Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opening IKEA Zwolle

 photo IKEA Zwolle Opening25_zpshi2isntu.png

Jaren heb ik er op gewacht, dat de IKEA eens een keer naar Zwolle zou komen. En vandaag is het eindelijk zo ver, de deuren van IKEA Zwolle zijn geopend voor het grote publiek. Natuurlijk kon ik het niet laten om één van de eersten het prachtige filiaal te bezoeken. Ik laat jullie in een vogelvlucht de prachtige nieuwe IKEA in Zwolle zien! En ik denk dat ik hier heel wat keren per jaar een bezoekje aan ga brengen!

 photo IKEA Zwolle Opening1_zps0irrema1.png

 photo IKEA Zwolle Opening_zpszqqofutl.png

De dag begon al vroeg, want we moesten er rond 7 uur / half 8 zijn voor een welkomsontbijtje met natuurlijk een speech over het nieuwe filiaal voor verschillende personen. Vaak haak ik na een kwartier al af maar dit was heel leuk gedaan en werd veel versteld. Zo heeft het filiaal een oppervlakte van 30.000 m², 1.000 parkeerplaatsen, een vierkante vorm en is het het duurzaamste filiaal van Nederland! Ook is er een pilot met de showroom en accessoires op één verdieping en met het eten. Je betaald eerst voor het eten en daarna mag je het zelf opscheppen! Ik ben benieuwd!

 photo IKEA Zwolle Opening2_zpsaqmng3o3.png

 photo IKEA Zwolle Opening5_zpsx1shs6mh.png

 photo IKEA Zwolle Opening3_zpsjnsbcfou.png

 photo IKEA Zwolle Opening7_zpsoz8atl5z.png

 photo IKEA Zwolle Opening26_zpsdypzfjbx.png

 photo IKEA Zwolle Opening11_zpszxilmwkt.png

 photo IKEA Zwolle Opening10_zpsmppruyow.png

 photo IKEA Zwolle Opening9_zpsynrrxzff.png

 photo IKEA Zwolle Opening8_zpszq4forq8.png

 photo IKEA Zwolle Opening6_zps5nlfpkg2.png

 photo IKEA Zwolle Opening12_zpsesazeywd.png

 photo IKEA Zwolle Opening13_zpsm9p2qibp.png

Ik ben er natuurlijk al een keertje geweest om te kijken achter de schermen toen het nog niet af was, maar nu is het helemaal af. Super gaaf en tof om te zien! Het showroom gedeelte schijnt kleiner te zijn dan in andere filialen, maar eigenlijk heb ik dat gevoel helemaal niet. Wat me opvalt is dat deze showroom heel hip en strak is ingedeeld, precies waar ik zelf van hou. Ik krijg bijna kriebels om weer allemaal nieuwe meubels uit te zoeken voor het huis!

 photo IKEA Zwolle Opening27_zpsfgfmhxmd.png

 photo IKEA Zwolle Opening14_zpsoe2krx6n.png

Na de showroom kan je er voor kiezen een hapje of een drankje te doen in het restaurant of een karretje te pakken en meteen door te gaan naar de accessoires. Helaas heb ik het restaurant er niet helemaal goed op kunnen krijgen vanwege het afhalen van de tafels en de opstelling van de opening. Maar het is een totaal ander restaurant dan we gewend zijn met dus zelfbediening! In het restaurant is plek voor 350 gasten en je hebt prachtig uitzicht op de A28 en het van der Valk hotel.

 photo IKEA Zwolle Opening15_zpsqcvhw8up.png

 photo IKEA Zwolle Opening29_zpslsmahtxj.png

 photo IKEA Zwolle Opening16_zpskko9ijhb.png

 photo IKEA Zwolle Opening17_zpscgku1wzp.png

 photo IKEA Zwolle Opening18_zps7n8wnvdr.png

 photo IKEA Zwolle Opening28_zpstb4a0hio.png

 photo IKEA Zwolle Opening19_zpsen8rea3c.png

 photo IKEA Zwolle Opening21_zps2umfszov.png

 photo IKEA Zwolle Opening30_zpsuefpkqby.png

 photo IKEA Zwolle Opening20_zpsxshqe6fq.png

 photo IKEA Zwolle Opening22_zpsqaesrivf.png

 photo IKEA Zwolle Opening31_zpsobp8zlid.png

 photo IKEA Zwolle Opening23_zpsqamatkss.png

Het shopgedeelte, genoeg leuke dingen die ik heb gezien die ik ook wel heel erg graag wil hebben! Ons huis is hier en daar nog wat kaal, dus ik kan niet wachten mijn auto vol te laden met leuke en nieuwe dingen voor in huis. Wat is het toch leuk om op jezelf te wonen en allemaal nieuwe dingen te kunnen kopen!

 photo IKEA Zwolle Opening25_zpshi2isntu.png

Grappig was aan de speech dat naar voren kwam dat de Zwollenaren heel nuchter waren en denken, ach we komen over een paar weken wel omdat het de eerste dagen veel te druk was. En inderdaad, dat dachten we allemaal. Een kwartier voor de opening stond en een handje vol mensen te wachten voor de dranghekken, totaal niet verwacht! We moesten er stiekem wel een beetje om lachen!

 photo IKEA Zwolle Opening24_zpsoyxdk6yv.png

Maar goed, vanaf nu is Zwolle een prachtige IKEA rijker en ik ga van de week zeker terug om het één en ander te kopen zoals accessoires, kasten en meer, leuk!

Openingstijden IKEA Zwolle

Maandag tot en met zaterdag: 10 uur tot en met 21 uur.

Op zondag zijn ze niet iedere dag open, voor de speciale openingstijden kun je kijken op de website van IKEA! Gaan jullie ook een bezoekje brengen aan de IKEA Zwolle?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

 1. Hahaha had wel echt veel meer mensen en files enz verwacht! Maar ik wacht zelf ook nog wel.

  hmm dat restaurant concept is wel apart. Ben benieuwd hoe het werkt en of mensen stiekem extra porties of zo gaan stapelen en hoe je dan weet wat een normale en grote portie is. Controleert iemand op het eind wat je neemt?

 2. Wat leuk om te zien! Grappig ook dat er zo weinig mensen eigenlijk waren. Zo zou ik ook vaak denken bij zulk soort dingen. Ookal had ik toch graag willen kijken. Ikea is één van mijn favoriete winkels. Leuk dat je zo veel foto’s hebt toegevoegd en dat je zo snel het artikel geschreven hebt.

 3. Wat een mooie winkel zeg! Ik word altijd zo blij van de Ikea. Dit is wel even iets anders dan een opening van Primark. Daar staan de rijen meters dik haha.

 4. Ik heb hier een Ikea op een half uur rijden dus dat valt nog wel mee. Echt THE place to be voor arme decoliefhebbers zoals ik, lol.

 5. Wel fijn dat er eindelijk eentje in de buurt is gekomen. Ik ga er zeker wel even een keertje naar toe, m’n nieuwe kast uitzoeken. xxx Lucinda

 6. Ik ben er tussen de middag even geweest. Qua drukte was het minder druk dan op een gemiddelde avond in Ikea Groningen (en daar kom ik wekelijks in verband met verhuizing)

  De food corner heb ik overgeslagen want die was echt extreem druk.

  Verder een prachtige hippe winkel, ik heb het idee dat er veel meer ingerichte ‘huisjes’ en kamers zijn dan elders. Ik kom gauw nog eens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *