Olaz Essentials Beauty Fluid

Laatst was ik met een vriendin in de Kruidvat en ineens stuitte ze op dit product en joelde meteen naar mij: “Aranka, dit moet je proberen, dit is echt een holy grail in Amerika!”. Eumh, oké! Ik was meteen geboeid naar dit spul, maar had eigenlijk ook weer geen idee wat het was. Olaz Beauty Fluid? Ik heb totaal geen ervaringen met Olaz en van een Beauty Fluid had ik ook nog nooit gehoord. Maar voor de prijs kon ik het niet laten, daarom nam ik hem mee voor een grondige test, is dit echt een holy grail?

Laten we eerst beginnen met wat is eigenlijk een beauty fluid, dat was namelijk voor mij ook de eerste vraag die in me opkwam.  Een beauty fluid is een niet-vette vochtinbrengende lotion voor de normale, droge en gecombineerde huid. Wordt snel opgenomen en laat geen vettig laagje achter, zodat de huid kan ademen. Bevat een exclusief vochtreguleringssysteem. Dit systeem brengt veel vocht in je huid, en helpt het vocht lang vast te houden. Is een ideale basis voor je make-up omdat het snel wordt opgenomen in de huid. Aldus Olaz.

Klinkt goed dus, een lotion – crème mag ik dus eigenlijk niet zeggen – die snel door de huid wordt opgenomen en die een perfecte basis is voor je make-up. Voor mij als make-up liefhebber is dat natuurlijk geweldig om te horen, nu alleen nog testen of het werkt.

Natuurlijk was ik meteen benieuwd naar het product dus onderwierp het onder een uitgebreide Google actie. Ik kwam al snel uit op makeupalley uit en daar krijgt dit product een 4,1 van de 5. Dat klinkt natuurlijk ontzettend goed en de reviews beloven ook veel goeds, veel zeiden dat het hun holy grail is, nou kom maar op!

De Olaz beauty fluid heb ik de afgelopen weken als dagcrème gebruikt. De crème is ontzettend zacht en aardig vloeibaar, het voelt al meteen goed aan als je het op je vingertoppen aanbrengt. Ook de geur van het product staat me heel erg aan, heel fris en schoon luchtje is het. Een beetje Zwitsal achtig maar dan iets frisser.

Hoe gebruik ik dit product? Nadat ik onder de douche vandaan kom ’s ochtends reinig ik nog een keer goed mijn gezicht, daardoor voelt mijn huid een beetje trekkerig en droog. Snel smeer ik er dan iets op om het weer lekker soepel te krijgen. Ik smeerde dit op en wat meteen onder de indruk. Het maakt je huid zacht, glad, trekt ontzettend snel in en ook nog eens super soepel. Ik was meteen onder de indruk!

Ingrediënten van het product, ik neem de eerste ingrediënten even onder de loep omdat hier het meeste van inzit. Glycerin houd je huid schoon, Sorbitan Stearate  is een ingredient dat de crème iets vetter maakt en zorgt voor een goede hydratatie. Dimethicone is dan weer een stofje wat iets minder is, het is een siliconen olie wat je kan vergelijken met een minerale olie. Het sluit je huid af en kan dus niet ademen. Zelf heb ik hier geen problemen mee maar kan zijn dat je het zelf minder prettig vind. Paraffinum is een huidverzachtend middel dat ook een ontstekingsremmende invloed heeft.

Klinkt wel aardig goed dus die ingrediënten, behalve de Dimethicone, maar ik zelf heb hier niet echt een probleem mee.

Het flesje bevat 100 ml en heeft een aardig handige verpakkig. Het doosje ziet er ontzettend leuk uit, maar het flesje vind ik dan wel weer behoorlijk saai. Ook denk ik dat de verpakking als hij wat verder op is voor problemen gaat zorgen om het eruit te krijgen. Dan moet je hem echt op zijn kop gaan zetten om er iets uit te krijgen. Het flesje is namelijk behoorlijk stug en kan er niet heel erg gemakkelijk in knijpen.

Hier zie je de heerlijk zachte lotion, zoals ik dus al eerder zei gebruik ik hem gewoon als dagcrème, maar hoe bevalt hij me nou eigenlijk? Ik zei al dat ik erg enthousiast was over het product als je het net op je gezicht aanbrengt. Zoals jullie weten heb ik ook erg last van een vette huid. Ik probeer hier vanalles tegen maar de meeste crèmes maken het nog vetter. Maar deze wonder boven wonder niet! Het houd mij huid gewoon normaal en niet extra vet, wat ik ontzettend fijn vind.

Goed, holy grail? Is dit mijn holy grail? Nee, het is een ontzettend prettig product met een super fijne werking, maar het verricht geen wonderen. Met andere woorden het is een geweldige basic crème als je een huid zonder problemen hebt. Goede basis voor je make-up? Jazeker, want het trekt echt ontzettend snel in en je kan dus meteen doorgaan met je make-up zonder te wachten tot de crème eindelijk is ingetrokken.

Ik ben dus zeker enthousiast over dit product! En voor € 4,39 hoef je het ook niet te laten. Het is echt een fijn product als je gewoon een normale, vette of droge huid hebt zonder andere problemen. Dan zou ik het je zeker aanraden! Olaz Essentials Beauty Fluid is gewoon bij de Drogisterijen te koop!

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reply
  Manon
  31 maart 2012 at 07:45

  Ik gebruik deze al jaaaaaren, hij is echt super fijn! En lekker betaalbaar :d

 • Reply
  Yara
  31 maart 2012 at 08:12

  Ik vind hem heerlijk, mijn moeder gebruikte hem vroeger en ik ging hem dan van haar pikken toen ik jonger was haha.

 • Reply
  Mirjam
  31 maart 2012 at 09:10

  Ik gebruik deze ook al heel lang, mijn favoriet!

 • Reply
  charile
  31 maart 2012 at 09:24

  Die ga ik zeker eens kopen!

 • Reply
  Miranda
  31 maart 2012 at 09:33

  Dit klinkt interessant , ik heb een vette T-zone.

 • Reply
  stef
  31 maart 2012 at 10:01

  nou keertje uitproberen zeker voor de prijs heb olaz altijd al fijn merk gevonden eigenlijk!!!

 • Reply
  Hollandabeauty
  31 maart 2012 at 10:04

  Klinkt goed ga het eens proberen

 • Reply
  Esmay
  31 maart 2012 at 10:39

  Hij klinkt toch wel erg goed! Wel jammer dat er silliconen spul in zit, maar voor de rest?!
  Lijkt me toch het proberen waard!

 • Reply
  LottedeJ
  31 maart 2012 at 12:25

  Jammer dat het geen holy grail is voor je, maar toch klinkt het erg goed!

 • Reply
  kirst
  31 maart 2012 at 12:27

  klinkt goed en voor die prijs hoef je het inderdaad niet te laten liggen.

 • Reply
  Samantha
  31 maart 2012 at 12:33

  Klinkt wel goed! Ik gebruik met liefde mijn Embryolisse crème, haha.

 • Reply
  Anouk
  31 maart 2012 at 12:35

  Ik gebruik inmiddels Ritualsproducten ook vanwege een hele vette huid. Mijn dermatoloog heeft me zelfs verteld geen nachtcreme meer te gebruiken omdat deze veel te vet tig zijn voor de huid.

 • Reply
  Marleen
  31 maart 2012 at 12:38

  Wauw ! Dat klinkt goed ! En zeker voor die prijs ! Is dit trouwens gewoon de vaste prijs ?

 • Reply
  Planetsher
  31 maart 2012 at 17:00

  Ik heb hem zojuist ook gekocht bij de Etos. Het voelt tot nu toe fijn aan op mijn handen, straks even op het gezicht testen.

 • Reply
  Mynthia
  31 maart 2012 at 20:55

  Ik gebruik nu ongeveer een maand de fluide van dr. Van der Hoog. Bevalt me erg goed maar is best wel duur voor mijn budget (15,-) had net een nieuwe gekocht, nu ik dit lees had ik deze eerst ook wel willen proberen, scheelt toch 10 euro.. :(

 • Reply
  Roos
  1 april 2012 at 00:02

  Ik ben ook al heel lang fan van deze fluid, mijn oma gebruikt het al haar hele leven en die heeft nog een hele mooie huid voor haar leeftijd. Je kan hem ook prettig mengen met je foundation als je wil dat hij wat minder dekkend oogt.

 • Reply
  Nannick
  1 april 2012 at 19:36

  Klinkt erg goed ;) Ook niet duur!

 • Reply
  Laura
  1 april 2012 at 19:51

  Klinkt erg fijn! Deze wil ik binnenkort zeker eens uitproberen. :)

 • Reply
  Cindy
  2 april 2012 at 23:12

  Ik heb deze vanmiddag nog gekocht en nog een andere dagcreme van nivea.. hoop dat ze bevallen!

 • Reply
  Lovethatmakeup
  4 april 2012 at 16:29

  Ik gebruik deze creme al 4 jaar, dag en nacht en is gewoon perfect!

 • Reply
  Jorna
  5 april 2012 at 13:21

  Ik heb hem ook een tijdje gebruikt, maar ik vind een gewone dagcreme toch lekkerder.

 • Reply
  Beauty Treasures
  14 april 2012 at 13:21

  Klinkt goed, zeker voor die prijs. Wij hebben op school siliconen eens bestudeerd. Je hebt twee soorten siliconen. Siliconen die snel verdampen zijn inderdaad slecht voor de huid, maar siliconen die als filmlaag werken zijn volgens mijn inzicht niet echt slecht. Ze leggen inderdaad een film waardoor vocht anderzijds ook vastgehouden kan worden. Maar het is niet bewezen dat het puistjes ofzo veroorzaakt.

 • Reply
  Marielle
  14 juni 2012 at 21:06

  Dimethicone kan inderdaad de huid afsluiten maar paraffinium liquidum zeker! Deze bestanddelen sluiten de huid ook af: paraffine, mineral oil, cera microcristalina, vaseline,…

 • Reply
  Erik
  3 november 2012 at 19:12

  Ook voor een mannelijke droge huid is dit product ideaal na het scheren of douchen. Gebruik het al jaren.
  En de prijs: In Duitsland zelfs nog veel voordelinger! Vandaag bij Müller aangeschaft voor € 4,95 per 200ml.

 • Reply
  Anouk
  12 augustus 2015 at 11:45

  Wauw die prijs is omhoog gegaan!! Hij kost nu 12 euro!! Maar met de extra koopavond bij Kriidvat vanavond in de aanbieding voor 4 euro dus denk dat ik gelijk maar 2 flesjes haal

 • Reply
  Ang
  23 november 2015 at 21:10

  Ik heb deze een tijdje gebruikt en ik kreeg er geen mooiere huid van maar juist pukkeltjes, nu ben ik teruggegaan op nivea aqua sensation en nu heb ik nergens meer last van

 • Reply
  Anna
  5 oktober 2017 at 10:31

  Ik gebruik dit al jaren. Zoals mijn grootmoeder voor mij. Zij had zo goed als geen rimpels en ook ik zie er jaren jonger uit dan ik ben (naar wat ik mag geloven van anderen). Een vriendin die hier nogal erg mee bezig is zegt dat dit een heel goed product is kwa inhoud, zeker voor die prijs. Heb ooit eens iets van de parfumerie gehaald, wat had ik daar spijt van. Het was zo duur dat ik het haast niet durfde smeren en het deed natuurlijk geen ruk. Ik ben en blijf dus bij mijn vast tuubje Olaz.

 • Reply
  Bea
  4 maart 2021 at 12:34

  Hoi allemaal

  Ik vond de beauty fluid van olaz ook een heel aangenaam product maar ik maak mij wel zorgen over bepaalde ingredienten : benzyl salicylate ; methyl paraben enz. want dat zijn hormoonverstorende stoffen en dus niet echt gezond om dat elke dag op je te smeren dus nu durf ik dat niet meer te gebruiken….

 • Laat een reactie achter