeten daar toch ook andere ingrediënten bij in of denk ik nou heel raar?

Automatische concepten

Qua structuur zien alle tandpasta’s er hetzelfde uit. Ze hebben een soort transparante structuur zonder kleur of streepjes die je vaak bij andere tandpasta’s ziet. Het ziet er in het begin een beetje gek uit omdat je natuurlijk wat anders gewend bent, maar dat zit natuurlijk tussen je oren.

Het poetsen met deze tandpasta is niet heel erg anders. Je merkt alleen wel dat je geen dik schuim in je mond hebt. Je het nu vooral dun water in je mond wat een heel klein beetje schuimt door het poetsen. Het loopt wel wat sneller uit je mond als je fanatiek poetst, maar mijn wastafel is er wel blij mee. Ik heb geen vieze tandpasta vlekken meer en spoel het zo weg.

Automatische concepten

Qua reiniging doen alle drie de tandpasta’s het prima. Mijn tanden voelen schoon en glad aan na het tandenpoetsen. Ik heb een lekkere frisse smaak in de mond en voel mij weer fris en schoon. Ik vind het leuk dat merken steeds bewuster en kritischer naar hun producten kijken. Wat mij betreft zeker een stap in de goede richting.

Alleen wat het verschil (behalve dan de smaak) tussen deze tandpasta’s is, dat weet ik niet. Maar ze werken in ieder geval prima. De Oral-B PureActiv Care tandpasta’s zijn te koop bij drogisterijen en supermarkten voor € 4,50 per stuk.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Dit vind ik een zeer fijn initiatief! Gewoon duidelijkheid naar de consument toe, daar zouden meer merken rekening mee moeten houden.

    Ik ben alleszins benieuwd om deze eens te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *