OraBrush Tong Reiniger

We poetsen allemaal onze tanden voor een schoongebit een een frisse adem, maar wist je dat tanden poetsen niet echt tegen een slechte adem helpt? Want namelijk 90% van de gevallen wordt een slechte adem door de achterblijvende baterciën op de tong veroorzaakt. Daarom is het wel zo prettig om ook een schone tong te hebben. Alleen zo zelfsprekend is het nog niet om je tong te reinigen, want eigenlijk wel raar is. Want we poetsen toch ook allemaal elke dag onze tanden?

OraBrush heeft daarom een hele speciale tongreiniger gemaakt, eentje die zacht op de tong aanvoelt en de bacteriën verwijderd. Eerst dacht ik, wat moet ik hier nou mee. Ik poetst elke dag mijn tanden en heb een hartstikke schoon gebit, nergens last van. En een niet zo een frisse adem heb ik ook wel eens maar daar helpt dit toch niet tegen? Maar omdat ik het zo een grappig ding vond begon ik hem uitgebreid te testen!

Maar hoe werkt zo een tong reiniger nou? Poetst als eerst je tanden, spoel daarna je mond om met water (of mondwater als je dat gebruikt). Daarna pak je de OraBrush erbij en die masseer je zachtjes over je tong heen zodat de bacteriën los komen te zitten zodat je ze er zometeen makkelijk af kan ‘schrapen’. Nu moet je wat harder drukken en kun je de tong schoon schrapen.

De eerste keer dat ik de OraBrush gebruikte was ik echt verrast. Mijn hemel wat zat dat ding vol met een bruin achtige viezigheid. Jakkes, dat dat eigenlijk gewoon allemaal op mijn tong zat. Niet echt een lekker gevoel. Als je je tong hebt schoongemaakt raad ik je wel aan om je mond wel even goed te spoelen.

Nadat ik mijn tong had schoongemaakt had ik een behoorlijke vieze smaak in mijn mond, zo een smaak van als je een slechte adem hebt en wat je dan ruikt. De kunst is als je een slechte adem hebt echt helemaal achterin je keel te komen omdat hier te meeste bacteriën zitten die een stinkende adem veroorzaken.

Ik gebruik het product nu een tijdje en ik merk echt het verschil, mijn adem is een stuk frisser, vooral in de ochtend want dan hebben we allemaal wel last van een niet al te frisse adem en mijn tong voelt een stuk schoner aan. Kan dat? Ja dat kan! Ik wist het zelf ook niet omdat ik nooit mijn tong schoonmaakte, terwijl het eigenlijk zo vanzelf sprekend is om ook je tong mee schoon te maken als je toch je tanden aan het poetsen bent.

Als je trouwens vaak last hebt van een slechte adem dan heeft OraBrush ook een speciaal apparaat waarmee je kan testen hoe fris je adem is, heel handig als je het vaker hebt en hier onzeker over bent. Je kan het apparaat hier kopen en als je dit apparaat koopt krijg je er een gratis OraBrush bij!

De OraBrush is al een grote hit in Amerika en ik vind het ook echt een fijn ding. Ik ben een stuk minder bezig met kauwgom en heb ik wel een frisse adem.

De OraBrush is online te koop op hun website voor € 7,75 inclusief verzendkosten.

Nu ben ik wel benieuwd, maken jullie je tong altijd schoon?

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Esmay
  12 maart 2012 at 07:59

  Ik heb ook zo’n tong”cleaner” . Nu voelt mijn mond écht goed schoon na het poetsen :)

 • Reply
  HollandaBeauty
  12 maart 2012 at 08:41

  Hey ik kende dit nog niet ga het eens proberen ben wel enthousiast

 • Reply
  Paola
  12 maart 2012 at 09:02

  Ik heb hier meer over gelezen en ben er wel erg benieuwd naar!

 • Reply
  AnnaSophia
  12 maart 2012 at 09:17

  Ik heb hier al zoveel over gehoord. ben er wel benieuwd naar.

 • Reply
  Priscilla
  12 maart 2012 at 09:54

  Ik deed het normaal gewoon met mijn tandenborstel, maar ik ga nu de Orabrush ook testen.. ben benieuwd!

 • Reply
  LottedeJ
  12 maart 2012 at 12:01

  Ik maak mijn tong ook altijd schoon, maar dan met een tandenborstel. Werkt ook prima!

 • Reply
  Jennifer
  12 maart 2012 at 12:24

  Ik vind het nog steeds hele maffe dingen, maar eigenlijk is het reinigen van je tong heel belangrijk! Ik zag zaterdag op station zwolle bij de hema ook van die maffe dingen, maar die waren nog anders dan deze, ik moest er zo om lachen! Je moest daar je tong echt helemaal insteken en dan … brrr. Doe dan maar liever een OraBrush.

 • Reply
  Mariska
  12 maart 2012 at 13:11

  Heb er wel vaker dingen over gehoord en denk dat ik het moet gaan proberen.

 • Reply
  Samantha
  12 maart 2012 at 13:21

  Ik heb er veel over gelezen en ik ben wel heel erg benieuwd! :)

 • Reply
  Miranda
  12 maart 2012 at 14:49

  Ik heb hier wel eens overgelezen. Ik ben eigenlijk bezig wel benieuwd;D

 • Reply
  Yasmina
  12 maart 2012 at 15:30

  Typfout in de tekst,

  gezit=> gebit…..

  xx.

  • Reply
   Yasmina
   12 maart 2012 at 17:10

   Hee je hebt het verbeterd, goedzo :)

 • Reply
  charile
  12 maart 2012 at 15:56

  Ik ben wel benieuwd ^^

 • Reply
  Milou
  12 maart 2012 at 15:58

  Ik wil dit eigenlijk wel eens proberen, ondanks dat ik sterk het vermoeden heb dat ik er van moet kokhalzen, haha!

  • Reply
   Aranka
   12 maart 2012 at 16:01

   Ik dacht het ook maar dat was niet het geval, haha

 • Reply
  Mayke
  12 maart 2012 at 18:14

  Hoelang gaat zo”n ora brush mee?

  • Reply
   Aranka
   12 maart 2012 at 18:18

   Net zolang als je tandenborstel ;). Maar dat is ook fijn qua hygiëne.

 • Reply
  Kim
  13 maart 2012 at 09:40

  He, wat grappig! Doet me qua structuur denken aan de cleanpod van L’oreal, zo’n gezichtsreiniger met rond borsteltje erbij in. Is het niet handig om je mondwater dan als laatste te doen? Dan heb je helemaal alles mee.

 • Reply
  L.
  13 maart 2012 at 12:14

  Is zo’n ding alleen maar via internet te koop?

  • Reply
   Aranka
   13 maart 2012 at 12:40

   Deze wel, maar je kan volgens mij ook wel een soort gelijk iets in de drogisterij kopen ;)

 • Reply
  Nannick
  15 maart 2012 at 23:17

  Mooi dat het echt werkt! Ik poets mijn tong met een gewone tandenborstel ;)

 • Reply
  slechte adem
  17 mei 2012 at 23:10

  Leuk artikel ! Je kunt er ook een soort tong gel bij gebruiken voelt net iets frisser aan op de tong.

 • Laat een reactie achter