Zoek
Sluit dit zoekvak.

OPI Glitter Off Peelable Base Coat

 photo Peel_zps4a30a6a9.png

Hier was ik echt ontzettend benieuwd naar toen ik het bij andere bloggers in een sneak peak voorbij zag komen. Glitter nagellak, you know it all! Het is echt een verschrikkelijk klusje om dat er af te halen. Maar OPI heef iets nieuws – nou ja, voor OPI is het nieuw – een base coat die je er zo weer af kan halen met behulp van een b0kkepootje zodat je niet eeuwen hoeft te boenen op je glitterende nagels, ideaal!

 photo Peel1_zps43120112.png

Oke, Essence heeft ook een tijdje zo een zelfde soort base coat gehad maar daar waren de mensen niet echt tevreden over. Automatisch leg ik de lat voor OPI hoog, omdat ik gewoon gewend ben dat hun goede kwalitatieve producten afleveren. Ook de OPI vertegenwoordigster vertelde mij dat de 2 weken had gedaan met haar manicure, wauw! Ik moest dit echt testen! De reden dat ik nooit glitterlak draag is omdat ik het echt een rot klusje vind het te verwijderen.

 photo Peel2_zps233de4d2.png

Hoe werkt de base coat, nou heel makkelijk! Je brengt een laagje base coat aan op je schone nagels en wacht tot het helemaal gedroogd is. Dit kan je zien wanneer de lak niet meer wit is maar transparant. Dan kan de lak er overheen en drogen maar. Ben je je manicure zat? Gebruik dan een bokkenpootje of een lange nagel om iets tegen de lak vanaf de zijkant de drukken en de haalt het er zo zonder enig probleem vanaf.

 photo Peel3_zpsd8fb974b.png

Dat gaan we testen! Ik bracht één laagje base coat aan op mijn nagels. Dit is een wittige laag. Naarmate het droogt wordt de lak doorzichtig.

 photo Peel7_zps60d78647.png

Hier is de lak half droog. Alleen het drogen duurt wel 10 minuten, dus breng het echt maar dun aan. Ga trouwens niet lakken als er nog plekjes wit zijn, dit trekt met de lak op niet weer weg en blijf je dus een vlek zien.

 photo Peel5_zps84f7fcd0.png

Base coat was droog, tijd voor een kleurtje! Dit is Essie On A Silver Platter, echt een drama lakje om eraf te halen. Ik breng deze manicure aan het eind van de middag aan.

 photo Peel4_zpsfc157d38.png

De volgende ochtend, een avondje werken, banden soppen, slapen en douchen verder. Helaas bijna handen hebben nog maar 2 gelakte nagels over. Maar waar ging het mis? Mijn eerste nagel was ik al naar een paar minuten kwijt met het schoenen aandoen. De tweede nagels begaf het met geld terug geven aan een klant door een briefje uit de kassa te pakken. Maar soppen en schoonmaken ging prima, terwijl ik dacht door het sop en water dat ik daar wel nagellak door ging verliezen. Slapen ook geen enkel probleem, alles zat er de volgende ochtend nog hetzelfde op. Maar dan, de grote boosdoener, het douchen! Door het wassen en masseren van shampoo en conditioner in je haar gaat het fout, daardoor lieten veel nagels los, balen!

 photo Peel6_zps1e9a14e1.png

Hoe de OPI vertegenwoordigster het twee weken heeft volgehouden weet ik niet. Maar met de alledaagse klusjes blijft het niet langer dan een dagje zitten. Wel is het echt ideaal voor een feestje of voor een korte periode. Maar wil je langer van je nagels genieten dan kan ik je hem niet aanraden, tenzij je niet zo vaak onder de douche staat.

 photo Peel8_zps5d61f659.png

Het verwijderen gingen echt super easy! Met mijn lage nagels oefende ik wat druk aan de zijkant van de lak op en het liet zo los en kon het er daarna zo vanaf trekken.

 photo Peel9_zpsbf64d92d.png

Waar ik wel benieuwd naar was, was of het je nagels beschadigde. Nee, gelukkig totaal niet! Ze zien er nog even mooi uit voor het gebruik van de base coat, dat vind ik wel een groot voordeel.

 photo Peel10_zpsb52570d1.png

Ik vind het een super handig product maar ik had alleen gehoopt dat het wat langer zou blijven zitten. Voor een avondje is het super makkelijk en handig maar als je langer dan een dag van je nagellak wilt genieten is dit voor mij geen optie. Ook is het lange wachten tot de base coat eindelijk droog is ook niet geweldig. Maar het verwijderen gaat echt super makkelijk! De OPI Glitter Off Peelable Base Coat is te koop bij onder andere de Douglas voor € 14,95.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

  1. Het is gewoon zo’n dubbel product: je nagellak blijft er totaal niet langer door zitten, maar het is er wel weer makkelijker af. Dat je nagels niet beschadigd zijn is wel heel positief, dat heb je namelijk wel als je glitterlak zonder zo’n basecoat eraf trekt (ervaring ja, haha). Inderdaad misschien wel leuk voor een feestje, al wil je dan ook niet opeens met twee kale nagels lopen :P

  2. Wauw, ik ben hier echt benieuwd naar! Ik hou van glitters maar ik draag het weinig op mijn nagels omdat het echt hell is om eraf te halen. Ik ga dit wel proberen!
    Misschien met een andere topcoat dat het wel langer blijft zitten?

  3. hmm niet echt iets voor mij. ik heb niet zo heel veel moeite om glitternagellak eraf te krijgen. en zonder die base coat blijft het echt veel langer zitten”:P

  4. Ik denk dat een topcoat er niets mee te maken heeft. In dit geval gaat het om de onderste laag die vlug los laat. Ik heb nu bijna een week Striplac op. Peel-off-gellak in dit geval. Dus ook prima voor glitterlak, dat kun je eroverheen lakken. En later er weer af peelen. Alleen blijft Striplac wel weer érg lang goed zitten, haha!

  5. Meid, wat heb je toch een prachtige nagels! Hmm, balen dat er van drie vingers de nagellak al heel snel afligt. Voor een avondje stappen, etc. lijkt het me ideaal. Geen gestunt met watjes, remover en glitters. Want, dat is een crime om eraf te halen. Verder zou ik dit product niet gaan gebruiken.

  6. Het effect is echt super. Want dan hoef ik niet meer met aluminium folie te rommelen. Wel jammer dat het zo waanzinnig snel eraf gaat. Maar ik denk dat ik wel vaker glitter nagellak zou dragen als ik deze had….

  7. Dit is echt zo ideaal! Voor mij hoeft het er niet lang op te zitten want na een paar dagen heb ik toch al een andere lak op.

  8. Jammer dat de nagellak zo snel loslaat, dit product leek me super handig. Ik draag bijna nooit glitternagellak omdat het zo irritant is om te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *