Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oogschaduw Pressen – Oogschaduw repareren

Oogschaduw Repareren Pressen

Plof hoor ik ineens onder de brievenbus vandaan komen. Ik denk meteen yes, mijn pakketje is er. Maar daarna besef ik me ineens, er zit allemaal oogschaduw in. En bedenk me, dat het nu ook wel eens kapot kan zijn. Dus heel voorzichtig maak ik het pakketje open en zie daar zit prachtige palette, maar als ik hem open maak zie ik allemaal losse poeder, ja hoor oogschaduw gebroken :(

Oogschaduw Repareren Pressen

Ik half in paniek, wat nu? Ik had wel eens gelezen dat je ze kon maken maar hoe..? Uiteindelijk lijkt het heel erg makkelijk te zijn, je krijgt niet het oude resultaat terug maar toch wel weer dat je het makkelijk kan gebruiken! Gelukkig, want ik ben echt verliefd op dit palette en wou hem al zo lang hebben!

Oogschaduw Repareren Pressen

Gelukkig lag al het losse oogschaduw nog in de pan dus kon het makkelijk over brengen naar een bakje. Alleen mijn Natural Eye Palette zat er wel helemaal onder, en makkelijk krijg je dat niet schoon met al die verschillende vakjes.

Oogschaduw Repareren Pressen

Maar laten we nu snel mijn oogschaduw gaan redden! Wat heb je nodig?

 1. Pure alcohol
 2. Pipetje
 3. Doekje
 4. Muntstukje of kurk
 5. Eierdopje of ander klein bakje
 6. Spatel (ben ik vergeten op de foto te zetten)

Oogschaduw Repareren Pressen

En hoe gaan we te werk? Doe de losse stukjes oogschaduw in een eierdopje en voeg hier wat alcohol aan toe, met een pipetje kan je makkelijk doseren, maar je kan er ook elke keer voorzichtig wat alcohol in schenken. Ga dan met je spatel een beetje roeren tot het allemaal aan elkaar gaat plakken. Dan is je mengsel klaar en kan je het over gieten naar de pan. Probeer het zo gelijk mogelijk te verdelen in de pan zodat je het makkelijk kan pressen en overal ongeveer even veel hebt zitten. Pak nu je muntstuk en doe hier het doekje omheen, ik gebruik gewoon een keukenpapiertje en ga nu de oogschaduw plat pressen. Let wel op hoe grote pan je hebt. Ik heb voor dit formaat pan een 10 cent muntstuk gebruikt maar als je een grotere pan hebt kan je natuurlijk beter ook een grotere munt gebruiken.

Als je klaar bent met het pressen kan je de oogschaduw nog niet gebruiken want de alcohol moet eerst vervluchtigen, laat de oogschaduw gewoon een dag met rust en dan weet je zeker dat de alcohol goed vervluchtigd is en je het kan gebruiken!

Oogschaduw Repareren Pressen

En het eindresultaat van het pressen. Ik ben er blij mee! Jammer dat hij kapot is gegaan, maar zo kan ik hem ook nog prima gebruiken!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Wat vervelend :O wel fijn dat er truckjes voor zijn, maar ik zou dat pressen neit meer met een muntje doen want daar zitten zoooooveeeel bacterien op en als je die oogschaduw dan nog op je oog moet doen…
  niet dat ik smetvrees heb ofzo ;D

 2. Jeetje wat erg, lijkt me echt een gigantisch drama.. Pallet is toch best duur en dan is die zomaar kapot gegaan. Wel goed gelukt, dus nu kun je hem weer gebruiken :)

 3. En om hem dan nog egaler te maken kan je het poeder voordat je er alcohol bij doet, het fijn malen.
  Om het sneller te laten drogen kan je om het stukje karton of om de munt een stukje katoenen stof (oud t-shirt ofzo) heen wikkelen, om daar vervolgens mee te pressen. Dit zorgt voor een mooie patroontje en de stof zuigt al een deel van de overtollige alcohol op.

 4. Ah wel jammer dat ie kapot gegaan is.
  Maar wel weer fijn dat ie er nog gewoon in lag zegmaar,
  dan kon je hem tenminste maken =D

 5. zonde dat hij kapot ging..
  maar er is een makkelijkere manier voor om hem weer te pressen.. Je kan gewoon de losse oogschaudw in de pan laten en wat alcohol in een spuitflesje doen (je kan ook mac fix+ gebruiken maar dat kan je niet zomaar overal kopen) en het er overheen spuiten. even pressen en klaar :D niet al die moeilijk met het doseren enzo van het alclohol

 6. Hoi Aranka :) Ik heb dit gister geprobeerd, maar vandaag zijn de oogschaduw’s gewoon weer poeder geworden en hebben dus geen vaste vorm aangenomen… Weet jij hoe dit kan? Groetjes Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *