Oral B 3D White – werkt het?

Al een hele tijd terug had ik erover geschreven -kunnen jullie je het nog herinneren het is echt een hele tijd geleden- . De Oral B 3D White tandpasta dat beloofde je tanden zichtbaar witter te maken. Ik kocht toen 2 tubes tandpasta en heb ik ze nu allebei bijna op. Ik heb ze elke dag gebruikt dus het is tijd voor een goede conclusie. Na 2 weken moest je al resultaat zien, nu ongeveer 3 maanden later vertel ik jullie de resultaten. Ik was vergeten eigenlijk om er een artikel over te maken, maar na alle mailtjes die ik erover binnen kreeg dan hier jullie verlossende antwoord. Benieuwd, kijk dan snel verder.

Goed, laten we beginnen dat ik van Oral B eigenlijk toch wel iets verwachte. De reclames komen goed en geloofwaardig over als ze het al hebben over tandartsen en allemaal goede punten opnoemen. Ook de prijs moet wel een beetje aangeven dat het een van de betere tandpasta’s is, want Oral B is niet het goedkoopste merk wat we in het schap vinden. Ik had dus wel een goed gevoel over deze tandpasta en dus stiekem ook wel over het whitening effect.

Deze tandpasta heeft een prettige en subtiele mintsmaak zoals eigenlijk elke andere tandpasta. En na het poetsen laat het gladde en schone tanden achter. Ik heb dus echt het gevoel dat het mijn tanden goed schoonmaakt, dat is in ieder geval al een puntje dat mooi meegenomen is. Maar dan nu de brandende vraag, maakt het mijn tanden ook witter.

Na 3 maanden deze tandpasta elke dag te hebben gebruikt moet ik jullie helaas teleurstellen, nee het maakte mijn tanden niet witter. Ik hoef niet eens voor en na foto’s te plaatsen want die zijn gewoon exact hetzelfde. Jammer, want ik had hier eigenlijk wel iets van verwacht, omdat Oral B toch wel een hoge reputatie in mijn ogen heeft. Met andere woorden, koop gewoon een normale tandpasta van Oral B want dit ‘extra’ effect werkt voor geen meter.

Conculsie:
Het maakt je tanden mooi schoon en ze voelen daarna lekker glad aan. Alleen wittere tanden zijn nergens te bekennen, zou ik dit producten dus weer opnieuw kopen? Nee, maar wel de gewone Oral B tandpasta.

Mocht je de tandpasta toch willen proberen dan kan je hem kopen bij de drogisterijen voor € 3,05

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

 • Reply
  charile
  25 oktober 2011 at 07:53

  Goede review :) Ik heb deze ook wel eens gebruikt maar het werkt bij mij ook niet. In de reclames ziet het er zo goed uit, jammer dat dat nooit in het echt gebeurd.
  x

 • Reply
  Paola
  25 oktober 2011 at 08:11

  Ik heb deze ook en ik zie duidelijk verschil!

 • Reply
  Ilona
  25 oktober 2011 at 08:39

  Misschien ligt het ook wel aan of je al witte tanden hebt. Jammer dat ie niet werkte!

 • Reply
  Moniek
  25 oktober 2011 at 09:14

  Ik heb hem ook en hij werkt inderdaad niet. Maar eerlijk gezegd geloof ik ook niet dat een tandpasta je tanden echt blijvend witter kan maken. Misschien wel als je veel koffie drinkt/rookt.

 • Reply
  Kim
  25 oktober 2011 at 09:46

  Ik denk dat het inderdaad alleen iets doet als je soort van aanslag op je tanden hebt van koffie, rook of thee. Ik ga ze ook niet proberen hou het lekker bij de tandpasta die ik nu heb haha

 • Reply
  Milou
  25 oktober 2011 at 10:31

  Jammer he dat zulke producten gewoon niet werken! Toch maar bleken dan? ;-)

  • Reply
   anna
   31 mei 2014 at 22:36

   je kan er ook niet van verwachten dat tandpasta je tanden echt duidelijk witter maakt, omdat er maar een klein beetje bleek middel in zit. Te veel is namelijk niet goed voor je. Bij het professioneel bleken is er veel bleekmiddel aanwezig, maar daar slik je het ook niet door, dus is er niets aan de hand. ;)

 • Reply
  Brigitta
  25 oktober 2011 at 11:06

  Hmmmm balen heb hem net ook gekocht en verwachte er ook veel van ;(
  Ik denk inderdaad ook alleen dat je je tanden witter kan maken door ze te laten bleken, jammer.

 • Reply
  nono
  25 oktober 2011 at 12:24

  Dat vond ik nou ook. Erg jammer.

 • Reply
  Jennifer
  25 oktober 2011 at 12:36

  Jammer dat het niks voor de witheid van je tanden doet. Ik moet zeggen, ik gebruik ook speciale oral-b .. maar dan van de action. Stukken goedkoper (!!) rond de 1,50 per tube, precies dezelfde substantie. Het enige verschil is het opschrift, die van de action is bedrukt in rare vreemde talen, maar als je het voor het schone gevoel wilt doen, zou ik als ik jou was toch even langs de action fietsen. ;)

 • Reply
  Miranda
  25 oktober 2011 at 13:15

  ah wat jammer dat hij niets doet:(

 • Reply
  Sanja
  25 oktober 2011 at 13:53

  goed artikel! ik wilde deze ook kopen maar twijfelde maar nu ik dit zo lees dat je niet echt wittere tanden krijg ben ik wel blij dat ik hem niet gekocht heb!

 • Reply
  roos
  25 oktober 2011 at 15:05

  Wij hebben thuis altijd Oral B tandpasta ik vind die echt heel fijn.

 • Reply
  Christel
  25 oktober 2011 at 18:18

  Ik vind hem wel fijn maar mijn tanden heeft hij ook niet witter gemaakt. Helaas.

 • Reply
  LottedeJ
  25 oktober 2011 at 19:20

  Ik ben er nu alsnog wel benieuwd naar eigenlijk, ik zou ‘m toch wel willen proberen ook al heb ik er geen hoge verwachtingen van!

 • Reply
  my life in beauty
  25 oktober 2011 at 19:41

  ik heb hem ook ergens in de kast liggen en ik wil hem wel gaan proberen maar ben bang dat het niks uitmaakt:P

 • Reply
  Cynthiiaa
  25 oktober 2011 at 21:29

  Oh my, zonde! Wel een goed artikel, hij stond namelijk nog op mijn lijstje, not anymore. xD

 • Reply
  Kim
  26 oktober 2011 at 09:10

  Mijn vriend en ik gebruikten dezelfde tube. Hij kreeg van deze écht wittere tanden binnen 2 of 3 weken, ik niet. :( Maar aan de andere kant drinkt hij veel koffie, terwijl ik nooit thee of koffie drink. Ligt er maar net aan wat je allemaal eet en drinkt denk ik.

  Heb overigens ook de vitaliseer variant gebruikt, ik had zelf het gevoel dat deze beter voor mij werkte, ik dacht een beetje verschil te zien maar weet het niet zeker. Misschien die proberen?

 • Reply
  Nannick
  28 oktober 2011 at 22:13

  Jammer dat het niet gewerkt heeft, het zou zo mooi kunnen zijn ;)

 • Reply
  Merel
  30 oktober 2011 at 14:07

  Ik heb deze tandpasta ook en bij mij werkt ie best goed! Had vroeger mega gele tanden (durfde nooit met tanden te lachen, schaamde me echt) en gebruik nu sinds een jaar Crest Whitening Strips (en dan de professional volgens mij) en hou de kleur bij met deze tandpasta en ik krijg echt veel complimentjes over m’n witte tanden! M’n tanden waren geel zodra ik gewisseld had, dus was ook niet zo dat ze door thee koffie of roken geel zijn geworden, waren ze altijd al. Ik schaamde me kapot en heb nu eindelijk witte tanden :) misschien voor jullie ook het proberen waard!!

  Liefs

 • Reply
  Merel
  30 oktober 2011 at 14:07

  Ik heb deze tandpasta ook en bij mij werkt ie best goed! Had vroeger mega gele tanden (durfde nooit met tanden te lachen, schaamde me echt) en gebruik nu sinds een jaar Crest Whitening Strips (en dan de professional volgens mij) en hou de kleur bij met deze tandpasta en ik krijg echt veel complimentjes over m’n witte tanden! M’n tanden waren geel zodra ik gewisseld had, dus was ook niet zo dat ze door thee koffie of roken geel zijn geworden, waren ze altijd al. Ik schaamde me kapot en heb nu eindelijk witte tanden :) misschien voor jullie ook het proberen waard!!

 • Reply
  Merel
  30 oktober 2011 at 14:08

  woeps 2 x foutje

 • Reply
  Merel
  30 oktober 2011 at 14:10

  zie nu dat er rechts in beeld een advertentie staat van crest ;) komt heel nasty over als reclame makend van mij haha. Maar ik meen ’t echt hoor!

 • Reply
  Melissa
  25 november 2011 at 16:55

  Ik gebruik het ook, en merk dat mijn tanden wel al witter geworden zijn! Ik denk dat het ook een beetje ligt aan je tanden, maar bij mij werkt het wel, en ik gebruik het nog maar een paar dagen. Al na 1 poetsbeurt zag ik dat ze iets witter waren.

 • Reply
  sarah
  24 januari 2012 at 19:23

  ik gebruik deze tandpasta en ook de signal omda ik gevoelige tanden heb wissel ik af smorgens de ene savonds de andere in het begin gebruikte ik enkel de signal die al heel goed werkte en nadien ook de oral b die het effect nog beter maaakt het werkt niet op witte tanden en als het werkt is het pas na 2 weken misschien moet je 2 tandpasta’s combineren

 • Reply
  Elena!
  16 maart 2012 at 16:21

  Een tandpasta kan je natuurlijk tandkleur niet witter maken maar er wel voor zorgen dat er meer tandplak weg gaat. als je van nature gele tanden hebt dan kan een tandpasta dat niet veranderen. Persoonlijk vind ik het een vieze smaak helemaal niet mintie maar ja ik weet het niet.. raar.

 • Reply
  J
  24 september 2015 at 20:58

  Ik ziet zeker resultaat. Al na dag 1 bij mijn 2 voortanden. Mijn tandenborstel kon opzich wel vervangen worden en was best dof maar na het poetsen waren zelfs de haartjes van de tandenborsten super wit. Conclussie, na 2 weken 1 x per dag poetsen ( s’avonds met de zomer soms dronken en niet kunnen poetsen ) duidelijk witter. Ik weet zeker als ik 2x per dag mijn tanden poetste dat ik nu al een foto kon plaatsen met witte tanden nu zijn ze al best wit.

 • Laat een reactie achter