Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Op vakantie met de auto: mijn ervaringen

Dit jaar wilden mijn vriend en ik eens iets heel anders. Normaal gaan wij altijd met het vliegtuig op vakantie, om vervolgens urenlang op het strand te liggen en zo weinig mogelijk te doen. Na een paar jaar hetzelfde was het nu toch tijd om daar verandering in te brengen! We besloten om met de auto naar Spanje te vertrekken, een rit die ons in totaal zo’n 15 uur ging kosten. Omdat we dit nog nooit eerder hadden gedaan, was ik best nerveus. Om jullie die stress te besparen, vertel ik in deze blogpost hoe het allemaal is verlopen. Hopelijk doen jullie zo wat inspiratie op voor je eigen vakantie!

Bron afbeelding: Shutterstock

De voorbereiding

Juist omdat we nog nooit eerder met de auto op vakantie zijn geweest, vond ik het extra belangrijk om me goed voor te bereiden. Ik heb bijvoorbeeld voor het eerst een checklist gemaakt, die we de dag voor vertrek helemaal zijn nagelopen. Zo wist ik zeker dat we in ieder geval beiden een paspoort, rijbewijs, en onze verzekeringspapieren bij ons hadden. Ook hebben we de route helemaal uitgestippeld, zowel op onze telefoon als op een papieren kaart. Wij rijden in een hybride auto, dusvoor ons was het bijvoorbeeld extra belangrijk dat er langs de weg voldoende oplaadpunten te vinden waren.

Veilig rijden

Daarnaast wilden we zeker weten dat we de reis veilig konden maken. Mijn vriend en ik hebben allebei al jaren ons rijbewijs, dus we zijn zeker niet bang om te rijden. Dit was echter wel de eerste keer dat we zo lang achter het stuur zouden zitten. We hadden als extra voorzorgsmaatregel met elkaar afgesproken om vaak pauze te nemen, zodat we alert bleven tijdens het rijden. Gelukkig was het weer tijdens onze reis goed, dus we hebben altijd goed zicht op de weg kunnen houden.

Onderweg alvast genieten

Toen we alle praktische zaken geregeld hadden, was het tijd voor de voorpret. We hebben besloten om, naast alle kleine pauzes, ook twee keer een wat grotere pauze te nemen bij locaties die ons interessant leken. Dat was een goed idee, en zo hebben we onderweg ook heerlijk kunnen eten.

Wat vond ik er van?

Ik was vooral voor het begin van de reis heel nerveus. Zodra we nu eenmaal in onze vertrouwde Skoda instapten, wist ik eigenlijk wel dat het goed zou komen! Ik ben tijdens de reis gelukkig niet misselijk geworden, en heb heerlijk met de radio kunnen meezingen. Ook de stops die we onderweg maakten waren stuk voor stuk leuk, en soms hoognodig! De reis was namelijk wel een hele onderneming, ook met alle voorbereidingen die wij hadden getroffen waren de 15 uur in de auto wel een lange zit. Als we nog een keer op pad gaan, denk ik dat we op de helft van de reis een nachtje in een hotel bij boeken. Toch heb ik er geen spijt van: ik kan iedereen een autovakantie aanraden!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Wij gaan al jaren op vakantie met de auto en we vinden het heerlijk! Zo heb je altijd je eigen vervoer bij je; een auto huren is tegenwoordig ook behoorlijk kostbaar. We gaan altijd (op een jaar na) onderweg overnachten. Dat boeken we van tevoren, Want 15 uur rijden is erg veel op 1 dag, en toen we dat ooit eens deden naar Italie werd onze dochter (toen 4 jaar) helemaal gek. Het rijdt veel relaxter, we hebben geen haast, en het is tenslotte vakantie. De eerste dag rijden we de meeste km’s; dat is echt een reisdag. En de 2e dag hoeven we dan nog maar 5 a 6 uurtjes te rijden, waardoor je niet heel vroeg op hoeft. Mijn man en ik wisselen elkaar af met rijden; ik begin meestal en als ik er klaar mee ben neemt hij het stuur over. We zijn inmiddels al naar Frankrijk, Italie, Kroatië en Spanje gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *