Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Ik vertelde jullie op Instagram een paar weken geleden dat ik de Oral-B 3D White Whitening Therapy tandpasta voor gevoelige tanden en elektrische tandenborstel ging uittesten. Mijn doel? Ik wil graag minder gevoelige tanden hebben die ook nog eens wit zijn. Afgelopen keer kreeg ik van mijn tandarts en mondhygiënist op mijn kop dat ik echt elektrisch moest gaan poetsen omdat dit ook beter voor je tandvlees is. Ik poetste met de hand waardoor mijn tandvlees is terug getrokken (omdat er te veel vuil achter blijft) en ik dus last heb van gevoelige tanden… Tijd voor verandering!

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Sinds dik een maand poets ik mijn tanden met deze gave Oral-B GENIUS 9000 Rosegold elektrische tandenborstel, de meest luxe (en mooie als je het mij vraagt) tandenborstel die er is! Hij is ontzettend uitgebreid en je kunt er super veel mee, maar daar kom ik zo op terug. Naast dat ik mijn tanden elektrisch poets is het natuurlijk ook heel erg belangrijk een goede tandpasta te gebruiken. Oral-B is hier al jarenlang favoriet en nu heeft Oral-B ook tandpasta voor witte tanden met een extra werking zoals voor gevoelige tanden en voor glazuurbescherming.

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Deze tandpasta’s verwijderen oppervlakkige verkleuringen op de tanden door ze heel zachtjes te polijsten voor een helderdere, wittere glimlach en beschermt de tanden door middel van de Active Mineral ComplexTM-technologie. De Active Mineral ComplexTM-technologie bevat:

 • Sodium Fluoride – remineraliseert het glazuur om de tanden te versterken.
 • Silica – verwijdert oppervlakkige verkleuringen op de tanden door ze heel zachtjes te polijsten voor een helderdere, wittere glimlach.

Bovendien zorgt de tandpasta voor schone en frisse tanden na elk gebruik. Ik vind de tandpasta echt heel erg fijn! Hij heeft een hele frisse smaak die lang in je mond blijft hangen. Het schuimt lekker en je hebt daarna echt een fris en schoon gevoel, wel zo prettig!

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Maar de tandenborstel is ook echt een geweldig apparaat en hij is ontzettend uitgebreid. Bij de Oral-B GENIUS 9000 Rosegold elektrische tandenborstel krijg je vier verschillende borsteltjes in drie verschillende soorten. Namelijk de Sensi Ultrathin voor gevoelige tanden, de 3D White voor het whitening effect en de Crossaction met schuine haren (hier krijg je er twee van) zodat ze goed rondom het tandvlees kunnen reinigen.

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

De tandenborstel heeft 6 verschillende standen wat echt super uitgebreid is. Zo heb je onder andere de functies PRO Clean, whitening, tandvleesverzorging en gevoelige tanden. Ook kun je met een speciale functie je tong poetsen. In het begin is dat een beetje gek maar het werkt wel heel prettig en ik heb het idee dat mijn mond veel langer fris blijft nu ik mijn tong ook mee reinig! Ook geeft hij aan hoe vol de batterij nog is (je kunt 12 dagen met de batterij doen als je 2x per dag poetst!).

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Het reisetui dat er bij zit is trouwens super handig! Je kunt alles er in opbergen, maar je kunt hem ook opladen! Als je hem dus meeneemt hoef je niet het hele oplaadstation mee te nemen maar alleen het snoertje wat erbij hoort, ideaal!

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Verder krijg je dus nog het oplaadstation waar je ook alle borsteltjes in kunt opbergen en een handige spiegelhouder voor je telefoon. Je kunt namelijk je telefoon mee laten kijken hoe je poetst en de Oral-B app houdt bij of je overal goed poetst en of je niet te hard poetst, echt super handig en effectief!

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Als je tandenborstel voor het eerst verbint met de app mag je ook nog de kleur van je smartring kiezen, super leuk! Deze ring geeft trouwens ook aan tijdens het poetsen of je te hard poetst door rood te kleuren.

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

De app is echt super handig. De telefoon kijkt door de camera hoe jij poetst en wanneer je begint met poetsen verschijnt er een rondje met zones. Zo kun je zien of je overal grondig genoeg poetst. Heel grappig om te zien en het werkt dus goed!

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

En na het poetsen krijg je dan een handig overzicht of je alles hebt gedaan en hoe je hebt gepoetst. Ik ben dus 2:23 minuten bezig geweest om alles goed schoon te krijgen. Daarna heb ik nog geflost, mijn tong gereinigd op de speciale tand en ik heb nagespoeld met water! Goed dan is het nu tijd voor en de voor en na foto’s!

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Dit zijn mijn tanden voor de behandeling. Ze zijn niet heel geel maar ook niet spierwit. Ik zie vooral dat ze dof en bobbelig zijn, vooral bij mijn hoektanden zie je dat goed.

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

En dit is nu! Qua kleur zijn ze iets witter, de gele gloed is er een beetje vanaf. Maar het grootste verschil is dat mijn tanden weer glanzen en niet meer dof aanvoelen of uitzien, het verschil zie je echt heel erg goed bij mijn hoektanden. En dan het grootste verschil dat je niet meteen ziet, maar ik wel voel, mijn gevoelige tanden! Na een paar keer met de Whitening Therapy tandpasta gepoetst te hebben merk ik al dat mijn tanden minder gevoelig zijn met het spoelen van mijn mond en ik merk het nu ook echt als ik na het warme eten een ijsje eet. In het begin was dat gewoon pijnlijk en nu voel ik amper meer iets.

Oral-B 3D White Whitening Therapy – werkt het?

Ik ben super tevreden en enthousiast over de Oral-B 3D White Whitening Therapy producten! Aangezien het bijna Moederdag is het misschien ook leuk de tandenborstel cadeau te geven aan je moeder, schoonmoeder of natuurlijk jezelf! In het verleden heb ik mijn moeder ook een Oral-B tandenborstel gegeven en ze heeft daar al jaren plezier van!

De tandpasta’s zijn bij de drogisterijen voor € 5,49 per stuk te koop en de Oral-B GENIUS 9000 Rosegold elektrische tandenborstel bij verschillende elektronica winkels voor € 139,95. Wil je meer informatie over de Oral-B producten, ga dan naar de website voor meer informatie!

Dit is een betaalde samenwerking met Oral-B

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

 1. Zo een goed en zeer duidelijk uitgelegd artikel!
  Fijn dat jij dit dmv foto’s laat zien.
  Ik denk er nu over om deze elektrische tandenborstel ook aan te gaan schaffen…..
  Mijn tandarts had me ook een elecktrische tandenborstel geadviseerd.

  Xoxo

 2. Sowieso is elektrisch poetsen beter. Wat je niet vermeld maar wel heel belangrijk is, is om ’s Avonds ook goed te flossen met draad of borsteltjes. Ik poets al jareljare elektrisch maar had toch ernstige tandvleesproblemen. Nadat mijn gebit goed gereinigd is door de mondhygiëniste en ik dagelijks floss, is het nu weer goed. De tandpasta die je gebruikt en een dure borstel zijn niet het belangrijkste. Een goedkopere borstel plus tandpasta voldoen ook. Hoewel deze borstel wel erg mooi is.

 3. Deze tandenborstel lijkt me erg fijn, het wordt voor ons ook wel tijd om over te gaan op elektrisch poetsen. Maar het komt er telkens niet van. Deze ziet er ook nog eens super gaaf uit.

 4. Super fijn artikel! Ik heb ook last van gevoelige tanden, dus dit is wel echt iets om dan misschien te gaan overwegen om te kopen.

 5. fijne informatie!! mijn gebit is een nachtmerrie door mijn lichamelijke issues dus goede verzorging is een must hierzo. wij hebben ook een oral b elektrische tandenborstel en vind dat nog steeds de fijnste.

 6. Ik poets al jaren elektrisch.Ben ook al een stadium verder dan jij, parodontitis met botverlies. Goede mondverzorging is dus ook belangrijk voor het behoud van je gebit.
  Maar tandpasta die lekker schuimt…jakkie ;-) Voor mij al jaren elmex, juist omdat die niet zo schuimt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *