Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

Sinds ik mijn haar geblondeerd heb, pluist het een stuk meer dan dat het al deed. Ik heb fijn haar dat zonder een serum, olie of föhn beurt pluizig oogt. Maar sinds ik mijn haar geblondeerd heb is het nog erger geworden. Ik kan het gelukkig aardig netjes krijgen met een goed masker en mijn Dyson föhnborstel, maar ik was ook erg nieuwsgierig naar Olaplex.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme
Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

Toen ik in New York de Sephora binnen stapte zag ik dat ze daar Olaplex verkochten. In Nederland had ik het wel eens voorbij zien komen in een webshop maar vond het alsnog wel erg prijzig. In Amerika verkopen ze bij de Sephora de No. 3 Hair Perfector, No. 4 Shampoo, No. 5 de Conditioner en No. 6 Bond Smoother die ik kocht. Ik kende deze variant helemaal niet maar het is een leave-in crème die je na het wassen in (handdoek) droog haar aanbrengt. Aangezien ik altijd een serum, olie of crème gebruik was ik hier heel erg benieuwd naar.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

De Olaplex No. 6 Bond Smoother is een leave-in crème die je haar beschermt, versterkt, hydrateert, zacht en glad maakt. Je gebruikt hem na het wassen in handdoek droog haar en verdeelt dit dan. Fijn is dat het je haar ook meteen beschermt tegen hitte mocht je het nog gaan föhnen bijvoorbeeld, daarnaast versnelt het ook nog eens de tijd dat het haar droog is.

Het effect van de crème belooft tot 72 uur aan te houden, maar dat is alleen als je je haar tussendoor niet wast. Ik was mijn haar iedere dag dus gebruik hem dan ook iedere dag of om de dag. Ook fijn om te weten is dat hij vegan en dierproefvrij is.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

De ingrediëntenlijst heeft een hele waslijst aan ingrediënten wat er heel erg goed uitziet. Ontzettend veel voedende ingrediënten zoals oliën. De creme is ook vrij van sulfaten, parabenen en gluten.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

De verpakking van de crème is simpel en heeft een inhoud van 100 ml. De verpakking werkt prima als hij vol zit, maar ik denk dat je de crème er erg lastig uit krijgt als hij op begint te raken.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

De crème oogt wat stug, maar als je het tussen je handpalmen wrijft wordt het een hele zachte crème dat zich gemakkelijk over het haar laat verdelen. De crème ruikt heel subtiel zoet, ik vind het erg lekker ruiken. Je hebt gelukkig maar een heel klein beetje nodig waardoor je er een hele tijd mee voort kunt.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

Mijn pluizige haar na het wassen zonder er iets aan gedaan te hebben. Ik laat het nu expres even zo zien omdat je het dus ook op droog haar kunt gebruiken. Zo kunnen jullie goed het verschil zien.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

Na een klein drupje Olaplex No. 6 Bond Smoother in mijn haar te hebben gesmeerd. Mijn haar voelt meteen een stuk zachter aan en pluist een stuk minder. Het voelt nu ook echt aan alsof ik het mooi glad heb geföhnd.

Als ik het in handdoek droog haar doe en daarna mijn haar föhn ziet het er echt heel erg mooi en gezond uit. Dit spul is echt fantastisch en wat mij betreft echt een aanrader. Fijn is dat het ook meteen mijn haar beschermt tegen de hitte van de föhn.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Leave-in Creme

Ik kocht de Olaplex No. 6 Bond Smoother in Amerika bij de Sephora voor $ 25,00, maar in Nederland is het ook bij verschillende webshops zoals bol.com te koop voor € 31,95 wel een stukje duurder maar in Nederland vind je het niet zo goedkoop als in Amerika helaas.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

  1. Heb ff gegoogeld… zit idd dimethicone in. Een niet in water oplosbare silicone! Geen wonder dat t glanst etc!! Op zich niet erg maar wel als je er niet tegen kan….. ik hou er niet zo van…

  2. Ik heb er in Amerika ook naar staan kijken, en had het ook bijna meegenomen. Ergens had ik in m’n hoofd dat dit alleen zou werken als je ook de kappersbehandelingen had gedaan maar dat hoeft dus helemaal niet. Ik ben nu toch aan het overwegen om ‘m in Nederland nog eens te bestellen ;)

  3. Ik heb zelf heel veel dure haarproducten gekocht en toch verbaasde me het dat in veel van deze producten ook siliconen zaten. (Keratase en Maroccon Oil…. Toch maar weer Olaplex gaan gebruiken maar nu lees ik in de reacties dat hier ook siliconen inzitten. Ik vind het niet erg maar ik snap niet waarom mijn dure producten dan zoveel beter moeten zijn…. Ik heb Olaplex best vaak gebruikt en ik wist nog niet dat er ook een leave in bestond. Ik ga het denk ik wel proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *