Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Op vakantie naar Amerika? Denk aan deze 4 zaken

Veel mensen dromen van een vakantie naar Amerika. Gaat deze droom voor jou binnenkort in vervulling? Dan wil je ongetwijfeld goed voorbereid aan je reis beginnen. Als je nog niet eerder in Amerika geweest bent, weet je waarschijnlijk niet waar je rekening mee moet houden. Daarom helpen wij je een handje. In deze tekst hebben we 4 zaken op een rijtje gezet om aan te denken als je op vakantie gaat naar Amerika.

Paspoort

Eén van de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor een vakantie in Amerika is een paspoort. Zonder dit reisdocument kom je dit land namelijk niet in. Je paspoort moet bovendien geldig zijn tijdens je hele verblijf in Amerika. Controleer daarom ruim voor vertrek hoelang je paspoort geldig is. Verloopt hij voor of tijdens je vakantie? Vraag dan een nieuwe aan, zodat je ‘gewoon’ op vakantie kunt naar Amerika.

ESTA

Wie denkt dat een paspoort voldoende is om Amerika binnen te komen, heeft het mis. Je moet namelijk ook toestemming hebben van de autoriteiten in dit land. Daarom moet je een ESTA aanvragen. Hiermee mag je maximaal 90 dagen rondreizen in Amerika. Je moet uiterlijk 72 uur voor vertrek een ESTA aanvragen, maar wij raden je aan om dit al wat eerder te regelen. Het aanvraagproces neemt namelijk aardig wat tijd in beslag.

Als je van plan bent langer dan 90 dagen in Amerika te verblijven, heb je een visum nodig. Een B1- (zaken) of B2-visum (toeristische activiteiten) kost vaak veel meer tijd dan het aanvragen van een ESTA. Regel dit daarom ruim voor vertrek, zodat je zeker weet dat je op de gewenste datum af kunt reizen naar Amerika.

Geld

Het is je vast wel bekend dat ze in Amerika met dollars betalen in plaats van euro’s. Voor vertrek is het handig om alvast wat van dit geld op zak te hebben. Je hoeft dan op de luchthaven niet eerst op zoek naar een pinautomaat. Wil je euro’s voor buitenlands geld wisselen? Bezoek dan een wisselkantoor in de buurt. Op de luchthaven vind je weliswaar ook wisselkantoren, maar het is financieel gezien niet interessant om hier geld te wisselen. De wisselkoers is er namelijk niet gunstig, waardoor je minder dollars voor je euro’s krijgt.

Bij terugkomst uit de Verenigde Staten kun je op dezelfde manier je overgebleven dollars inwisselen. Wissel je buitenlandse geld bij voorkeur ook buiten de luchthaven. Wisselkantoren op het vliegveld betalen namelijk veel minder euro’s voor iedere dollar die je inwisselt.

Creditcard

Een creditcard is onmisbaar als je op vakantie gaat naar Amerika. In dit land worden veel zaken namelijk met deze ‘speciale’ bankpas betaald. Soms kun je er zelfs niet zonder, bijvoorbeeld als je een auto wilt huren. Heb je nog geen creditcard? Vraag er dan eentje aan voordat je vertrekt. Daarnaast is het verstandig om je bankpas op ‘wereld’ te zetten als je naar Amerika gaat. De meeste betaalpassen staan standaard op ‘Europa’. Als je dit niet verandert, kun je hier in Amerika niet mee betalen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *