Zoek
Sluit dit zoekvak.

Olaz Total Effects Whip Actief Hydraterende Crème

Automatische concepten

Je ziet hem overal voorbij komen, de Olaz Total Effects Whip Actief Hydraterende Crème. Bij mij zat hij in mijn Beauté et Vogue box en was wel eens benieuwd of het echt zo een fijne crème is. Als ik de reclame en influencers mag geloven wel. Maar er hangt nogal een prijskaartje aan voor een crème van de drogisterij, dus is het echt een goede koop?

Automatische concepten

Volgen jullie mij al op Instagram?

In het kort belooft de crème het volgende. Olaz Total Effects Whip is een hele lichte crème die 7 huidvoordelen biedt. Onder andere een jeugdige en gezonder uitziende huid. Het is een hele luchtige en zachte dagcrème die dus als een soort slagroom wordt gezien. Ik ben heel benieuwd

Automatische concepten

Hier zie je de ingrediëntenlijst van de Olaz Total Effects Whip. De crème is onder andere verrijkt met niacinamide, vitamine C en groenethee-extract. Dit exfolieert de huid voor een betere natuurlijke vernieuwing van de huid.

Ik vind het goed om te zien dat de niacinamide als derde ingrediënt op de lijst staat, want dit zorgt inderdaad voor een goed gehydrateerde huid. Dit komt omdat de niacinamide de huidbarrière versterkt en dus minder vocht verliest. Ook heeft het een exfoliërende werking waardoor er minder schilfertjes ontstaan.

Helaas vinden we de Vitamine C (Ascorbyl Phosphate) een stuk lager op de lijst en eigenlijk is dit ingrediënt pas actief als er meer dan 4% in zit. Een klein referentiekader is dus dat het op de eerste regel van ingrediënten moet staan, maar deze staat hierbij pas op de derde rij. Het zit er dus in, maar of het heel actief werkt is dus maar de vraag. Vitamine C is trouwens wel goed voor de huidveroudering door het stimuleren van de aanmaak van collageen.

Daarnaast zitten er ook nog dingen zoals parfum in wat je zeker terug ruikt want hij is vrij sterk van geur.

Automatische concepten

De verpakking van de Olaz Total Effects Whip Actief Hydraterende Crème vind ik er niet heel bijzonder uitzien, misschien wel een beetje goedkoop (zeker voor dat geld). Het is in de vorm van een pot waar je met je handen in moet. Niet iedereen zou daar fan van zijn vanwege de hygiëne of de werkzaamheid van de stoffen maar ik vind het wel prima. De inhoud van de crème is trouwens 50 ml wat normaal is voor een dagcrème.

Automatische concepten

De binnenkant van verpakking zit vol witte lobbige crème dat er wel een beetje uitziet als slagroom. Je krijgt inderdaad meteen zin om je vingers erin te steken. De lekkere frisse geur komt je meteen tegemoet en ik vind hem echt heerlijk ruiken.

Automatische concepten

Als je je vinger door het product haalt voel je de heerlijke zachte crème die als een soort van siliconen boter aanvoelt. Je pakt meteen best wel veel product op maar ik kan je vertellen dat je dat ook nodig hebt, het is zeker geen zuinig product.

Het product belooft snel in de huid te trekken en doet dat dan ook waardoor je naar mijn idee ook meer gaat smeren want alles wordt in de huid gezogen. Van anderen heb ik verhalen gehoord dat de crème zou gaan rullen maar dat is bij mij niet het geval.

Eerlijk? Ik vind deze crème echt heerlijk. De structuur doet een beetje aan als een siliconen gel maar dan wat luchtiger. Het smeert heerlijk verkoelend uit over de huid en wordt ontzettend snel opgenomen. In combinatie met mijn vette huid vind ik het fantastisch. Ik merk dat mijn huid soepel en gehydrateerd aanvoelt zonder dat het teveel is, het is echt lichtgewicht.

Automatische concepten

Olaz Total Effects Whip Ervaring

Toch vind ik er een stevig prijskaartje aan zitten, namelijk € 39,99. Ik weet niet of ik hem zo bijzonder vind dat dat het geld waard is. Ja hij is fijn, maar niet heel veel fijner dan een andere lichtgewicht dagcrème die stukken goedkoper is. Ook denk ik dat als je een hele droge huid hebt deze crème niet voedend genoeg is. Hij is echt voor de normale tot vette huid. Daarnaast vind ik het jammer dat er geen SPF in zit.

Ja, de crème is fijn, maar vanwege het prijskaartje zou ik er nog twee keer over nadenken. De Olaz Total Effects Whip Actief Hydraterende Crème is te koop bij de drogisterijen en online bij bol.com waar die nu ook in de aanbieding is.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Fijn merk dat ik al jarenlang ken zelf als klein meisje…..
  Naar dit nieuwe product ben ik dan ook zeer benieuwd omdat ik er dolgraag jaren jonger uit wil zien en een stralende goed hydraterende huid wil dat minder rimpels vertoont maar ook zijdezacht is en elastischer….
  Ben tenslotte al van middelbare leeftijd….

  Xoxo

 2. Ik was heel emthousiast aan het lezen?
  Totdat ik de prijs zag?
  Jammer! Heel benieuwd naar maar 40 euro is echt van de zotte. Ik laat hem liggen. Helaas?

 3. Heb je de crème ook een maand gebruikt? Dan pas is echt te zien wat voor effect het heeft op de huid en hoe deze er op reageert. Ik sla deze hoe dan ook over vanwege de parfum… Door de parfum en hormonen heb ik pigmentvlekken gekregen in de loop der jaren.

 4. Heerlijke crème vind ik het ook en ja het potje gaat in rap tempo op omdat de crème inderdaad wegsmelt op je huid. De prijs, ach er is zo vaak een aanbieding bij het Kruidvat, Trekpleister of Etos op gezichtsverzorging van Olaz; 1+1 gratis of 50% korting dat als je een beetje oplet en de folders in de gaten houdt, je max. €20,- kwijt bent en da’s een vrij net prijsje toch? ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *