Onze badkamer en toilet plannen voor het huis

Zo ziet mijn droom badkamer eruit

Plannen om de badkamer te gaan verbouwen zijn er al 3 jaar, maar nu willen we er toch echt aan gaan beginnen. We hebben al heel wat badkamerzaken aan de binnenkant bekeken, indelingen laten maken en weten nu hoe het moet gaan worden. Een grote klus wordt het zeker, want op zolder gaan we een waskamer maken, op de eerste etage een nieuwe badkamer en beneden een nieuw toilet. Ik vertel jullie meer over onze plannen.

Onze badkamer en wc plannen

Ik deelde al eerder mijn ideeën hoe mijn droombadkamer eruit zou zien. Maar helaas hebben wij niet zo’n grote badkamer waar dat allemaal in past, maar natuurlijk kan de stijl wel overgenomen worden. We hebben een badkamer van 2,5 bij 2,2 en daar past helaas geen apart bad én douche in, dus we gaan in bad douchen. Het bad komt over de breedte van de badkamer en daarvoor komt een wc en klein wastafelmeubel. We kiezen voor strakke elementen zodat het een rustige basis zou worden.

Onze badkamer en wc plannen

Ook qua inrichting wordt het vrij simpel. Een minder diepe wastafel (vanwege de ruimte) met maar één kraan (ook vanwege de ruimte). Wel vind ik het warme en donkere kleur hout erg mooi.

Onze badkamer en wc plannen

Hier zie je nog beter de materialen die wij mooi vinden. Het hout zie je hier goed, maar ook de kranen die wij graag willen. Ik vind zwarte kranen ontzettend mooi, maar dat werd meteen afgeraden. Dit omdat die ontzettend snel beschadigen (krassen en stukken eraf). Dat wilde we niet en gelukkig is er een goed alternatief, donker geborsteld staal (zoals op de foto). Voor dit soort kleur kranen gaan wij nu dus.

Onze badkamer en wc plannen

Qua tegels willen wij deze prachtige beton look tegels hebben. De kleine strips aan de achterkant willen wij niet, die vervangen wij door hexagon tegels zoals de foto hierboven. Ook nemen we de wc mee met dezelfde tegels. De wc tegels bestaan dus ook uit betonnen tegels en één muurtje met hexagon tegels.

Onze badkamer en wc plannen

En nog een foto van de wc zelf. Wij hebben nu nog van die oude staande toiletpotten met zo een lelijke kast erachter. Dat wordt straks dus een mooie strakke hangende wc pot. Ik zie het al helemaal voor mij.

Al met al is het een behoorlijke klus en ben benieuwd of het allemaal voor de lente/zomer af is. Ik kan in ieder geval niet wachten hoe het eruit komt te zien. Eindelijk niet meer al die oude bende.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  LotteLuus
  27 september 2020 at 19:07

  Wat gaaf, veel succes met de verbouwing!

 • Reply
  Heleen
  28 september 2020 at 01:02

  Vergeet niet verwarming achter de spiegel aan te laten brengen, die tegelijk aangaat met het licht. Een simpele toevoeging.Zo beslaat je spiegel nooit meer!

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
  28 september 2020 at 14:46

  Super leuk allemaal! Heel veel succes met de verbouwing. :)

  Liefs
  x

 • Reply
  Lija
  29 september 2020 at 10:23

  Heerlijk vooruitzicht een nieuwe badkamer! Flinke uitgave, maar je hebt er dan ook veel plezier van. Wil ook heel graag een nieuwe badkamer, vind jullie keuzes erg mooi. Lees graag mee met de verbouwing :)

 • Reply
  Manouk
  29 september 2020 at 16:49

  Wat een herkenbare spullen, wij hebben die tegels en toilet ook, haha! Wij hebben ook bij dit bedrijf onze badkamer afgenomen. Hoop wel dat het bij jullie beter gaat dan bij ons, voor de verkoop liep alles soepel en zodra er getekend was, was de klantenservice ver te zoeken :(

 • Reply
  Dingen die ik mis in onze huidige woning | byAranka.nl
  12 oktober 2020 at 11:56

  […] deed dit dan ook 2 tot 3 keer per week. In onze huidige woning hebben we nu nog geen bad, maar de plannen voor een nieuwe badkamer (inclusief bad) zijn er! Ik kan nu al niet wachten om mijn laptop weer op de wasmand te zetten en […]

 • Laat een reactie achter