Search
Close this search box.

Op persreis met IKEA: sneak peak nieuwe collecties

 photo Ikea Zweden6_zpsdubihndc.png

Het is alweer een dikke week geleden dat ik met IKEA naar Zweden vloog voor mijn eerste persreis. Ik was stiekem enorm zenuwachtig maar had er ook ontzettend veel zin in. IKEA, een merk waar ik en jullie gek op zijn. Leuke producten voor een fijne prijs, daar houden wij van toch? Ik bedacht me dan ook geen moment en een paar dagen later zat ik in het vliegtuig. Ik neem jullie mee naar de IKEA wereld en laat jullie veel nieuws zien.

 photo Ikea Zweden_zpse1rpbbdr.png

Rond een uur of één kwamen we aan in Älmhult, het IKEA imperium waar al het denkbare van IKEA zit. Kantoren, concept stores en de grootste fotostudio van Europa die van IKEA is. Met een snelle lunch van de nieuwe vegetarische gehaktballetjes vulden wij onze magen. De vegetarische gehaktballetjes zijn als het goed is vanaf nu te koop. Iedereen vond ze erg lekker, ik zelf persoonlijk wat minder, ik vond het meer groenteballetjes. Maar ieder zijn smaak natuurlijk.

 photo Ikea Zweden18_zpslthr4qwr.png

 photo Ikea Zweden3_zpsuujgdfk5.png

En dan hebben ze iets super leuks! Na de zomer gaan ze frozen yoghurt verkopen, super lekker (waarom na de zomer weet ik ook niet, ik wil dit nu!).

 photo Ikea Zweden1_zpshzyjaqor.png

 photo Ikea Zweden2_zpsohqunpgx.png

Ook zijn er een aantal nieuwe snacks, zoals bruine bonen chips die echt super lekker was, maar ook gedroogd fruit snoep. En chips van vergeten groente, ook erg lekker!

 photo Ikea Zweden8_zpsrjinzuwt.png

 photo Ikea Zweden9_zps82k5kyyx.png

Maar ook de IKEA frisdranken worden aangepakt. De bekers krijgen een nieuwe look en ze hebben heerlijke smaken zoals peer, citroen, druif en natuurlijk bruisend water. Die met peer en citroen waren mijn favoriet, heel erg lekker!

 photo Ikea Zweden6_zpsdubihndc.png

 photo Ikea Zweden7_zpsquzqlrtn.png

 photo Ikea Zweden4_zpsmy68fxgv.png

Na een hapje en drankje is het natuurlijk tijd voor dé presentatie. We waren door IKEA uitgenodigd voor de DDD, ook wel Democratic Design Days genoemd. Hier vertelt IKEA aan alle internationale pers (er waren maar liefst 41 verschillende landen aanwezig) hun nieuwtjes en laat de visie achter het bedrijf zien. De presentatie duurde denk ik 1,5 uur en er kwamen ontzettend gave dingen voorbij.

Vooral op het gebied van externe designers, food en bijzondere technologie lag de focus.

 photo Ikea Zweden5_zpsv7vqscvw.png

 photo Ikea Zweden10_zpskruwfwjn.png

 photo Ikea Zweden11_zpskquktara.png

Na de presentatie vervolgde we onze reis naar het IKEA imperium. Hier stonden alle exclusieve desginers met hun producten voor 2016 en 2017. Heel leuk om alle prototypes te zien!

 photo Ikea Zweden12_zpssk3dq0kr.png

Een wel heel bijzondere stoel gemaakt van losse kussens.

 photo Ikea Zweden16_zpswdanguzt.png

 photo Ikea Zweden15_zpsjsms46mw.png

 photo Ikea Zweden44_zpsbyausxtt.png

 photo Ikea Zweden14_zpsfnnefijx.png

 photo Ikea Zweden45_zps7ukivqlj.png

Ik vond deze collectie tof, het heeft wel iets weg van Marc Jacobs.

 photo Ikea Zweden17_zpsfzfn3dtj.png

 photo Ikea Zweden42_zpsyetx2ku3.png

 photo Ikea Zweden43_zpscgpl9kva.png

Desginers halen overal hun inspiratie vandaan en dat zie je duidelijk terug. Het zijn geen typische IKEA producten en dat vind ik leuk. Niet alles spreekt me aan, maar toch denk ik dat het goed zal lopen.

 photo Ikea Zweden19_zps662ler7t.png

Na de bijzondere collecties te hebben gezien van de desginers gaan we weer terug naar de soort van ‘concept store’. Hier staan alle nieuwe meubelen en collecties al in de showroom gepresenteerd. Net zoals het er uit ziet in een echte IKEA store. Erg leuk om te zien. Zijn jullie klaar voor veel nieuws?

 photo Ikea Zweden33_zpstttsewec.png

Onder andere deze bakmix voor wafels?

 photo Ikea Zweden20_zpsi5hk6kzd.png

 photo Ikea Zweden21_zpswk4l56on.png

 photo Ikea Zweden26_zpsmhesyaml.png

 photo Ikea Zweden52_zpsuz4ijsvv.png

 photo Ikea Zweden28_zpsy2hzs2yp.png

Deze bakjes zijn echt fantastisch!

 photo Ikea Zweden51_zpsq76igers.png

Veel voor in de tuin!

 photo Ikea Zweden31_zpsvnfoujxa.png

 photo Ikea Zweden47_zpsecbyyepl.png

 photo Ikea Zweden22_zpsy2tnadnr.png

De IKEA Sinnerlig collectie, geweldig! Eind dit jaar in de winkels!

 photo Ikea Zweden23_zpsv40gmu5b.png

 photo Ikea Zweden46_zpskfaj51xq.png

 photo Ikea Zweden24_zpsfpajzlnr.png

Ook deze nieuwe prints vind ik echt geweldig! Geen idee wanneer ze komen, maar ik kan niet wachten op de kussensloopjes.

 photo Ikea Zweden48_zpsmgrfcoyt.png

 photo Ikea Zweden25_zpsya3d6bj4.png

 photo Ikea Zweden49_zpsafp5bsht.png

 photo Ikea Zweden30_zps3hc8xrje.png

 photo Ikea Zweden29_zpsl8jghu4h.png

 photo Ikea Zweden37_zpspb0a5lkl.png

 photo Ikea Zweden36_zpssmxsgbt2.png

 photo Ikea Zweden38_zpsgwprganc.png

Vooral op het gebied van keukens is er veel nieuws. Ik vind de keukens echt prachtig.

 photo Ikea Zweden40_zpsvmupjrvu.png

 photo Ikea Zweden50_zpsun3p6zk7.png

Ook het servies is onder handen genomen. Zo is de vorm en kwaliteit van de nieuwe collectie verbeterd. De vorm is ideaal om van te eten bijvoorbeeld op de bank. Ook heeft het servies een hoogwaardige kwaliteit zodat het niet lelijk wordt met bijvoorbeeld snijden op de borden.

 photo Ikea Zweden32_zpst4ewugf2.png

 photo Ikea Zweden53_zpslpd8cerx.png

 photo Ikea Zweden34_zpsf8xkmbzi.png

Knuffels gemaakt van tekeningen van kinderen, super leuk! Binnenkort ook te koop.

 photo Ikea Zweden35_zpsahlmdtkj.png

 photo Ikea Zweden41_zpsoeuqxxqg.png

 photo Ikea Zweden54_zpsbo8owjay.png

Helaas mochten we niet overal in de showrooms kijken, maar er komen echt fantastische dingen aan. Tafels die je helemaal zelf kan samenstellen, prachtige meubels. Ik heb een aantal lampen gezien waar ik heel enthousiast van werd en nog veel meer!

 photo Ikea Zweden39_zps1fa7bv68.png

Het snelle reisje naar Zweden heeft me veel inspiratie gegeven en kwam met een voldaan gevoel thuis. Ik heb ontzettend veel mooie dingen gezien en er komt nog veel meer moois aan. Binnenkort zal ik een artikel maken met de nieuwe collecties en daarbij wat meer informatie. Ik heb echt genoten van mijn twee korte dagen Zweden vol met IKEA. Zien jullie al dingen waarvan je denkt, die moet ik hebben?!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

 1. Ah ik krijg hier echt helemaal zin van om mijn kamer te veranderen! Ik wil ook nu frozen yoghurt, zó lekker, leuk dat IKEA dat gaat verkopen!
  Liefs, Iris

 2. Super tof dat je daar heen mocht zeg en er ook heen werd gevlogen. En die stoel met al die losse kussens… ja hoor, kom maar op, dat ziet er veel te comfortabel uit! xxx Lucinda

 3. Je eerste persreis, wat gaaaf! Heb je eigenlijk ook nog wat van Zweden zelf gezien? En jeetje, wat komt er een boel nieuws aan! Heel erg mooi allemaal, leuk om te zien!

  1. Nee eigenlijk vrij weinig, even vanuit de trein, maar dat waren meer bomen. Ooit wil ik nog een keer terug, het lijkt me een fantastisch land om te zien!

 4. Zo tof allemaal, ik ben echt een grote IKEA fan! Ben er vorige week nog geweest om dingen voor in huis te kopen. Leuk dat ze Frozen Yoghurt gaan verkopen, is weer een tripje naar de IKEA waard ;-)

 5. Wauw wat zie ik veel moois op je foto’s, wat ontzettend leuk dat je ons meeneemt op de stralende reis! Echt geweldig om de foto’s te zien en je verslag ervan te kunnen lezen

 6. Dit is niet goed voor de portemonnee, ik heb al genoeg onwijs toffe dingen gezien! Wat is IKEA toch een leuke winkel, ik kom echt nooit met lege handen naar buiten :) Heel erg tof dat je op persreis naar Zweden mocht naar het hart van IKEA, ik zal er wel dagen rond kunnen lopen <3

 7. Wauwie!! Wat komen er veel mooie en leuke spulletjes in de nieuwe collecties. Ik ben ook wel benieuwd naar die Frozen Yoghurt

 8. Mijn vriend vroeg of dit een artikel was van De Speld toen ik zei dat Ikea met frozen yoghurt komt NA de zomer, hahaha.

 9. Het tafelkleed en de servetten met grid patroon! En het vloerkleed onder de eettafel in de eerste foto die je postte met een keuken. Ik ben érg benieuwd wat er allemaal bij gaat komen!

  Een persreis naar IKEA in zweden, wat had ik dáár graag bij geweest zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *