Search
Close this search box.

NYX Matte Finish Setting Spray

 photo NYXMatteFinishSettingSpray_zps4f379b47.png

Sinds kort is NYX gewoon in de Nederlandse winkels te koop bij een aantal Douglas en V&D filialen. Ik heb dit magische flesje al een tijdje onaangeraakt in mijn kast staan. Magisch flesje? Ja, volgens buitenlandse beautybloggers is dit echt dé setting spray die je moet hebben, waarom wist ik dat niet? Ik met mijn vette huid kan wel een matte finish gebruiken, ik was hier dan ook heel erg benieuwd naar. Ik test hem voor jullie uit!

 photo NYXMatteFinishSettingSpray1_zpsfb8b68fe.png

NYX is een merk waar ik ontzettend veel goede verhalen over hoor maar zelf nog niet echt razend enthousiast over ben. Ik heb nu een aantal producten van ze mogen testen, maar allemaal waren het gewoon wow-factor producten. Jammer, ik had gehoopt dat NYX mij omver had geblazen. Met het ‘mwah’ gevoel testte ik ook deze spray uit. Iedereen mag er dan wel zo enthousiast over zijn, maar NYX heeft mij nog niet weten te overtuigen. Maar misschien is dit wel hét product dat mij razend enthousiast maakt.

 photo NYXMatteFinishSettingSpray2_zpsc9bb650d.png

Hoe fijn zou het zijn als je make-up gewoon goed blijft zitten de hele dag en niet gaat glimmen. Nou, echt geweldig! Ik ben helaas voorzien van een vette huid dat na een uur al glanst en blinkt, niet echt heel erg tof. Ik heb al van alles geprobeerd maar nog geen setting spray, misschien is dit wel het geheime ingrediënt om niet te gaan glimmen!

 photo NYXMatteFinishSettingSpray5_zps99314b84.png

Maar hoe werkt het dan precies? Er zit een soort van water in de verpakking die je op je gezicht spuit waardoor de make-up langer blijft zitten en mat te houden! Schud de verpakking goed en houd het ongeveer 30 centimeter van je gezicht af en spray enkele pompjes op je gezicht, ik doe altijd drie pompjes, dat is voldoende. Laat daarna de spray opdrogen en klaar is Kees!

 photo NYXMatteFinishSettingSpray3_zps4bda7b3f.png

Goed, hoe is de spray in gebruik? Als eerst vind ik de verpakking typisch NYX, een tikkeltje saai, maar dat siert het ook wel weer. De verpakking heeft een inhoud van 60 ml waardoor het ook een prima formaat is om mee te nemen in je make-up tas. Dan heeft het ook nog een handige spray dop, nou ja ik zeg nu wel handig, maar dat is die niet. Volgens mij hoort er een mooie nevel uit de komen die het gelijkmatig over het gezicht heen verdeeld, maar hier komen dikke druppels uit, nog net geen harde straal, balen! Pas hier dus wel mee op, test hem anders even in de winkel of hij bij jou wel goed sprayt. Voor de rest ruikt het product vrijwel nergens naar, een subtiel luchtje hangt er aan, niet storend.

 photo EssenceComeToTownQuattroEyeshadow10_zps97e8022a.png

Maar nu zijn we natuurlijk benieuwd hoe het werkt. Hier heb ik net mijn make-up gedaan en de spray aangebracht die inmiddels is opgedroogd en ingetrokken, het is hier 9 uur ’s ochtends.

 photo NYXMatteFinishSettingSpray6_zps270e2346.png

Hier zijn we zes uur verder, want het is inmiddels alweer 3 uur. Later moet ik ook geen foto’s gaan maken, want jeetje wat is het vroeg donker! Is mijn gezicht mooi matte gebleven? Nee, dat niet, maar ik heb wel het idee dat de spray het een uurtje of twee uitstelt, dat vind ik wel positief. Ook laat de spray je make-up er natuurlijker uit zien als je een mooie nevel hebt. Dan verdwijnt het poederige effect van je gezicht als je een poeder hebt aangebracht, dat vind ik wel prettig.

 photo NYXMatteFinishSettingSpray4_zpsaa637308.png

Met mijn vette huid is het een tijdelijke uitstel van executie om het zo maar te noemen, de hele dag haal ik niet met een mooi mat gezicht, maar een uurtje of twee langer blijft mijn make-up wel zitten. Ik vind het een leuk product het een goed idee, maar de uitwerking is voor mij toch iets minder. Maar misschien vinden jullie het wel een fantastisch product. De NYX Matte Finish Setting Spray is te koop bij de V&D voor € 9,99.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Ik ben hier al een hele tijd op zoek en mijn standaard NYX verkooppunten (zoals de Douglas) heeft deze spray nooit. Ik heb niet zo’n heel vettige huid dus gok dat dit voor mijn gezicht wel wonderen kan doen. Ik moet dus naar de V&D, got it… I want it, I need it. xxx Lucinda

 2. Jammer dat hij niet zo erg lang blijft zitten, maar altijd handig als je bijvoorbeeld naar een korte afspraak moet of misschien kan je het nog een beetje bijwerken.
  Liefs, Tessa

 3. Ik heb deze al zo vaak voorbij zien komen bij de Internationale bloggers, wat een fijn spul lijkt het me! Jammer dat het met jouw huid niet zo goed werkt :( x

 4. Ik ben gek op dit soort spray’s. Die van The Body Shop en MAC zijn mijn favoriet, maar deze wil ik ook nog wel gaan proberen.Ik heb geen vette huid dus misschien is het wel wat voor mij. Jammer dat ie voor jou niet fijn werkte..

 5. Hmmm, ik ben niet echt overtuigd. Ik heb ook al minder positieve reviews gelezen over deze spray, dus ik ga ‘m niet proberen.

 6. Mijn verwachtingen waren redelijk hoog toen ik zag waar de review over ging. Helaas is hij niet echt de moeite waard lees ik. Toch maar weer opzoek naar een (duurdere?) setting spray.

  XoXo Melanie

 7. Heb je Paula’s Choice Shine Stopper wel eens geprobeerd? Works like a charm! Ik heb eens een tester besteld, maar de prijs van €29 houdt mij toch een beetje tegen.. Maar proberen kan altijd, op mijn vette huid bleef het echt wel tot 7 uur mat!

 8. Het lijkt me een fijn product. Ondanks dat je het een tijdelijke uitstel van executie noemt haha. Ik heb ook een erg vette huid, dus als het een beetje uitgesteld kan worden ben ik al blij. Alle kleine beetjes helpen nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *