Opmaken die producten!

Als ik aan tafel zit en een pot pindakaas pak en zie dat hij bijna leeg is, maak ik deze leeg zodat er ruimte kan komen voor een verse nieuwe pot. En eigenlijk is dat met alles in het dagelijkse leven, maar met make-up en verzorgings producten niet. Ik heb een hele kast vol, pak wat dichtbij staat en gebruik het. Gevolg? Een kast propvol met half lege producten en geen plek meer voor nieuwe dingen of andere dingen. Vandaar ga ik er nu mee beginnen, producten die bijna op zijn opmaken! Scheelt veel ruimte en ik mag weer nieuwe producten kopen (of aanbreken!).

Links zie je een dagcrème van Clarins liggen, een geweldige dagcrème maar de verpakking is echt k van de b en werkt voor geen meter. Je krijgt er onmogelijk product uit terwijl hij nog goed vol zit. Irritant, dus ik gebruik het niet terwijl hij wel bijna leeg is. Het flesje staat me alleen maar in de weg, dus opmaken die hap!

Daarnaast ligt een goddelijk serum van Calmare voor mijn haar. Misschien wel een wonderserum te noemen. Alleen ik heb nog 4 andere serums die ook erg fijn zijn. Maar deze moet op! Hij is er bijna en dan kan deze gewoon weg, opgeruimd staat netjes.

Dan hebben we nog het Vitamine E serum van The Body Shop. Eigenlijk een leuk product maar qua werking vind ik het weinig doen op dit moment, ik gebruik het daarom dus niet. Alleen er zit nog maar een mini laagje in. Dus smeren maar!

Mijn favoriete gezichtspoeders zie je hier, die van MAC en Bourjois. Dit is een gevalletje ik wil niet dat ze opgaan dus ik gebruik maar een ander product, stel je voor dat ik ze binnenkort echt nodig heb en ze dan op zijn. Natuurlijk zou ik nieuwe kunnen kopen maar dan gebruik ik de andere vergelijkbare producten die ik heb liggen niet meer. Deze moeten dus ook op, helaas.

Een heerlijke bodylotion van The Body Shop! Alleen het probleem met mij en bodylotions is dat ik niet weet wanneer ik ze moet gebruiken. Na het douchen niet omdat ik dan met geen mogelijkheid daarna mijn legging aan kan krijgen, overdag niet omdat ik dan natuurlijk al lekker ben aangekleed en voor het slapen gaan is ook geen optie omdat ik het vies vind om met die plakkerige en vette benen het bed in de duiken. Tsja, dan blijven er nog maar weinig momenten over om het wel te gaan gebruiken, maar één ding beloof ik mezelf, binnenkort is hij op!

En dan hebben we nog meer haarproducten. Dit is een gevalletje werkt niet en ik heb betere producten maar neemt wel veel ruimte in beslag. Goed, ik kan onmogelijk spullen weg gooien dus dat gaat ook niet met deze producten gebeuren. Wel spray ik ze gewoon lekker in mijn haar voor de geur nu, want ze ruiken immers wel lekker!

Herken jij je een beetje in dit verhaal. Heb jij ook 101 producten rondslingeren die je eigenlijk zou moeten opmaken maar niet doet? Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

 • Reply
  Esmay
  9 mei 2012 at 09:32

  Ja dat heb ik ook! Genoeg douchegels en ander pruttel wat ik eigenlijk moet opmaken, maar toch koop ik weer nieuwe. “Om het lekkere geurtje” weet je wel haha!

 • Reply
  Tedje
  9 mei 2012 at 09:45

  Ik ben ook druk bezig met het opmaken van producten zodat ik weer nieuwe mag kopen!!!!

 • Reply
  Myrthe
  9 mei 2012 at 09:51

  Ik heb ook nog zoveel producten liggen die ik nauwelijks gebruik, maar eigenlijk zou dat wel moeten..

 • Reply
  shimmer-pie
  9 mei 2012 at 09:53

  Jaaa ik heb ook super veel producten!!
  Ik moet ook alles eens op gaan maken!

 • Reply
  wendy
  9 mei 2012 at 09:55

  Heeeel herkenbaar.. Van ieder soort product heb ik gemiddeld 3 producten open staan en maakt ik gerust nog een nieuwe open. Ik doe met je mee!

 • Reply
  Yasmina
  9 mei 2012 at 09:56

  Hee haha leuk artikel!

  Ik vroeg me eigenlijk af he… is het serums of sera’s want het is toch museum musea’s ?

  hihi,

 • Reply
  Joyce
  9 mei 2012 at 09:57

  Wat een goed idee, hier staan ook nog restje waarvan ik het vaak zonde vind om het op te maken. Maar ik gebruikt het anders toch nooit dus opmaken maar!

 • Reply
  Esther -Blosh Time
  9 mei 2012 at 10:05

  oef ik heb drie verhuizingen in een jaar al die rotzooi meegesleept terwijl ik sommige dingen al ruim een jaar niet gebruikt had.. Tijdje terug puilde het toch echt te erg uit en ben ik gewoon dingen gaan weggooien ook al waren ze nog half vol. Ik gebruikte ze meestal niet omdat het geen fijne producten waren dus ja dan kan ik het wel laten staan tot ik ze wel ga gebruiken, maar dat gebeurt toch niet ;-)

 • Reply
  Lotte
  9 mei 2012 at 10:06

  Ik heb ook echt te veel spullen op voorraad staan. Die zijn dan nog wel dicht en vol, maar soms gooi ik een product dat ik al een tijdje gebruik weg omdat ik zo graag iets nieuws wil openmaken. Ook niet echt economisch;)

 • Reply
  Joyce
  9 mei 2012 at 10:16

  Ja mee eens! Misschien juist die spullen meenemen als je gaat logeren ofzo. Ik heb ook een aantal producten bij mijn vriendje staan. die ik zelf thuis amper gebruik. Zo gaan ze toch een keer op!

 • Reply
  Nicky
  9 mei 2012 at 10:18

  Ooh, dit werkt best inspirerend! Ik ga ook eindelijk eens wat producten opmaken, zit nu al met 10 Bodybutters die nog onaangeraakt zijn … Oeps!

 • Reply
  Sandra
  9 mei 2012 at 10:36

  Moet ik ook écht doen, heb ik tenminste ook weer ruimte :P En het is gewoon zonde natuurlijk.

 • Reply
  Roos
  9 mei 2012 at 10:52

  Herkenbaar, ik maak de laatste tijd ook eerst wat op voordat ik iets nieuws koop wat ik al heb, geeft je echt een goed gevoel!

 • Reply
  Miranda
  9 mei 2012 at 10:58

  Oh dit is zo herkenbaar. Ik ben nu ook producten aan het opmaken.

 • Reply
  Kim
  9 mei 2012 at 11:32

  Heel herkenbaar, daar ben ik ook mee bezig. Ik zet de mijne op de plank buiten het kastje en mag die alleen gebruiken tot ze op zijn. Dat is het enige wat helpt. Ik had laatst nog maar 1 set shampoo en conditioner over, toen mocht ik wel een nieuwe scoren in de actie :)

 • Reply
  Nienke
  9 mei 2012 at 12:04

  Ja, dat heb ik ook wel.. =) Vaak ben ik op zoek naar iets anders en dan vind ik iets terug en denk ik ‘oh ja, dat had ik ook nog..’. =)

 • Reply
  Amy
  9 mei 2012 at 12:50

  Oh ja ik herken het wel hoor! Heb genoeg spullen staan waar echt nog maar een klein beetje inzit.

 • Reply
  Mariska
  9 mei 2012 at 13:05

  Ja ik heb wat flesjes met spul om mijn haar te kunnen stylen.. alleen neem ik daar nooit de tijd voor dus die troep slingert maar bij mij in de rondte haha

 • Reply
  Bibi
  9 mei 2012 at 13:10

  Ik ken het.. Ik heb laatst een dure nieuwe gezichtreinigers gekocht.. terwijl ik gewoon nog 1 half volle fles met reiningsmelk heb liggen van de bodyshop… haha

 • Reply
  Marielle
  9 mei 2012 at 15:37

  Herkenbaar! Haha. Heb vooral veel haarproducten die ik nooit gebruik.. En bergen met bodybutters en lotions! Elke probeer ik iets een paar keer en dan verdwijnt het vervolgens in de kast! En dat terwijl het allemaal prima producten zijn.. Zonde! Misschien wel leuk voor wat reviews op mijn site. Ja, goed idee haha! :)

 • Reply
  Shelley
  9 mei 2012 at 15:47

  Leuk artikel! :) Ik houd echt van dit soort artikeltjes, gewoon omdat het zo herkenbaar is, haha! Dusja ik heb precies hetzelfde, ik heb nu bijvoorbeeld ook 3 poeders liggen die allemaal bijna op zijn, dus dat ik eigenlijk ook zonde..

 • Reply
  charile
  9 mei 2012 at 16:13

  Wat een leuk artikel! Lijken me fijne producten :)

 • Reply
  debby
  9 mei 2012 at 16:17

  Wat een leuk artikelel! ben hier momenteel zelf ook druk mee bezit. Shampoo, bodylotion, parfums aan het opmaken. Ik beloof mezelf iedere keer geen make up meer te kopen, maar dit vind ik toch wel lastig….

 • Reply
  Awkward Chicks Etcetera
  9 mei 2012 at 16:30

  Vooral met verzorgingsproducten inderdaad! Wij kopen ze altijd in de uitverkoop, maar we maken het eigenlijk helemaal niet op. Misschien voor ons ook handig om zo’n 10 pan producten iets te doen

 • Reply
  Zazie
  9 mei 2012 at 16:38

  Ik ben de laatste tijd geobserdeerd door producten opmaken, omdat hier zoveel ligt rond te slingeren dat ik er gek van word… Vanaf nu mag ik pas iets opnieuw kopen als het op is, dat helpt enorm!

 • Reply
  Lotte
  9 mei 2012 at 17:52

  Ik heb niet veel producten aangezien ik eigenlijk altijd pas producten koop wanneer andere opzijn, behalve met haarproducten daar koop ik met acties altijd een back-up.. en nu het probleem; ik gebruik het niet meer! Zonde!

 • Reply
  gerrianne
  9 mei 2012 at 18:04

  Een herkenbaar verhaal.. Af en toe heb ik van die periode’s, maar vaak maak ik producten ook vaak op! Zoals maskertjes, nacht/dag crème.. Reinigingslotion koop ik toch vaak & stapelen zich zo op, haha! En dan de haarproduccten die ik koop & uiteindelijk niet gebruik.. Zonde! Ik ga er ook eens op letten :)

 • Reply
  Jana
  9 mei 2012 at 20:14

  Erg herkenbaar! :D x

 • Reply
  Sophie
  9 mei 2012 at 20:16

  Haha, heel herkenbaar! Ik moet ook wat gezichtspoeders gaan opmaken.. Begint nu een beetje veel te worden allemaal. :)

 • Reply
  Beautyblogs
  10 mei 2012 at 15:52

  Haha ik ken het. Heb pas alle half lege make up en bodylotions etc. die ik toch nooit meer gebruik weggegooit !

 • Laat een reactie achter