Search
Close this search box.

Olaplex: mijn toppers en ‘floppers’

Olaplex toppers en floppers

Ik gebruik al een aantal jaar de producten van Olaplex, dat met heel erg veel plezier. Soms komt er een nieuw product uit en wil ik dat proberen of koop ik de hele reinigingslijn en valt er wel eens wat tegen. Maar over het algemeen ben ik lyrisch over de producten van Olaplex. Niet altijd alles kan een schot in de roos zijn, dus ik deel mijn Olaplex toppers en floppers, of ook wel mijn aanraders en laten liggen producten.

Olaplex Toppers:

Dit zijn de Olaplex producten die ik met heel veel plezier gebruik.

Olaplex No.3 Hair Perfector

Dit product heb ik het langste en hiermee werd Olaplex ook bekend voor thuisgebruik, de Olaplex No. 3 Hair Perfector. Dit is geen conditioner, maar een soort masker die haarbreuk vermindert en zichtbaar versterkt. Het verbetert de algehele uitstraling en textuur door beschadigd haar te repareren. En ja, hier ben ik echt fan van! Hoe werkt het?

  • Breng aan op vochtig haar vanaf de wortel tot aan de punten
  • Laat het minimaal 15 minuten inwerken
  • Spoel het daarna uit en was het na met shampoo.

Ik gebruik dit product af en toe om mijn haar een oppepper te geven. Ik maak mijn haar nat, ga in bad en laat het een geruime tijd intrekken in een knot en spoel het daarna weer uit en was mijn haar.

Olaplex No. 3 Hair Perfector – € 32,50

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

Ik gebruik sinds een jaar alleen maar de Olaplex shampoo’s en conditioner. In het begin merkte ik heel eerlijk gezegd niet echt verschil met bijvoorbeeld een Andrélon. Ja, het is veel zuiniger in gebruik, maar ook veel duurder. Maar nu ik het echt een lange tijd gebruik merk ik dat mijn haar veel gezonder is, minder snel breekt en dode punten heeft. Ook de kapper kon zien dat het minder dood was. Daarnaast maakt het mijn haar ook goed schoon en is het super zacht, glanzend en niet verzwaard.

Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo – € 29,95

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

Dit is een zilvershampoo van Olaplex en is bedoeld om je haar weer een koele toon te geven. De shampoo heeft heel veel kleurpigmenten waardoor je maar weinig shampoo nodig hebt om je haar weer een koele toon te geven. Ik gebruikte hem heel graag toen ik nog blonde lokken had, maar ik gebruik hem nu af en toe om mijn bruine kleur weer wat koeler te krijgen. Daarnaast maakt de shampoo ook goed schoon!

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo – € 29,95

Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner

Eerst moest ik hier aan wennen, want hij werkt wel iets anders dan een drogisterij conditioner. Je hebt echt maar een klein beetje nodig en het voelt niet meteen zo zacht als een conditioner met siliconen. Maar na het wassen en uitkammen voelt mijn haar heerlijk zacht en gevoed. Wat mij betreft een topper, zeker in combinatie met de shampoo.

Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner – € 29,95

Olaplex No.7 Bonding Oil

Ik denk dat dit al mijn vierde flesje Olaplex Bonding Oil is. Dit olie is zo fijn voor je haar, je hebt maar een klein beetje nodig en je haar voelt daarna heerlijk zacht aan totaal niet droog. Ik wissel het af met het serum en dat is echt een gouden combinatie. Je haarpunten zullen je dankbaar zijn.

Olaplex No.7 Bonding Oil – € 29,95

Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum

Het serum is het nieuwste product van Olaplex en ik ben groot fan. Je hebt echt maar een klein beetje nodig en het doet wonderen. Bescherm je haar van dagelijkse beschadigingen met deze gewichtloze, leave-in, siliconen-vrije haar serum om het haar te beschermen van milieuvervuiling tot wel 48 uur lang. De N.9 biedt ook hitte bescherming tot 232°C. 

Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum – € 29,95

Olaplex toppers en floppers1

Olaplex floppers:

Kleine kanttekening, deze producten zijn absoluut niet slecht, maar er zijn betere producten van Olaplex verkrijgbaar of ik merk amper verschil tussen de producten.

Olaplex No.4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo

De Olaplex No.4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo is speciaal bedoeld om vet haar met build-up (vuil door producten en dergelijke) te reinigen. Dat klonk voor mij ideaal, want ik heb heel snel vet wordend haar en soms moet ik het wel twee keer wassen om het goed schoon te krijgen, zeker als ik twee dagen mijn haar niet heb gewassen. Alleen ik merk totaal geen verschil met de gewone shampoo qua reiniging. Alleen dat mijn haar er heel droog van wordt en als touw aanvoelt. Nee, dit koop ik niet meer…

Olaplex No.4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo – € 29,95

Olaplex No.6 Bond Smoother

Dit was één van de eerste producten die ik van Olaplex had, toen vond ik het heel erg fijn. Want het was enige product wat je na het wassen in je haar kon aanbrengen. Tegenwoordig hebben ze ook die olie en het serie en die vind ik een stuk fijner dan de Bond Smoother, deze liet nog wel eens vette plekken achter of verzwaarde mijn haar. Nee, dit koop ik niet weer opnieuw.

Olaplex No.6 Bond Smoother – € 29,95

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask

Het Olaplex masker is een herstellende 4-in-1 masker maakt het haar glanzender, pluisvrij, hydrateert het haar intens en geeft het meer body. Begrijp mij niet verkeerd, het is absoluut geen slecht product, maar ik merk gewoon geen verschil met de conditioner. Ik vind het dus een beetje zonde om dit product daarvoor extra aan te schaffen. Hierom zou ik hem niet weer kopen.

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask – € 29,95

Olaplex toppers en floppers2

Gebruiken jullie de producten van Olaplex en wat zijn jouw favorieten?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *